Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Ο καλλιτέχνης όταν δεν έχει άγχος, δεν είναι επιτυχημένος»

Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Ο καλλιτέχνης όταν δεν έχει άγχος, δεν είναι επιτυχημένος»

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και οι καλλιτέχνες που θα τον πλαισιώσουν στη μοναδική συναυλία για το «Σπίτι με το MEGA» μίλησαν για τη μουσική του πορεία και τις μεγάλες του επιτυχίες

πολυκανδριωτης
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 21:40, το «Σπίτι με το MEGA» υποδέχεται τον Θανάση Πολυκανδριώτη. Ο καταξιωμένος συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού έχει ετοιμάσει μία ξεχωριστή βραδιά αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαι λίγο αγχωμένος, αλλά αυτό λέει πάρα πολλά. Ο καλλιτέχνης όταν δεν έχει άγχος, δεν είναι επιτυχημένος. Στην αρχή δεν ήθελα να ασχοληθώ με το μπουζούκι, ήθελα να γίνω πολιτικός μηχανικός. Έπαιζα κιθάρα από τα 8 μου. Μια μέρα, όμως, για ένα καλό χαρτζιλίκι, πήγα στην επαρχία να παίξω μπουζούκι και κόλλησα έκτοτε».

Για τις συνθέσεις του δήλωσε: «Αγαπώ όλα μου τα τραγούδια, γιατί αυτά με έκαναν γνωστό. Το τραγούδι όμως που χτυπάει στην καρδιά μου είναι αυτό που είναι στο συρτάρι και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα». Παραδέχθηκε επίσης πως στη μεγάλη του καριέρα κάποιες φορές καλλιτέχνες αρνήθηκαν να πουν τραγούδια του: «Ο Στράτος Διονυσίου δεν ήθελε να πει το “Τα πήρες όλα”, τον έπεισε ο Μάτσας και έγινε το μεγαλύτερο τραγούδι της χρονιάς».

Στην μεγάλη βραδιά της εκπομπής «Σπίτι με το MEGA», συμμετέχει και Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι χρυσοδάκτυλος, έτσι τον λέω! Το τραγούδι που ερμηνεύω, το “Λάθη που κάνει η ζωή”, το λατρεύω και το αφιερώνω στη μητέρα μου. Η μάνα μου χορεύει καλύτερο ζεϊμπέκικο από μένα και πρέπει να μου κάνει μαθήματα», είπε ο τραγουδιστής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chh86nfectsp)

Τη βραδιά παρουσιάζει η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου, η οποία τόνισε: «Χάρηκα πάρα πολύ όταν ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μου πρότεινε να είμαι οικοδέσποινα. Έχουμε μια αδυναμία ο ένας για τον άλλον. Το διασκεδάζω πολύ, αν και έχω άγχος γιατί το έκανα για πρώτη φορά».

Με τη σειρά τους μίλησαν και οι σημαντικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη βραδιά. Μαζί με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στη σκηνή θα βρεθούν οι αγαπημένοι του φίλοι Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Βίκυ Καρατζόγλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Χρήστος Μενιδιάτης και Πέννυ Μπαλτατζή. Special guest star, ο σπουδαίος κλασικός πιανίστας και συνθέτης Alain Lefèvre. Εμφανίζονται επίσης οι σολίστες του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, Θανάσης Βασιλάς και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος.

Η Γλυκερία, η οποία γνώρισε τον Θανάση Πολυκανδριώτη στο ξεκίνημά της το 1978, ανέφερε: «Είναι από τους πιο σπουδαίους μπουζουξήδες που έχουν περάσει από την ελληνική μουσική σκηνή. Είναι η γιορτή του μπουζουκιού, έχει γράψει τραγούδια-διαμάντια».

Κλείσιμο
Με τη σειρά του, ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησε με θαυμασμό για τον Θανάση Πολυκανδριώτη: «Το μεγαλείο του το γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Ήμουν τυχερός γιατί τον γνωρίζω από μικρή ηλικία». Αποκάλυψε μάλιστα ότι το αγαπημένο του τραγούδι είναι το «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις εσύ», σε πρώτη ερμηνεία του Γιάννη Πάριου, το οποίο ο Χρήστος Μενιδιάτης θα τραγουδήσει στο «Σπίτι με το MEGA».

Τέλος, ο Στέλιος Διονυσίου δήλωσε: «Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης για μένα είναι οικογένεια. Το κομμάτι “Τα πήρες όλα και έφυγες” το έχω ταυτίσει με τον πατέρα μου και ο κόσμος το λατρεύει».



Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Εφιάλτης στην Αργυρούπολη: Ο «νταής» που έμαθε τζούντο για να χτυπάει γυναίκες

Απίστευτο θέαμα στον Άλιμο: Στα ρηχά μικρή φάλαινα - Είναι τραυματισμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης