Τάσος Χαλκιάς: «Δεν βλέπω καμία αλλαγή στο χώρο του θεάτρου μετά τις καταγγελίες»

Τάσος Χαλκιάς: «Δεν βλέπω καμία αλλαγή στο χώρο του θεάτρου μετά τις καταγγελίες»

Ο ηθοποιός μιλά για το MeToo

TASOS-XALKIAS
O Tάσος Χαλκιάς, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Γυναίκα Με Τα Μαύρα» στο Θέατρο Πειραιώς 131, βρέθηκε σήμερα (17/11) στο πλατό του «Πρωινού». Ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με τη θύελλα καταγγελιών σε βάρος δημοφιλών ηθοποιών.

«Δεν είναι ευχάριστο όλο αυτό που έχει γίνει. Αν γνωρίζεις τι ακριβώς έχει συμβεί και έχεις σιωπήσει, τότε έχεις ένα μέρος της ευθύνης και εσύ. Δεν το λέω για να αποποιηθώ την οποιαδήποτε ευθύνη.

Διττές προσωπικότητες υπάρχουν πάρα πολλές, άνθρωποι που άλλο είναι το "φαίνεσθαι" και άλλο το "είναι" είναι πάρα πολλοί, για να μην πω όλοι. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον δύο χαρακτήρες, που τον έναν τον κρύβουμε επιμελώς ή άθελά μας, γιατί δεν υπάρχει λόγος να τον εκδηλώσουμε» υποστήριξε.

Στην πορεία ο Τάσος Χαλκιάς τόνισε: «Κάποια στιγμή, κάποια πράγματα εκδηλώνονται και ή σε εκθέτουν –αν φτάνουν σε όρια παραβατικά που αγγίζουν τον νόμο- ή είναι μία συμπεριφορά που μπορεί να κατακρίνεται από την κοινωνία ή το σινάφι, αλλά δεν έχει φτάσει σε σημεία που να κυνηγιέται από τον νόμο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfrzpgm7j7sx-st)


Είμαι ένας άνθρωπος εμπειρικός από τα γεννοφάσκια μου. Το λέω γιατί από πέντε χρονών παιδάκι δουλεύω. Όταν είσαι από παιδάκι στην πιάτσα, είσαι ένας άνθρωπος της εμπειρίας και είναι και στον χαρακτήρα μου -αυτόν που έχω χτίσει- να δέχομαι την εμπειρία, από αυτή να εισπράττω γνώση και να έχω και την ανάλογη συμπεριφορά μετά. Δεν πέφτω από τα σύννεφα για τίποτα. Έχω δει πράγματα απίστευτα και από τα πολύ μικρά μου χρόνια… Οι εμπειρίες που έχω από τα πολύ μικρά μου χρόνια, δεν γίνεται να ξεπεραστούν. Οπότε δεν πέφτω από τα σύννεφα ούτε για τον ίδιο μου τον εαυτό. Όλοι είμαστε εν δυνάμει φονιάδες. Αν νιώσω ότι η οικογένειά μου απειλείται, θα κακουργήσω πρώτος, το λέω ανοιχτά, είναι στη νοοτροπία μου αυτό. Θα περιμένω να δω το παιδί μου νεκρό για να αντιδράσω;» εξομολογήθηκε.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfrzqn164hlt-st)


Σχετικά με το πώς αισθάνθηκε όταν βγήκαν στην επιφάνεια όλες αυτές οι άσχημες, απρεπείς συμπεριφορές γνωστών ηθοποιών, υπογράμμισε: «Αρχικά αισθάνθηκα μεγάλη στεναχώρια. Μετά προσπάθησα να το φιλτράρω με το νου μου. Από εκεί και πέρα, κάνω μία τεράστια υπομονή μέχρι να δω το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης, γιατί όλο αυτό το θέμα έχει περάσει σε άλλη σφαίρα, αυτής της δικαιοσύνης. Ό,τι άλλο και να λέμε από εδώ και πέρα είναι στα πλαίσια του κουτσουμπολιού και με έναν άνθρωπο που έχω ζήσει πάρα πολλά πράγματα, όμορφα ομολογουμένως, δεν θέλω να κάνω κουτσομπολιό. Έχω μιλήσει αρκετά επί του θέματος. Η δικαιοσύνη θα μιλήσει».

«Δεν βλέπω καμία αλλαγή στον χώρο μετά τις καταγγελίες. Η εξουσία θα συνεχίσει να ασκείται. Προφανώς αυτοί που ασκούν την εξουσία, έχουν την εντύπωση ότι δεν είναι ικανοί εξουσιαστές. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η εξουσία. Άλλο είναι η παραβατικότητά μου προς την κοινωνία και άλλο ως προς το νόμο. Η κοινωνία μπορεί να τιμωρήσει περισσότερο από το νόμο. Στην κοινωνία είναι διάσπαρτη αυτή τη στιγμή μία αίσθηση για αυτούς τους ανθρώπους που κατηγορούνται. Το τι θα πει η δικαιοσύνη θα είναι σε συνάφεια με την αίσθηση που θα έχει μετά η κοινωνία» πρόσθεσε.

Για την ενδεχόμενη επιστροφή των ανθρώπων που βρίσκονται τώρα στη φυλακή ή έχουν κατηγορηθεί για παραβατική συμπεριφορά στο θέατρο, ο αγαπητός ηθοποιός τόνισε: «Ο κόσμος που πάει στο θέατρο έχει μία γενική ονομασία που λέγεται "το κοινό". Δεν ξέρω τι θα κάνει το κοινό και δεν με έχει απασχολήσει. Έχω σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθώ. Το λέω με την έννοια του ότι δε μπορείς να γνωρίζεις πως θα συμπεριφερθεί μία μάζα ανθρώπων απέναντι σε ένα πρόσωπο που όταν τολμήσει να επανέλθει στο χώρο, δε θα έρθει μόνο του.

Το θέμα είναι αν θα βρεθούν άνθρωποι να συνεργαστούν μαζί τους. Εγώ προσωπικά σίγουρα δεν θα συνεργαζόμουν μαζί τους. Θα δεχόμουν να συνεργαστώ, αν οι άνθρωποι αυτοί ζητήσουν συγγνώμη από την κοινωνία και αυτοί που έχουν κατηγορηθεί και όσοι συνεχίζουν να ασκούν οποιαδήποτε μορφής εξουσία, γιατί είναι και τέτοιοι πάρα πολλοί σε όλους τους χώρους».


Ειδήσεις σήμερα:

«Έκαναν τα πάντα για να μείνω στη ζωή», λέει η 42χρονη ανεμβολίαστη έγκυος που ήταν για 10 μέρες στη ΜΕΘ

Φωτιά σε κατάστημα με στρώματα στον Πειραιά

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες κλείστηκαν 192 χιλιάδες ραντεβού για την 1η δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης