Κάτω Πατήσια: Το «13 Reasons Why» είναι η σειρά που ξύπνησε μνήμες στη 17χρονη για τον βιασμό της από τον ιερέα

Κάτω Πατήσια: Το «13 Reasons Why» είναι η σειρά που ξύπνησε μνήμες στη 17χρονη για τον βιασμό της από τον ιερέα

Ο βιασμός της Χάνα και της Τζέσικα θύμισαν στο άτυχο κορίτσι από τα Κάτω Πατήσια τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χέρια του σάτυρου ιερέα

13ρεασονσ
Η αμερικανική σειρά του Netflix  «13 Reasons Why» ήταν η αφορμή να ζωντανέψουν ξανά οι τραγικές μνήμες της 17χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια.

Η νεαρή κοπέλα που κατήγγειλε τον ρασοφόρο, έκανε μία σπαρακτική εξομολόγηση και αποκάλυψε πως ήταν η συγκεκριμένη σειρά που την οδήγησε να πει ανοιχτά την ιστορία της, αφού της θύμισε όσα βίωσε στα χέρια του. Όπως αναφέρει το άτυχο κορίτσι, ο ιερέας δεν είχε βιάσει μόνο το σώμα της, αλλά και την ψυχή της.


«Έτυχε να βλέπω μια σειρά που λέγεται 13 reasons why που έχει να κάνει με διάφορους βιασμούς με μια κοπέλα. Δεν ξέρω αν την ξέρετε. Ήταν ένα επεισόδιο που αυτή η κοπέλα τελοσπάντων που την βίασε αυτός και έκλαιγα για 2 ωρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, γιατί μου ήρθαν πράγματα στο μυαλό…», αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Η εν λόγω σειρά, βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Τζέι Άσερ, πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν την σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα τους νέους, όπως ο εκφοβισμός, η σεξουαλική κακοποίηση, η ψυχική υγεία, τα ναρκωτικά κ. α.

Top 10 Most Heartbreaking Moments from 13 Reasons Why Season 2
Κλείσιμο

Το κοινό βέβαια, έχει διχαστεί, καθώς ενώ παρουσιάζει μία ρεαλιστική απεικόνιση της κοινωνίας, οι εικόνες που προβάλλονται είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Ειδικότερα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, στο οποίο είναι πιθανόν να αναφέρεται μάλλον η 17χρονη, ήταν εκείνο που ευθύνεται για τις περισσότερες αρνητικές κριτικές. Ένας από τους χαρακτήρες της σειράς, η Χάνα Μπέικερ, την οποία υποδύεται η Κάθριν Λάνγκφορντ, κακοποιείται σεξουαλικά με πολύ σκληρό τρόπο.

13 Reasons why ... why me?


Έκτοτε, δίνει τεράστια μάχη με την κατάθλιψη, την οποία και δεν μπορεί να διαχειριστεί τελικά και αποφασίζει να αφαιρέσει τη ζωή της, κόβοντας τις φλέβες της. Στη δεύτερη σεζόν, ο βιαστής κακοποιεί σεξουαλικά και την άλλοτε κολλητή της φίλη, Τζέσικα. 

Jessica Davis || Human


Το συναισθηματικό βάρος που φορτώνει στον θεατή η σειρά, σίγουρα είναι ανυπόφορο, με πολλούς να την κρίνουν ως «ακατάλληλη για να βρίσκεται στο Netflix». Δεν είναι λοιπόν, παράλογο που η βιαιότητα των σκηνών της ξύπνησαν αυτές τις μνήμες στη 17χρονη.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ολλανδία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ με 57.549 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Βανδάλισαν την εκκλησία στα Κάτω Πατήσια όπου λειτουργούσε ο σάτυρος ιερέας - Δείτε φωτογραφίες

Αναζητούν ηλεκτρονικά ίχνη για την υπόθεση του βιασμού, αγωνία για την «καθυστέρηση» των εξετάσεων της Γεωργίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης