Ρούλα Ρέβη: «Ακόμη και τώρα θα ήθελα άλλο ένα παιδί»

Ρούλα Ρέβη: «Ακόμη και τώρα θα ήθελα άλλο ένα παιδί»

Η ζωή με τον φακό, τον Αποστόλη, τα δίδυμα & το νέο fashion brand

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
revi-0
Αγαπημένη φωτογράφος των celebrities και της μόδας και πρόσφατα επιχειρηματίας με δικό της brand. Απλά πολύ απασχολημένη με υπέροχα πράγματα για να ανησυχεί αν η καθημερινότητά της δείχνει τέλεια ή όχι.

Παρότι έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό ως επαγγελματίας, η Ρούλα Ρέβη είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, στον οποίο ταιριάζει γάντι ο χαρακτηρισμός «cool» και που παρά τις δυσκολίες της εποχής, η ίδια παραμένει αισιόδοξη και ευγνωμονεί τη ζωή για όσα της χάρισε απλόχερα έως τώρα. Οταν δεν απαθανατίζει διάσημους ή δεν αποθεώνει τη μόδα μέσα από τον φακό της, μοιράζεται κομμάτια της καθημερινότητάς της στα social media όπου οι 226.000 followers της όχι μόνο την ακολουθούν πιστά, αλλά ζητούν και τις συμβουλές της.

revi-1


Εργαζόμενη μητέρα

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μου στείλουν ένα μήνυμα και να μην απαντήσω. Υπάρχει καθημερινή συνομιλία με όλο αυτόν τον κόσμο που είναι κυρίως γυναίκες, οι οποίες ζητούν τη γνώμη μου για διάφορα θέματα. Με ρωτούν συχνά για το θέμα της μητρότητας, τι έχω να πω σε εκείνες που διατηρούν σχέση με μικρότερο άνδρα και κάποια θέματα που αφορούν τα παιδιά. Δυστυχώς, συχνά εξιδανικεύονται καταστάσεις από τα social media, αλλά και τα media γενικότερα, περνώντας στο κοινό λανθασμένα μηνύματα. Προβάλλουν, για παράδειγμα, εργαζόμενες γυναίκες που έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις, παιδιά, και τα κάνουν όλα τέλεια. Που δείχνουν υπερβολικά περιποιημένες, είναι πάντα χαρούμενες, ξεκούραστες και προλαβαίνουν τα πάντα.

Με ρωτούν πώς γίνεται αυτό και πού κάνουν οι ίδιες λάθος. Τους μεταφέρω λοιπόν τη δική μου πραγματικότητα: τους εξηγώ ότι στο σπίτι κυκλοφορώ όλη την ημέρα με μια φόρμα ή με τις πιτζάμες. Το θεωρώ άτοπο να δώσω το μήνυμα ότι οφείλουμε να είμαστε βαμμένες και να δείχνουμε κουκλίτσες ενώ σφουγγαρίζουμε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η σύγχρονη γυναίκα παθαίνει πανικό με τα πρότυπα που προβάλλονται. Διευκρινίζω, λοιπόν, ότι σε περιπτώσεις που μια εργαζόμενη μητέρα δείχνει πιο ξεκούραστη και πιο περιποιημένη από κάποιες άλλες, τότε προφανώς υπάρχει βοήθεια, μια επαγγελματίας ή μια γιαγιά που βοηθάει την κατάσταση. Δεν γίνεται να αλλάζεις πάνα το μωρό με eye liner, μην τρελαθούμε!».

revi-2


Επιμένω στις ερωτήσεις που αφορούν τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας, ειδικά για εκείνες όπου η γυναίκα είναι η μεγαλύτερη. «Είναι λογικό να μου γίνονται τέτοιες ερωτήσεις, μια και είναι γνωστή η διαφορά ηλικίας που έχω με τον Αποστόλη. Η απάντηση που δίνω σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι μία: “Μην έχεις άγχος”. Και κατ' επέκταση μην το συζητάτε με τρίτους, μην τους αφήνεται να εμπλακούν στη σχέση σας και επίσης μην το πολυαναλύετε και μεταξύ σας. Εγώ με τον Αποστόλη, ειλικρινά, δεν έχουμε συζητήσει ποτέ αυτό το θέμα. Δεν μας αφορά. Και αυτό συνέβη από την πρώτη ημέρα. Η διαφορά ηλικίας δεν αποτελούσε πρόβλημα για εμάς. Οταν το βάζεις συνέχεια στο τραπέζι είναι σαν να επαναλαμβάνεις στον άλλον διαρκώς το ίδιο: “Θα με κερατώσεις!”. Και μετά αρχίζουν τα κλασικά, ποιος σου έστειλε μήνυμα, με ποιον/α μιλούσες κ.λπ. Είναι σαν να βάζεις στο μυαλό κάποιου κάτι που δεν είχε σκοπό να κάνει. Για ποιο λόγο λοιπόν να δηλητηριάζεις μια υγιή σχέση;». Tη ρωτάω, αν και η ίδια ένιωσε ποτέ εκείνο το τσίμπημα στο στομάχι: «Ναι, ένιωσα τη ζήλια που νιώθει κανείς στο ξεκίνημα, όπως κι εκείνος. Αλλά ήταν μέχρι να γνωριστούμε καλύτερα. Με το που αρχίζεις να μαθαίνεις τον άλλον όλα αυτά ως διά μαγείας σβήνουν».

Η σωστή στιγμή

Η Ρούλα Ρέβη είναι μια γυναίκα συνειδητοποιημένη που απέκτησε παιδιά σε μεγάλη ηλικία και δεν μετανιώνει γι' αυτό: «Τα παιδιά ήρθαν στη ζωή μου τη στιγμή που πραγματικά το ήθελα. Οταν ήμουν γεμάτη και χορτάτη από όλα και είχα κατασταλάξει. Η μητρότητα ήταν το κομβικό σημείο που άλλαξε την καθημερινότητα και τις προτεραιότητές μου. Αισθανόμουν ότι είχα δουλέψει χρόνια, ότι είχα κάνει πολλές θυσίες σε βάρος της προσωπικής μου ζωής και δικαιούμουν να το αλλάξω όλο αυτό.

revi-3


Ηθελα να μεγαλώσω η ίδια τα παιδιά μου, ειδικά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους, κι έτσι κάναμε μια κουβέντα με τον Αποστόλη προκειμένου εγώ να χαλαρώσω λίγο και η ευθύνη για τα επαγγελματικά στο σπίτι μας να πέσει κυρίως σε εκείνον. Οι γυναίκες δεν πρέπει να απορρίπτουν το θέμα της μητρότητας λόγω ηλικίας. Ισα-ίσα. Εγώ και τώρα θα ήθελα ένα ακόμη παιδί. Τώρα που δεν έχω τον φόβο της πρώτης φοράς. Θα ήμουν πιο χαλαρή και πιο σωστή ως μάνα».

Oταν η καταξιωμένη φωτογράφος συνάντησε τον ηθοποιό Αποστόλη Τότσικα, εκείνος ήταν 24 ετών. «Γνωριστήκαμε σε μια φωτογράφηση και ήταν τέτοια η χημεία μας που δώσαμε την εντύπωση στους άλλους ότι γνωριζόμασταν χρόνια. Ο Αποστόλης ήταν πάντα ένας ώριμος άνδρας. Σήμερα μοιραζόμαστε τον χρόνο μας με τις δουλειές μας, την οικογένειά μας και κοινές δραστηριότητες - από το να πηγαίνουμε μαζί στο γυμναστήριο μέχρι να παίζουμε πινγκ πονγκ και να κάνουμε εκδρομές. Μπορεί πάλι να καθαρίσουμε μαζί την αποθήκη του σπιτιού μας. Δεν μας αρέσει να καθόμαστε άπραγοι και να πίνουμε καφέ.
Μοιραζόμαστε τον κοινό μας ελεύθερο χρόνο, όμορφα και δημιουργικά. Ο Αποστόλης ασχολείται αρκετά με τα παιδιά. Τα πράγματα σε ένα σπίτι οφείλουν να είναι μοιρασμένα προκειμένου να είναι και οι δύο σύντροφοι ευχαριστημένοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιξοότητες.

revi-4


Την Πρωτοχρονιά ο κορωνοϊός χτύπησε και τη δική μας πόρτα. Η συμπρωταγωνίστρια του Αποστόλη στο θέατρο νόσησε και ήμασταν κι εμείς με το άγχος των συμπτωμάτων. Την τρίτη ημέρα από το περιστατικό στο θέατρο ο σύζυγός μου διαγνώστηκε θετικός. Ηταν δύσκολο. Απομονώθηκε σε ένα δωμάτιο και ανταλλάσσαμε μηνύματα με σημειώματα που του στέλναμε και μας έστελνε κάτω από την πόρτα. Τα μικρά έφτιαχναν ζωγραφιές και του τις έσπρωχναν από τη χαραμάδα για συμπαράσταση. Ολη η οικογένεια αντάλλαξε ευχές με τον Αποστόλη διαμέσου μπαλκονόπορτας. Ηταν η πιο περίεργη Πρωτοχρονιά της ζωής μας», περιγράφει η Ρούλα, που μοιράστηκε αυτές τις αλλόκοτες στιγμές και με τους ακολούθους της στα social media.

Το νέο ξεκίνημα

Βέβαια, η πανδημία δεν έφερε μόνο φόβο, αλλά και σοβαρό προβληματισμό: «Οσοι ασχολούμαστε με καλλιτεχνικά επαγγέλματα τα βρήκαμε δύσκολα. Προσωπικά, πολλές από τις δουλειές μου ακυρώθηκαν, είτε γιατί κάποιος πελάτης ανέβαλε λόγω της κατάστασης μια προγραμματισμένη δουλειά, είτε επειδή εγώ φοβόμουν να μην κολλήσω, αφού όταν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη μια τέτοια κατάσταση.

Ολο αυτό επέφερε προβληματισμό για το μέλλον. Αλλά και ανία. Δεν είμαι άνθρωπος που κάθομαι, αντίθετα μου αρέσει να βρίσκομαι συνεχώς σε κίνηση και να δημιουργώ. Ετσι ξεκίνησα το δικό μου brand ρούχων», εξηγεί και της ζητώ να μου πει περισσότερα. «Ολα αυτά τα χρόνια υπήρξαν διάφοροι άνθρωποι που παρατηρώντας με την ώρα της δουλειάς σχολίαζαν πως “είσαι ντυμένη casual, αλλά έχεις ωραίο στυλ”. Οπότε δημιούργησα το brand Soul Rules Athens με όμορφα καθημερινά κομμάτια που πωλούνται κυρίως διαδικτυακά (στο soulrules.gr) κι έτσι δεν πιέζομαι από το άγχος της μεγάλης παραγωγής. Δεν σχεδιάζω εγώ τα ρούχα, υπάρχει άνθρωπος γι' αυτό, ελέγχω όμως τα σχέδια, την ποιότητα και τον μηχανισμό της παραγωγής. Είναι μια έξτρα απασχόληση για εμένα και είμαι ευτυχής που οι γυναίκες αγκάλιασαν ήδη αυτή την προσπάθειά μου. Ακόμη και φίλες, όπως η Ζέτα Μακρυπούλια, η κουμπάρα μου Μάρα Δεσύπρη, αλλά και η Ευγενία Σαμαρά τα προμηθεύτηκαν από το e-shop, χωρίς να το γνωρίζω».

revi-5


Η κουβέντα μας κλείνει με τους διάσημους που έχουν πάρει θέση μπροστά από τον φακό της: «Με τη Ζέτα Μακρυπούλια μάς συνδέει μια φιλία χρόνων. Είμαστε οικογένεια πια. Εχουμε κάνει και πολλά ταξίδια μαζί. Το πιο περιπετειώδες που θυμάμαι από φωτογράφησή μας ήταν όταν επρόκειτο να ταξιδέψουμε για ένα editorial μόδας στα Μπόρα Μπόρα κι εκείνη έχασε το διαβατήριό της. Πετάξαμε χωρίς το κεντρικό πρόσωπο της φωτογράφησης, που τελικά έφτασε με λίγες ημέρες καθυστέρηση. Η Ελένη Μενεγάκη είναι ήρεμη και έχει σιγουριά για τον εαυτό της. Με την Αννα Βίσση έχουμε μια υπέροχη χημεία - Τοξοτίνες, οπότε καταλαβαίνεις. Περνάμε πολύ ωραία μαζί. Εχει τύχει βράδυ να μιλάμε για άσχετα ζητήματα, για οτιδήποτε, να στέλνουμε μηνύματα η μία στην άλλη. Με τους ανθρώπους που ξεπερνάς τα όρια της επαγγελματικής σχέσης, ξέρεις ότι ταιριάζεις» ◆

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 36χρονος 

Λήγει αύριο η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης