Πίτερ Σκολάρι: Ο φίλος και συμπρωταγωνιστής του Τομ Χανκς έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια

Ο ηθοποιός πάλευε για δύο χρόνια με τον καρκίνο - Ο Σκολάρι είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές και ταινίες - Επική η ερμηνεία του στο «Bosom Buddies» με τον Τομ Χανκς

Ο ηθοποιός Πίτερ Σκολάρι άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (22/10/2021) το πρωί, σε ηλικία 66 ετών, μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Τον θάνατο του καλλιτέχνη γνωστοποίησε στην εφημερίδα «New York Post» η μάνατζέρ του Ellen Lubin Sanitsky.

Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1955 στην πόλη Νιου Ροσέλ, στη  Νέα Υόρκη. Έγινε αρχικά γνωστός στο κοινό  μέσα από τους ρόλους του ως Michael Harris στο «Newhart» και Henry Desmond στο «Bosom Buddies».



Ο Σκολάρι πρωταγωνίστησε, μαζί με τον θρυλικό ηθοποιό και φίλο του Τομ Χανκς, στην κωμική σειρά του 1980 «Bosom Buddies», η οποία προβλήθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Μέτρησε σαράντα χρόνια καριέρας στο Χόλιγουντ, πρωταγωνιστώντας σε εμβληματικές ταινίες και σόου, όπως «Fosse/Verdon», «Madoff», «The Good Fight», «Murphy Brown», «The West Wing», «Gotham», «Law & Order: SVU» και «Ally McBeal».

Για τον ρόλο του στην κωμωδία «Newhart» της δεκαετίας του 1980, ο Σκολάρι κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Emmy.

Έκανε, επίσης, αξέχαστες εμφανίσεις στην ταινία «The Polar Express», καθώς και στο «That Thing You Do!» του 1996, του Τομ Χανκς.

Παράλληλα,  πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές του Broadway, εμφανίστηκε σε πολλά θεατρικά έργα και μιούζικαλ. Πρωταγωνίστησε στο «Hairspray» του 2003, ως ο Μάγος του Οζ στο «Wicked», στο «Sly Fox» το 2004 και στο «Bronx Bombers» το 2014.





Ο Χανκς και ο Σκολάρι μοιράστηκαν ξανά τα φώτα της δημοσιότητας το 2013 στο Θέατρο Broadhurst του Μπρόντγουεϊ, παίζοντας στο θεατρικό έργο «Lucky Guy».

Ο Πίτερ Σκολάρι ήταν το αστέρι στην κωμωδία - επιστημονιή φαντασία «Honey, I Shrunk the Kids: The TV Show». Ουσιαστικά υποδυόταν έναν άπληστο ζογκλέρ.

Το 2016, αφού κέρδισε το βραβείο Emmy, δήλωσε στην «New York Post» ότι του αρέσει να κάνει τον ζογκλέρ στη Νέα Υόρκη.

«Είμαι καλός ζογκλέρ. Αν θέλεις να φλερτάρεις μία γυναίκα, πρέπει να μπορείς να κάνεις ταχυδακτυλουργικά με πέντε μπάλες, φωτιά και μαχαίρια», είχε τονίσει. «Τώρα πηγαίνω στο Riverside Park με τη γυναίκα μου και μία τσάντα σκηνικά και κάνω ταχυδακτυλουργίες για μιάμιση ώρα ή δύο ώρες, ανάλογα πόσο αντέχουν τα χέρια μου. Έπειτα, πηγαίνουμε στο Boat Basin Café. Μετά από τα ταχυδακτυλουργικά, πρέπει να ενυδατωθείς, οπότε παραγγέλνω ένα νερό με λάιμ. Δεν πίνω ποτέ αλκοόλ».

O Πίτερ Σκολάρι με την σύζυγό του Tracy Shayne:



Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Πίτερ Σκολάρι παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Η τελευταία σύζυγός του βρίσκεται εν ζωή και ονομάζεται Tracy Shayne. Αποχαιρετώντας τα εγκόσμια, πίσω του άφησε, εκτός από την γυναίκα του, τα παιδιά του, Nicholas, Joseph, Keaton και Cali.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ενώπιον της ΕΕ η Τουρκία για το μεταναστευτικό μετά τις ευθείες απειλές της Άγκυρας

Κίνημα Αλλαγής: Η μάχη των «6», το γόητρο με τις υπογραφές, τα σενάρια για αποχωρήσεις και η «προοδευτική διακυβέρνηση»

Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα των ενόρκων για την Έφη Κακαράντζουλα μετά την αγόρευση «καταπέλτη» του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr