Όταν ο Ηλίας Γκιώνης εμφανίστηκε στην Πάνια ως μαθητής Λυκείου: «Οι γονείς φοβούνταν μην κάνω γκέι τα παιδιά τους»

Όταν ο Ηλίας Γκιώνης εμφανίστηκε στην Πάνια ως μαθητής Λυκείου: «Οι γονείς φοβούνταν μην κάνω γκέι τα παιδιά τους»

Δείτε το βίντεο

γκιωνης
Ο Ηλίας Γκιώνης βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής αυτό το διάστημα, μετά τις αποκαλύψεις του τόσο για τους influencers, όσο και για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που ο ακτιβιστής βρίσκεται στην επικαιρότητα και εμφανίζεται στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το 2017 είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια για να μιλήσει σχετικά με το bullying που δέχτηκε στο σχολικό του περιβάλλον λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Όπως είχε αναφέρει, οι γονείς των συμμαθητών του αντέδρασαν, όταν εξελέγη στο 15μελές του σχολείου του, καθώς θεωρούσαν ότι θα «επηρεάσει» τα παιδιά τους.

Όλα ξεκίνησαν από έναν λόγο που έβγαλε στο σχολείο του και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που δέχεται από την κοινωνία γενικότερα ως ομοφυλόφιλος.

«Έβγαλα έναν λόγο στο προαύλιο και είπα ότι και στο σχολείο πρέπει να είμαστε μια κοινότητα, όπως και θα έπρεπε να είναι μία κοινότητα και ολόκληρη η χώρα», είπε αρχικά.

«Φοβήθηκαν μην κάνω τα παιδιά τους gay!»: Η απίστευτη ιστορία του Ηλία στην Αννίτα Πάνια! (29/10/17)

Κλείσιμο
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δήλωσα ανοιχτά ότι είμαι ομοφυλόφιλος για να εξηγήσω πως ξέρω πολύ καλά πώς είναι να δέχεσαι bullying στο σχολείο, καθώς δέχομαι από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα. Το ότι δεν μιλάω και είμαι ένα αδύνατο παιδί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχω».

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεώρησε σωστή την κίνησή του, ο διευθυντής του σχολείου είχε άλλη άποψη και τον κάλεσε στο γραφείο του για να τον επιπλήξει.

«Όταν μπήκα στο γραφείο, άρχισε να μου λέει πως του άναψα φωτιές", επειδή μίλησα. Μου λέει "Με καλούν από χθες οι γονείς στο τηλέφωνο και κάνουν παράπονα, γιατί είπες ότι είσαι γκέι και λένε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα τέτοιο παιδί στο σχολείο που δηλώνει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλο"», είχε πει χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά… στην τσέπη βάζουν οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

Τηλεκπαίδευση σήμερα στα σχολεία - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Ανοίγει πλήρως η Αττική Οδός στις 8 το πρωί -Διέλευση χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης