Φοίβος: Η Δέσποινα ήθελε να δοκιμάσει και άλλα πράγματα - Βανδή: Σε έχω στην καρδιά μου

Φοίβος: Η Δέσποινα ήθελε να δοκιμάσει και άλλα πράγματα - Βανδή: Σε έχω στην καρδιά μου

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε για πρώτη φορά και αποκάλυψε τον λόγο του «διαζυγίου» του με την τραγουδίστρια μετά από 16 χρόνια συνεργασίας

Vandi_Foivos
Το δίδυμο Δέσποινα Βανδή - Φοίβος έγραψε ιστορία στη μουσική βιομηχανία της χώρας και σφραγίστηκε με αναρίθμητες επιτυχίες. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1997 και ολοκληρώθηκε ξαφνικά το 2013. Χθες βράδυ οι μουσικοσυνθέτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και η Δέσποινα Βανδή μίλησε για εκείνον απαντώντας και στην ερώτηση τι «ήταν αυτό που τους έκανε να τραβήξουν χωριστούς δρόμους».

«Τι να σας πω για τον Φοίβο, είναι τόσα πολλά που δεν φτάνει μια συνέντευξη. Όλες τις μεγάλες συγκινήσεις τις έχω ζήσει μαζί με τον Φοίβο. Ήταν ήδη πετυχημένος όταν συναντηθήκαμε, δεν μπορούσα να φανταστώ τα πράγματα που θα ακολουθούσαν. Η σχέση μας ειλικρινής, ζεστή, μερικές φορές μπορεί να γίνει σκληρός, αλλά αυτό που πάντα εκτιμούσα, ήταν ότι ήξερα ότι δεν υπήρχε ποτέ δεύτερη σκέψη. Οι δίσκοι μας ήταν πάντα πολυμορφικοί, οπότε κάναμε μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα είδη. Το “Γεια” ήταν η κορυφαία μας στιγμή. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι στο στούντιο πήγαινα και δεν ήξερες τι θα πεις. Καλούμουν εκείνη την ώρα να πω το τραγούδι, να μάθω τις νότες, να βάλω τον ψυχισμό μου, ατελείωτες ώρες. Θυμάμαι τον Φοίβο να λέει “τίποτα δεν έχουν καταλάβει τίποτα” είχε την αγωνία. Εγώ είχα την απόλυτη σιγουριά. Σε αγαπάω πολύ. Μπορεί να έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, σε έχω στην καρδιά μου πάντα. Ήμασταν παντρεμένοι μουσικά 16 χρόνια, κάπου εκεί. Θέλω μόνο τα καλύτερα για σένα», είπε η Δέσποινα Βανδή.


Φοίβος: Η Δέσποινα ήταν η επαγγελματική μου σύζυγος
Ο Φοίβος από την πλευρά του εξήγησε πως ήταν απόφαση της Δέσποινα Βανδή να «χωρίσουν»επαγγελματικά καθώς όπως ήθελε να δοκιμάσει και κάτι άλλο. «Τα αισθήματα με τη Δέσποινα είναι αμοιβαία, όλα αυτά που είπε ότι αισθάνεται για μένα εξακολουθώ να τα αισθάνομαι και εγώ. Φαντάζεσαι να τρως κάθε μέρα επί 17 χρόνια μακαρόνια με κιμά; Δεν θα ήταν κάποια στιγμή που θα ήθελες να δοκιμάσεις και ένα άλλο φαγητό; Τόσο από νομίζω. Η σκέψη ήταν της Δέσποινας Βανδή, ήθελε να δοκιμάσει και άλλα πράγματα. Κατανοητό, ανθρώπινο. Εγώ είμαι διαφορετικής λογικής, είμαι του δόγματος ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, και γενικά είμαι πιο σταθερός. Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται και πολύ καλά έκανε», είπε χαρακτηριστικά ο Φοίβος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chyyflz6zhlt)

Η συνεργασία τους κράτησε 16 - 17 χρόνια
Η συνεργασία τους κράτησε για 16 -17 χρόνια. Η ίδια η Δέσποινα Βανδή σε συνέντευξή της είχε τονίσει πως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της. «Υπογράφω το 1993, βγάζω δίσκο το ’94 και επιτυχία κάνω το ’96 με το “Δεν υπάρχει τίποτα”. Έκανε 10.000 πωλήσεις, ανέβαινα στις 18 (χιλιάδες) μέχρι που ήρθε ο Φοίβος και πήγαμε στις 100.000. Ο Φοίβος ήρθε το ’96-’97 και η συνεργασία μας κράτησε 17 χρόνια. Όφειλα να το κάνω στον εαυτό μου αυτό. Ο Φοίβος για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας μου – τόσα τραγούδια, τόσες επιτυχίες… Δεν μιλάμε πια πολύ συχνά, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι μέσα μου. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω και κάτι άλλο. Το ένιωθα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα, είχα την ψυχολογία του μικρού ελέφαντα. Όταν ένας ελέφαντας είναι μικρός και τον δένουν σε ένα πασαλάκι, αυτός μεγαλώνει αλλά παραμένει στο πασαλάκι. Δεν μπορεί να το κουνήσει και να φύγει. Αισθανόμουν ότι ο Φοίβος ήταν τα πάντα για μένα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα τραγουδήσω κάτι άλλο. Ήθελα, όμως, να πω και τραγούδια άλλων δημιουργών. Ένιωθα ότι είχαμε κάνει τα πάντα μαζί και είχε κλείσει αυτός ο κύκλος», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Έρευνα: Πενταπλάσια η πιθανότητα επαναλοίμωξης Covid-19 για τους ανεμβολίαστους


Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν, λέει η μητέρα


And Just Like That: Αισιόδοξοι οι συντελεστές - «Μάλλον θα βγει και 2η σεζόν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης