Τζέρι Λιούις - Οι κινηματογραφικές του παρτενέρ αποκαλύπτουν: Μιλούσε για σεξ, τις χάιδευε και κατέβαζε το φερμουάρ...

Τζέρι Λιούις - Οι κινηματογραφικές του παρτενέρ αποκαλύπτουν: Μιλούσε για σεξ, τις χάιδευε και κατέβαζε το φερμουάρ...

Ο θρύλος της κωμωδίας είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε δύο σπουδαίες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν στο πλευρό του - Όσα δήλωσαν η Κάρεν Σαρπ και η Χόουπ Χόλιντεϊ σε νέο ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί, με τίτλο «The Dark Side of a Hollywood Icon»

jerrylewis
Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως από τις δύο ηθοποιούς που κατηγόρησαν τον Τζέρι Λιούις για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

Η Κάρεν Σαρπ και η Χόουπ Χόλιντεϊ, δύο από τις μεγαλύτερες κωμικούς που έχουν πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του σταρ στο παρελθόν, έκαναν νέες αποκαλύψεις για τη συνεργασία τους μαζί του στο νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Dark Side of a Hollywood Icon» που κυκλοφόρησε από το Vanity Fair.


Κλείσιμο
Οι δύο γυναίκες μίλησαν στην Έιμι Ζίρινγκ και τον Κέρμπι Ντικ και πρώτη η 91χρονη Κάρεν Σαρπ περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε με τον κωμικό στην ταινία του 1964, «The Disorderly Orderly».

Όπως αναφέρει, ενώ άλλαζε στο καμαρίνι και έψαχνε το κοστούμι του ρόλους της, ο Λιούις διέταξε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο δωμάτιο να βγουν έξω, εκτός από εκείνη.


«Άρχισε να με πλησιάζει και όταν έφτασε κοντά μου, με άρπαξε στα χέρια του. Άρχισε να με χαϊδεύει και άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του. Είχα μείνει άναυδη. Σήκωσα απότομα το χέρι μου και του είπα να περιμένει ένα λεπτό. Ύστερα, του λέω: "Δεν ξέρω αν αυτό είναι μία απαίτηση από τις κυρίες που έχετε κοντά σας, αλλά είναι κάτι που εγώ δεν το κάνω"», περιέγραψε η βετεράνος ηθοποιός του κινηματογράφου, ενώ τόνισε πως για καιρό, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, η απογοήτευση και ο θυμός του κωμικού ηθοποιού ήταν ολοφάνερα. «Δεν πρέπει να του είχε συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», είπε.


Αν και το περιστατικό έλαβε χώρα την περίοδο που η παραγωγή της ταινίας «The Disorderly Orderly» ήταν σε εξέλιξη, η ίδια δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τον ρόλο της, λόγω του συμβολαίου της. Ωστόσο, ο Τζέρι Λιούις δεν της ξαναμίλησε ποτέ από τότε και βέβαια,΄έδωσε εντολή και στο υπόλοιπο συνεργείο να σταματήσουν να της μιλούν.

«Μου μιλούσε μόνο ο σκηνοθέτης και ο βοηθός σκηνοθέτη. Εκείνος συχνά αρνούταν ακόμα και να κάνει πρόβα μαζί μου. Όταν δεν είχαμε κοινές σκηνές, έκανε ότι δεν με γνωρίζει», συμπλήρωσε η Σαρπ.


Από την άλλη μεριά, η συνάντηση του κωμικού με τη Χόουπ Χόλιντεϊ είχε δυσάρεστη έκβαση από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Όταν η ηθοποιός έφτασε στο σετ της ταινίας «The Ladies Man» το 1961, ο Λιούις της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο καμαρίνι του. Μόλις η ηθοποιός μπήκε μέσα, εκείνος κλείδωσε.

«Ξεκίνησε να μου μιλάει και μου έλεγε πόσο ελκυστική είμαι με το παντελόνι, αλλά τόνισε επίσης, ότι δεν με έχει δει ποτέ με φούστα. Μου έλεγε πόσο ωραία ήταν τα πόδια μου και το στήθος μου», είπε η ηθοποιός.

Η κατάσταση όμως, πήρε χειρότερη τροπή στη συνέχεια. «Άρχισε να μου μιλάει για το σεξ. Μου μιλούσε βρώμικα και άνοιγε ταυτόχρονα το φερμουάρ του. Καθόταν και μου μιλούσε όρθιος με το μόριό του έξω από το φερμουάρ. Είχα τρομάξει τόσο πολύ, που κάθισα απέναντί του δακρυσμένη και δεν μπορούσα να κουνηθώ, ήθελα τόσο πολύ να φύγω», περιέγραψε η ηθοποιός του «The Apartment» και «Irma La Douce».


Ακόμα κι αν είχαν ακουστεί διάφορες φήμες για την αισχρή συμπεριφορά του ξακουστού κωμικού απέναντι στις γυναίκες, κανείς δεν τον «άγγιζε».

Όταν μάλιστα, κάποιες νεαρές είχαν μιλήσει για την παρενόχληση που είχαν δεχτεί από τον Τζέρι Λιούις στο σετ κάποιων ταινιών, ο κινηματογραφικός παραγωγός και πρόεδρος της Paramount Pictures, ο διάσημος Μπάρνεϊ Μπάλαμπαν, δήλωσε: «Δεν ακούω τίποτα. Ακόμα κι αν ο Τζέρι Λιούις θελήσει να κάψει το στούντιο, εγώ θα του δώσω το σπίρτο». ο στούντιο, εγώ θα του δώσω το σπίρτο».




Ειδήσεις σήμερα:

Μπακαρί Χέντερσον: H δίκη για τη δολοφονία και η... εμπλοκή του Λευκού Οίκου


Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σε εξιδεικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας


Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες μαζεύτηκαν στα καταφύγια μετά τη ρωσική εισβολή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης