Η Φλορίντα Πετρουτσέλι, το... μυστήριο της ωμοπλάτης και η γοητεία του Κωνσταντίνου Αργυρού

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι, το... μυστήριο της ωμοπλάτης και η γοητεία του Κωνσταντίνου Αργυρού

Είναι πολλές οι κωμικές σειρές φέτος στα κανάλια - Κάποιες από αυτές παρουσιάζονται ως ένθετα σε ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές

florinta
Όλοι ασχολούνται, και λογικό το βρίσκω, με την αποχώρηση του Αρη Σερβετάλη από την παράσταση του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο «Ρινόκερος». Αναρωτιέμαι αν οι περισσότεροι γνωρίζουν, όχι ποιος είναι ο Σερβετάλης (με εύκολες αναγωγές στο «Είσαι το ταίρι μου»), αλλά ποιος είναι ο Ιονέσκο, τι είναι το θέατρο του παραλόγου και τι έργο είναι ο «Ρινόκερος», που θεωρείται από τα πλέον εμβληματικά του συγκεκριμένου θεατρικού είδους, αλλά και του συγγραφέα.

Δοθείσης της ευκαιρίας, αντιγράφω από το κείμενο του εξαιρετικού συναδέλφου Βασίλη Τσακίρογλου στο protothema.gr, το οποίο είναι πλήρες και αναλύει το έργο, το παρακάτω απόσπασμα, μήπως και καταλάβουμε γενικότερα κάποια πράγματα: «Εστιάζοντας τον προβληματισμό του στη μικροκλίμακα, στον περιβάλλον των γνωστών και οικείων ενός συγκεκριμένου ατόμου -του Μπερανζέ- ο Ευγένιος Ιονέσκο καυτηριάζει τον εσωτερικό πειρασμό του ολοκληρωτισμού. Δηλαδή, την ψυχική ώθηση που οδηγεί κάποιους ανθρώπους και υπό ορισμένες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές κ.ο.κ. συνθήκες στο να γίνουν καταπιεστές των υπολοίπων. Η μισαλλοδοξία, ο τρόμος της απανθρωποποίησης και, πάνω από όλα, η απώλεια της ελευθερίας και η εξαφάνισή της μέσα σε μια επιβεβλημένη, βίαιη ισοπέδωση και εξομοίωση των πάντων, είναι συστατικά κυρίαρχα στο Ρινόκερο».

Εξαιρετική η προσέγγιση και, όπως φαντάζομαι, το έργο της αποχώρησης θα μας πάει για καμία εβδομάδα ακόμη, μέχρι να βγουν όλοι οι ηθοποιοί, οι οποίοι θα ερωτηθούν μετά το #ΜεΤοο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλάξαμε τροπάρι στις εκπομπές.

Στα δικά μας σήμερα, η αγαπημένη μου πανελίστρια γι' αυτή τη σεζόν, η Φλορίντα Πετρουτσέλι, ανακάλυψε σήμερα ότι έχουμε ωμοπλάτη και πλέον δικαιούται βίντεο αφιέρωμα με τα χαριτωμένα και αυθόρμητα γλωσσικά ατοπήματα, αλλά και αυτού του είδους τα περιστατικά, που την κάνουν τόσο συμπαθή. «Εχουμε εμείς ωμοπλάτη; Την καπνιστή μόνο έχω εγώ στο μυαλό μου». Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό, Φλορίντα μου.

Κλείσιμο
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι πολύ καλή παρουσιάστρια και οι λόγοι είναι πολλοί. Ενας εξ αυτών είναι το γεγονός ότι δεν χαϊδεύει αυτιά. Οποιος την άκουσε σήμερα να μιλά για το πώς αποφάσισε να πάει να εμβολιαστεί, κατάλαβε πολλά. Με επιχειρήματα υπέρ και κατά, με συναίσθημα και φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση.

Εξαιρετική Πέμυ Ζούνη σήμερα στο «Πρωινό». Μετά από πολύ καιρό ομολογουμένως, έδωσε μία πολύ καλή συνέντευξη στους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά και μίλησε και για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης της. Θέλει κότσια να μιλήσεις για το παιδί σου.

Κώστα Θεοδώρου, εξαιρετικά τα βίντεο και τα σπικάζ σου στο «Πρωινό». Το καλό, είπαμε, να λέγεται.

Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλε, παίζεις ωραία άμυνα. Και εξηγούμαι. Μιλώντας σήμερα για τη γοητεία που ασκεί ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε μεγάλη μερίδα του γυναικείου κοινού, ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε: «Και από την άλλη μεριά, οι άνδρες ξέρουν ότι και οι γυναίκες να θέλουν τον Αργυρό, θα τον έχουν;». 1-0.

Το κουίζ: Η πρώτη αποχώρηση-απομάκρυνση από εκπομπή είναι γεγονός, αλλά ακόμη κρυφό. Η απόφαση ελήφθη και ο κύβος ερρίφθη. Ποιος είναι;

Ειδήσεις σήμερα:

«Κανείς δεν μ' αγαπάει»: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τον σπαραγμό εξάχρονου που πέθανε «μετά από βασανιστήρια των γονιών του»

Aπίστευτες εικόνες από πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από νοσηλεία για COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης