Πόλεμος στην Ουκρανία - Ιβάν Σβιτάιλο: «Είμαι προϊόν αυτής της ένωσης των δύο λαών»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ιβάν Σβιτάιλο: «Είμαι προϊόν αυτής της ένωσης των δύο λαών»

Ο χορευτής στέλνει το δικό του μήνυμα υπέρ της ειρήνης -«Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τώρα, ξεκίνησαν πολύ πιο νωρίς», λέει χαρακτηριστικά

Ivannn
O Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία. Ο ηθοποιός και χορευτής, που έχει γεννηθεί στη Γιάλτα της Κριμαίας, από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, έστειλε το δικό του μήνυμα υπέρ της ειρήνης.

«Όταν γεννήθηκα ήταν ακόμη σοβιετικό το έδαφος. Αυτό που ζούμε τώρα είναι σοκαριστικό, παρανοϊκό το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τώρα, ξεκίνησαν πολύ πιο νωρίς. Πριν από 8 χρόνια. Και μέσα σε αυτά τα χρόνια είχαμε 15.000 νεκρούς. Υπάρχει τεράστια κλιμάκωση που οδηγεί στην ωμή βία. Στις διαμάχες δε φταίει ποτέ ο ένας. Είμαι προϊόν αυτής της ένωσης των δύο λαών. Εγώ νιώθω πιο πολύ από τον καθένα τον διχασμό που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε δύο αδερφικά έθνη. Είναι κάτι το οποίο σε πληγώνει, σε παγώνει. Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Πρέπει να προσέχουμε πολύ το τι ακούμε και τι βλέπουμε. Δεν θεωρώ πως υπάρχει υγιής άνθρωπος που επιζητά την κλιμάκωση της σύγκρουσης και τον απόλυτο διχασμό. Θεωρώ πως το παιχνίδι δεν είναι απλά ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Το παιχνίδι έχει μεταφερθεί σε ένα γεωπολιτικό σκάκι, στο οποίο μόνο η Ουκρανία δεν παίζει. Το θέμα είναι πως κατέληξε το πράγμα εδώ. Για ποιον λόγο τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο κόσμος, όταν όλο το πράγμα ξεκίνησε το 2014. Εγώ θεωρώ πως αν το 2014 δεν περιοριζόταν το σύνορο της Κριμαίας, θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χειρότερα πράγματα. Πρέπει να προσέχουμε όλοι μας και να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και να κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κλιμάκωση. Και να μην οπλίζουμε το χέρι του άλλου. Και ούτε κατευθείαν να χαρακτηρίζουμε πολέμους… Όλη η Μέση Ανατολή φλέγεται. Δεν είμαι ο ειδικός για να αναλύσει. Εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι που επιζητάμε την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός τώρα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci6tjp7awmqp)

Ο Ιβάν Σβιτάιλο πριν δύο μέρες είχε ανεβάσει στο Instagram του μια φωτογραφία από ένα ζευγάρι στο κρεβάτι όπου ο η γυναίκα κρατούσε ρώσικο διαβατήριο και ο άνδρας ουκρανικό. Στη μέση είχαν το μωρό του καρπό του έρωτά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης