Το τέρας της νευρικής ανορεξίας βασανίζει τον λαμπερό κόσμο των top models

Το τέρας της νευρικής ανορεξίας βασανίζει τον λαμπερό κόσμο των top models

Πανέμορφα και διάσημα μοντέλα,  μεταξύ των οποίων και άγγελοι της Victoria's Secret, διαφωνούν με τον αρχισυντάκτη μεγάλου περιοδικού μόδας που ισχυρίζεται πως τρέφονται κανονικά - Μιλούν  για  λιμοκτονία, περιγράφοντας τις άσχημες εμπειρίες τους από τη βιομηχανία της μόδας

MODELS
«Υπάρχει η προκατάληψη ότι οι άνθρωποι της μόδας δεν τρώνε, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο αρχισυντάκτης της βρετανικής «Vogue», Έντουαρντ Ένινφουλ, ο οποίος κατάγεται από τη χώρα Γκάνα, στη Δυτική Αφρική. «Όταν κοιτάς τη δική μου Vogue τουλάχιστον, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Όλα τα σχήματα, τα μεγέθη, τα χρώματα» πρόσθεσε.

Όπως υποστηρίζει ο 49χρονος Έντουαρντ Ένινφουλ, «όλοι είναι τόσο ανοιχτοί» στο διαφορετικό, ειδικά από το 2017 που ανέλαβε τα επαγγελματικά καθήκοντά του. «Ακόμα και η ιδέα του να είσαι μοντέλο έχει αλλάξει. Μπορείς να είσαι κοντός, μπορείς να έχεις καμπύλες, μπορείς να είσαι ανάπηρος».

Πόσο ισχύουν, όμως,  αυτές οι δηλώσεις του Έντουαρντ Ένινφουλ; Τα μοντέλα έχουν αντίθετη άποψη.

Ο  Έντουαρντ Ένινφουλ:
619e19a263e3f30018757862



To 2017, το πανέμορφο μοντέλο Sannie Pedersen εξομολογήθηκε στη «New York Post» τη δική της εμπειρία από το χώρο του επαγγέλματός της. «Περνάμε κόλαση για να μείνουμε skinny.Είδα μία δεκαεξάχρονη να φτάνει στα όρια αυτοκτονίας. Έτρωγε βαμβάκι για να επιβιώσει. Δεν είσαι τίποτα, πέρα από μία όμορφη κρεμάστρα».

Κλείσιμο




Την ίδια χρονιά, η επιτυχημένη ηθοποιός και συγγραφέας Esmeralda Seay - Reynolds, η οποία έχει εργαστεί και ως μοντέλο, αποκάλυψε τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία: «Η διατροφική διαταραχή μου είχε γίνει τρόπος ζωής. θα συνέχιζε μέχρι που συνέβη κάτι μεγάλο, με ζήτησαν από πρακτορείο. Δούλευα με τους καλύτερους του χώρου, με περισσότερα λεφτά από όσα μπορούσα να διαχειριστώ. Πίστευα ότι τα όνειρά μου στο χώρο της μόδας επιτέλους γίνονταν πραγματικότητα. Αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να απολαύσω τη δουλειά μου ως μοντέλο. Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν την αρρώστια, εγώ έβλεπα αυτοέλεγχο και πειθαρχία».

Η  Esmeralda Seay - Reynolds:

esmerelda-seay-reynolds-


Το 2018, το 30χρονο, αυστραλιανό μοντέλο Bridget Malcolm, το οποίο έγινε γνωστό από τις εμφανίσεις του σε δύο σόου της Vicoria's Secret, έγραψε για τα δικά του άσχημα βίωματα στο χώρο της μόδας.

«Κοιμόμουν στις 8 το απόγευμα, επειδή δεν είχα ενέργεια. Έχανα μαλλιά. Ένιωθα μόνη και απομονωμένη, αλλά φοβόμουν να βγω από το σπίτι. Σταμάτησα να συναναστρέφομαι με κόσμο, Δεν ήθελα να φάω τίποτα που δεν είχα φτιάξει εγώ» εξομολογήθηκε η Bridget Malcolm.

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Χωρίς να το ξέρω, αντιμετώπιζα διατροφική διαταραχή και χρόνιο άγχος. Σύντομα θα καταστρεφόταν το πεπτικό μου σύστημα. Κι όλα αυτά γιατί πίστευα ότι έκανα αυτό που έπρεπε για να πετύχω στη βιομηχανία της μόδας που τόσο αγαπούσα».





Το 2019, η ίδια η «Vogue» δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μοντέλα μιλούν για τη διαρκή πίεση και τα κοκκαλιάρικα πρότυπα της βιομηχανίας της μόδας. «Μπήκα στον χώρο ως έφηβη. Μετά το σώμα μου άλλαξε και δεν ήμουν πια αυτή η έφηβη. Είχα στήθος και, ξέρετε, το σώμα μου δεν ήταν κοκκαλιάρικο. Με πίεσαν να επιστρέψω στην εικόνα πασαρέλας. Ουσιαστικά μου είπαν ότι το μόντελινγκ είχε τελειώσει για εμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η 26χρονη Αμερικανίδα Hailey Clauson.





Τώρα, μέσω των social media, πρώην αγγελάκια της Victoria’s Secret μιλούν δημόσια για την τοξικότητα του brand, τονίζοντας ότι το μόντελινγκ μπορεί να σκοτώσει πολλά κορίτσια, λόγω της συνεχούς πίεσης να διατηρούν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος.

Πράγματι στο χώρο της μόδας δεν υπάρχουν τα στερεότυπα που υπήρχαν πριν δέκα χρόνια, δεδομένου ότι trans γυναίκες έχουν πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς σε εξώφυλλα περιοδικών, όπως αυτό του «Sports Illustrated» με την Βαλεντίνα Σαμπάιο το 2020.

valentina_sampaio_sports_illustrated_12_png


Το ερώτημα παραμένει, ωστόσο: Είναι ο χώρος της μόδας ανοιχτός σε κάθε σωματότυπο και στο διαφορετικό ή τα μοντέλα χρειάζεται να λιμοκτονούν για να επιτύχουν, πίνοντας καθημερινά πολλά λίτρα νερό και καταναλώνοντας καμία έως και ελάχιστες θερμίδες;

Ειδήσεις σήμερα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Με τη μετάλλαξη «Omicron» είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος επαναμόλυνσης!

Σε δίκη για ομαδικό βιασμό ο γιος του Μπέπε Γκρίλο

Πρώην σωματοφύλακας της Νταϊάνα αποκαλύπτει: «Η πριγκίπισσα απάτησε πρώτη τον Κάρολο και τον έριξε στην αγκαλιά της Καμίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης