«Ηouse of Gucci»: Οι αποκαλύψεις αναστατώνουν τους αληθινούς πρωταγωνιστές

«Ηouse of Gucci»: Οι αποκαλύψεις αναστατώνουν τους αληθινούς πρωταγωνιστές

Το πολυαναμενόμενο «House Of Gucci» αναμένεται να σπάσει ταμεία - Ποιοι είναι οι βασικοί χαρακτήρες και γιατί κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει την γκρίνια

HOUSE_OF_GUCC_POSTER_2
Ήταν μια από τις πλέον διαβόητες δολοφονίες στην ιταλική σύγχρονη ιστορία, που διοργανώθηκε από μια παρατημένη σύζυγο με φόντο λάμψη, πλούτο και υψηλή μόδα. Σήμερα, 26 χρόνια μετά, η ιστορία του βίαιου θανάτου του Μαουρίτσιο Γκούτσι αναμένεται να γίνει η επιτυχία της χρονιάς στο box office. Σκηνοθετημένο από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, το «House Of Gucci» διαθέτει ένα εντυπωσιακό Χολιγουντιανό καστ, με επικεφαλής τη Lady Gaga ως Πατρίτσια Ρετζιάνι, τη δολοπλόκα, ζηλιάρα, φιλοχρήματη και αδίστακτη σύζυγο, που προσέλαβε έναν δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκρατορίας των Γκούτσι. Ο Άνταμ Ντράιβερ, ο Αλ Πατσίνο και η Σάλμα Χάγιεκ συμμετέχουν επίσης στην πολυαναμενόμενη ταινία που αποκαλύπτει τις διαμάχες και τις εσωτερικές έριδες της δυναστείας της μόδας.

HOUSE_OF_GUCC_POSTER

Η διαφήμιση της ταινίας αυτή την εβδομάδα ανέβηκε ένα σκαλοπάτι ψηλότερα με μια συνέντευξη της Lady Gaga στη Vogue, όπου πόζαρε γυμνή με χτένισμα αλά Πατρίτσια.

Αυτοί είναι οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας και οι ιστορίες τους:

Μαουρίτσιο Γκούτσι: Το θύμα

Με το που έπεσε το βλέμμα του πάνω στην Πατρίτσια Ρετζιάνι σε ένα πάρτι στο Μιλάνο, ο Μαουρίτσιο Γκούτσι μαγεύτηκε. «Ποιο είναι αυτό το όμορφο κορίτσι ντυμένο στα κόκκινα που μοιάζει με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ;» ρώτησε. Ο πατέρας του, Ροντόλφο, γιος του ιδρυτή του οίκου μόδας Gucci, Γκούτσιο Γκούτσι, δε φάνηκε να εντυπωσιάζεται το ίδιο. Πιστεύοντας ότι αυτή ήταν προικοθήρας και έβλεπε μόνον τα λεφτά του γιου του, φρόντισε να του κόψει τις παροχές. Το ζευγάρι όμως παντρεύτηκε το 1972 και απέκτησε δύο κόρες, την Αλεσάντρα και την Αλέγκρα, ενώ ο Μαουρίτσιο περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του δουλεύοντας στη Νέα Υόρκη μαζί με τον θείο του, ΄Αλντο, καθώς προσπαθούσαν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ.

MARURIZIO_GUCCI

Το 1983, κληρονόμησε το 50% των μετοχών του πατέρα του στην εταιρεία. Τα βρήκε ωστόσο σκούρα στη διαχείριση της εταιρείας. Η φαρμακόγλωσσα Πατρίτσια, με την οποία ο Μαουρίτσιο χώρισε το 1985, έσπευσε να του καταλογίσει ευθύνες. Επικρίνοντας την έλλειψη επιχειρηματικής οξυδέρκειας και την εξάρτησή του από συμβούλους, είπε: «Ο σύζυγός μου ήταν σαν μαξιλάρι — έφερε το αποτύπωμα του τελευταίου που καθόταν πάνω του».

Patrizia_Reggiani_MAURIZO_GUCCI
Κλείσιμο

Οι οικογενειακές μετοχές της εταιρείας πουλήθηκαν στην Investcorp, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μπαχρέιν, με τον Μαουρίτσιο να ξεφορτώνεται το υπόλοιπο μερίδιο του το 1993 για περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αποχώρησή του από την επιχείρηση, κράτησε σχετικά χαμηλό προφίλ, περνώντας χρόνο στο γιοτ του με τη νέα του σύντροφο, το μοντέλο Πάολα Φράνκι.

Στις 8.30 π.μ. στις 27 Μαρτίου 1995, καθώς ο Μαουρίτσιο έμπαινε στο γραφείο του στο Μιλάνο, πυροβολήθηκε τρεις φορές στην πλάτη από έναν ένοπλο που του είχε στήσει καρτέρι. Καθώς κατέρρεε στο κόκκινο μαρμάρινο πάτωμα, ο εκτελεστής έριξε στο κεφάλι του 46χρονου Μαουρίτσιο τη χαριστική βολή. Στην ταινία, τον Μαουρίτσιο υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την συμμετοχή του στην τριλογία sequel του Star Wars (2015–2019). Τον πατέρα του, Ροντόλφο υποδύεται ο Τζέρεμι Άιρονς.

Πατρίτσια Ρετζιάνι: Η Μαύρη Χήρα

Όταν οι ντετέκτιβ συνέλαβαν την Πατρίτσια Ρετζιάνι ως ύποπτη για τη δολοφονία, εκείνη ρώτησε αν θα μπορούσε να της επιτραπεί να αλλάξει ρούχα, πριν οδηγηθεί στο Αστυνομικό τμήμα. Εμφανίστηκε φορώντας ένα παλτό από βιζόν, μακρύ μέχρι το πάτωμα. Στα περιποιημένα χέρια της κρατούσε μια δερμάτινη τσάντα Gucci. Στη Μαύρη Χήρα-προσωνύμιο που της προσέδωσε ο ιταλικός τύπος κατά τη διάρκεια της δίκη της- άρεσε να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Η αγάπη της Πατρίτσια για τη μεγάλη ζωή ήρθε όταν η μητέρα της, που ήταν σερβιτόρα, παντρεύτηκε κάποιον με πολλά χρήματα. Πράγματι, όταν άρχισε να βγαίνει με τον μελλοντικό της σύζυγο, της είχε κακοφανεί τόσο πολύ το «μικρό» αυτοκίνητό του που του ζήτησε να της αγοράσει μια Ferrari. Όπως παραδέχτηκε αργότερα σε μια συνέντευξή της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο».

Patrizia_Reggiani

Παρά το διαζύγιό τους, η Ρετζιάνι συνέχισε να αναφέρει στον Μαουρίτσιο ως σύζυγό της και δεν εντυπωσιάστηκε διόλου από τον οικονομικό διακανονισμό της καταβολής σε αυτήν 900.000 λιρών ετησίως, απορρίπτοντάς τον ως «απλό μπολ με φακές». Το 1995, φοβούμενη ότι ο Μαουρίτσιο θα παντρευόταν την καινούργια του φίλη κάτι που μπορεί να απειλούσε την οικονομική κατάσταση της ίδιας αλλά και τη μελλοντική κληρονομιά των παιδιών τους, έκανε συμβόλαιο για τη δολοφονία του Μαουρίτσιο από πληρωμένο δολοφόνο. «Σε ανθρώπινο επίπεδο, λυπάμαι», είπε στους δημοσιογράφους στην κηδεία του. «Δεν μπορώ να πω το ίδιο σε προσωπικό επίπεδο».

reggiani

Παρά την προφανή έλλειψη οποιασδήποτε αναστάτωσης ή θλίψης η Αστυνομία χρειάσθηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να συγκεντρώσει στοιχεία, να ενώσει τα κομμάτια και εν τέλει να τη συλλάβει. Μια έρευνα στο ημερολόγιό της -μάρκας Cartier- έδειξε ότι είχε σημειώσει την ημερομηνία της δολοφονίας του Μαουρίτσιο με τη λέξη «Παράδεισος».

Κρίθηκε ένοχη διότι διέταξε τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξη,το 1998 . Αποφυλακίσθηκε πρόωρα, το 2016, ζει στο Μιλάνο και συνεχίζει να λαμβάνει το ετήσιο ποσό των 900.000 λιρών από την περιουσία του πρώην συζύγου της, μετά από δικαστική απόφαση το 2017.

ADAM_DRIVER-LADY_GAGA_ΩΣ_MAURIZO_GUCCI___Patrizia_Reggiani_2


Η 72χρονη Πατρίτσια είπε σε ένα ντοκιμαντέρ φέτος: «Πήγαινα και ζητούσα από όλους, ακόμα και από τον χασάπη, να τον σκοτώσουν, «Υπάρχει κάποιος που έχει το θάρρος να σκοτώσει τον άντρα μου;» έλεγα. «Δεν μπορούσα να το κάνω μόνη μου. Δεν μπορώ, δεν ξέρω πώς να σκοπεύω και δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιώ όπλο».

Παρά το γεγονός ότι η Πατρίτσια προσφέρθηκε να συναντήσει τη Lady Gaga, εκείνη αρνήθηκε να το κάνει, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ερμηνεία της. «Έζησα ως εκείνη για ενάμιση χρόνο. Είτε ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου είτε ήμουν στα γυρίσματα, ζούσα και μιλούσα όπως εκείνη», είπε η Lady Gaga. Η Πατρίτσια πάντως είπε ότι ήταν χαρούμενη που πήρε η Lady Gaga τον ρόλο. «Είναι καλό», πρόσθεσε. «Μου μοιάζει».

LADY_GAGA_ΩΣ_PATRICIA


Τζιουζεπίνα Οριέμα : Η Μαύρη Μάγισσα

Για 30 χρόνια, η Τζιουζεπίνα - γνωστή ως Πίνα - ήταν η καλύτερη φίλη της Ρετζιάνι. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού.«Έσβησα εντελώς την Πατρίτσια», αποκάλυψε πρόσφατα η Πίνα. «Την απομάκρυνα από τη ζωή μου και τη σκέψη μου και δεν θα γίνω ποτέ ξανά φίλη της.» Στην ταινία την υποδύεται η Σάλμα Χάγιεκ.

Το 1998 η Πίνα φυλακίστηκε μαζί με την Πατρίτσια και έμεινε στη φυλακή 13 χρόνια. Καταδικάστηκε διότι κρίθηκε πως έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στη δολοφονία και πως ήταν αυτή που ερχόταν σε επαφή με τον δολοφόνο. Όταν συνελήφθη, περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης ως μάγισσα ή μάντισσα.

Giuseppina_Auriemma

Πάντα αρνούνταν ότι ενδιαφερόταν και είχε σχέση με τον αποκρυφισμό, εξηγώντας ότι απλώς συνόδευε τη φίλη της όταν εκείνη πήγαινε να της διαβάσουν τα ταρώ. Το ζεύγος Gucci σκόρπιζε πολλά χρήματα σε «μάντεις» και χαρτορίχτρες ελπίζοντας να μάθει τι τους επεφύλασσε το μέλλον.

Μετά τη δολοφονία, οι δύο πρώην φίλες στράφηκαν η μία κατά της άλλης, με την Πατρίτσια να ισχυρίζεται ότι η Πίνα είχε προσλάβει τον δολοφόνο χωρίς την άδειά της και στη συνέχεια την εκβίασε μετά τη δολοφονία. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της η Πίνα είπε ότι το σχέδιο ήταν να πάρει χρήματα από τον Μαουρίτσιο, όχι να τον σκοτώσει και πως θα ταλανίζεται από τύψεις για όλη της τη ζωή επειδή δεν τον είχε προειδοποιήσει το προηγούμενο βράδυ. Τώρα εργάζεται ως εθελόντρια βοηθώντας άπορους και γυναίκες που αποφυλακίστηκαν.

SALMA_HAYEK_Ως__Giuseppina_Auriemma

Πάολα Φράνκι : Η ερωμένη

Την επομένη της δολοφονίας του Μαουρίτσιο, η τότε σύντροφός του, Πάολα Φράνκι, έλαβε από την Πατρίτσια ειδοποίηση έξωσης από το διαμέρισμά του, όπου έμεναν μαζί. Παρατήρησε από το επιδοτήριο προς αυτήν ότι τα έγγραφα είχαν συνταχθεί στις 11 το πρωί της προηγούμενης ημέρας - λιγότερο από τρεις ώρες μετά τον θάνατο του Μαουρίτσιο.

Η Πάολα και ο Μαουρίτσιο ήταν μαζί για πέντε χρόνια, προερχόμενοι και οι δύο από κατεστραμμένους γάμους. «Ερωτευτήκαμε αμέσως», είπε η Πάολα, την οποία υποδύεται στην ταινία η Γαλλίδα ηθοποιός Καμίλ Κοτίν. «Ο Μαουρίτσιο μου έλεγε ότι ήμασταν δύο μισά του ίδιου μήλου.».Πριν από τη δολοφονία, έλεγε στον Μαουρίτσιο ότι χρειαζόταν έναν σωματοφύλακα για να τον προστατεύει από την πρώην σύζυγό του, αλλά αυτός αγνόησε τους φόβους της.

paola_franchi_mauricio_gucci

«Η Πατρίτσια μας παρενοχλούσε», λέει η Πάολα σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Είχε κατασκόπους στον κύκλο του Μαουρίτσιο και ήξερε τα πάντα για τα σχέδιά μας και για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές. Τηλεφώνησε πολλές φορές βρίζοντάς τον και απειλώντας τον να τον σκοτώσει».

Σήμερα είναι σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Μιλάνου και Κένυας. «Δεν έχω συγχωρήσει την Πατρίτσια, δεν μπορώ να το κάνω, αλλά δεν είμαι εκδικητικός ούτε μνησίκακος άνθρωπος», είπε.

Άλντο Γκούτσι: Ο Νονός της Μόδας

Ο Άλντο ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Γκούτσιο, ο οποίος ξεκίνησε τη μάρκα Gucci το 1921, και μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση όταν ήταν 20 ετών. Στη δεκαετία του 1950 πρωτοστάτησε στην παρουσία της εταιρείας στις ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι να τον χαρακτηρίζει αργότερα ως τον πρώτο Ιταλό πρεσβευτή στη μόδα. Αλλά η μετέπειτα ζωή του ήταν γεμάτη από οικογενειακές διαμάχες.

Το 1986, ο Aldo ομολόγησε ένοχος για φοροδιαφυγή άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α. Παραδέχτηκε επίσης ότι περνούσε τα κέρδη από την εταιρεία των ΗΠΑ σε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Έμεινε πέντε μήνες στη φυλακή και πέθανε λίγο αργότερα, σε ηλικία 84 ετών. Τον υποδύεται στην ταινία ο Αλ Πατσίνο.

aldo_gucci-_al_pacino

Η εγγονή του Άλντο, Πατρίτσια Γκούτσι είπε: «Ο παππούς μου ήταν ένας πολύ όμορφος άντρας, όπως όλοι οι Γκούτσι, πολύ ψηλός, με μπλε μάτια και ιδιαίτερα κομψός. Τον υποδύεται ο Αλ Πατσίνο, ο οποίος δεν είναι πολύ ψηλός και μια φωτογραφία από την ταινία τον δείχνει χοντρό, κοντό, πραγματικά άσχημο. Ντροπή, γιατί δεν του μοιάζει καθόλου».

Πάολο Γκούτσι: Το «Μαύρο πρόβατο» της οικογένειας

Ο γιος του Άλντο, ο Πάολο συνέβαλε στο σχεδιασμό του διάσημου διπλού λογότυπου G της μάρκας και είχε πολλές κόντρες με τους συγγενείς. Απολύθηκε δύο φορές και άσκησε αγωγή 3,7 εκατομμυρίων λιρών κατά της εταιρείας. Πέθανε λίγους μήνες μετά τον ξάδερφό του, Μαουρίτσιο, σε ηλικία 64 ετών και στην ταινία τον υποδύεται ο Αμερικανός ηθοποιός Τζάρεντ Λέτο.

PAOLO_GUCCI

Ούτε αυτή η επιλογή ηθοποιού βρήκε σύμφωνη την κυρία Γκούτσι, την κόρη του, η οποία είπε στους δημοσιογράφους ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν έναν φαλακρό Λέτο με λιλά κοστούμι ήταν φρικτές.

jared_leto_ως_paulo_gucci

Αλεσάντρα και Αλλέγκρα Γκούτσι: ΄Εκοψαν τις σχέσεις με την μητέρα τους

Όταν δολοφονήθηκε ο Μαουρίτσιο, οι κόρες του, η Αλεσάντρα και η Αλλέγκρα , που ήταν τότε 18 και 14 ετών αντίστοιχα, στάθηκαν στο πλευρό της μητέρας τους - η οποία ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειές της είχαν επηρεαστεί από όγκο στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε πλήρως τον έλεγχο των νοητικών της ικανοτήτων. Όμως έκτοτε έκοψαν κάθε δεσμό μαζί της και, μετά την αποφυλάκισή της, προσπάθησαν να την εμποδίσουν να λάβει την ετήσια πληρωμή της από την οικογενειακή περιουσία. Οι δύο αδερφές ζουν στο St Moritz της Ελβετίας.

ALEXANDRA_ALEGRA_GUCCI


Ειδήσεις σήμερα:

Crash test σήμερα για τράπεζες και δημόσιο μετά το ρεκόρ ελέγχων στην πρεμιέρα

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες «δείχνουν» και συνεργό - Δείτε βίντεο

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη αμερικανική «απόβαση» στα Βαλκάνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης