Μαρία Κωνσταντάκη: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάζω την άποψή μου στα social για οτιδήποτε συμβαίνει»

Μαρία Κωνσταντάκη: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάζω την άποψή μου στα social για οτιδήποτε συμβαίνει»

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά για το ελληνικό MeToo

KONSTANTAKI
Η Μαρία Κωνσταντάκη παραχώρησε συνέντευξη στο «OK!» και εξέφρασε την άποψή της σχετικά με το αν οι καλλιτέχνες πρέπει να σχολιάζουν δημόσια τις καταγγελίες για παρενόχληση.

Με αφορμή όσα λέει η Σοφία Μουτίδου στο κανάλι της στο YouTube και τα σχόλια που προκαλεί, θεωρείς πως πρέπει ένα δημόσιο πρόσωπο να λέει έτσι τη γνώμη του;

Είμαστε σε μία δημοκρατική κοινωνία, ζούμε στον δυτικό πολιτισμό, όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Η κάθε δράση έχει μία αντίδραση, αυτός είναι ο νόμος του Νεύτωνα. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάζω την άποψή μου στα social για οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία. Άνθρωποι όπως η Σοφία Μουτίδου, που ανεβάζουν πολύ συχνά τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξέρουν ότι μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Οπότε, από τη στιγμή που εκθέτεις το έργο και το προϊόν σου, ξέρεις ότι θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα διαφωνήσουν. Πολλές φορές διαφωνώ, αλλά διαφωνώ ακόμα περισσότερο με αυτού του είδους την ανθρωποφαγία, όπου ανώνυμο κοινό απαντά με υβριστικό περιεχόμενο. Στα social media οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει χωρίς να υπογράψει, κι αυτό το θεωρώ επικίνδυνο και κανιβαλιστικό.

Από την άλλη, μία μερίδα συναδέλφων σου διστάζει να πάρει θέση.

Ούτε κι αυτό μου αρέσει. Θεωρώ πως οφείλεις να παίρνεις θέση με πολιτισμό και αισθητική. Αισθάνθηκα αμήχανα όταν είδα συναδέλφους μου, πολύ ενεργούς στα social media, να σφυρίζουν αδιάφορα στο #MeToo.

Αναφορικά με το #MeToo, δεν μοιράστηκες δημόσια την άποψή σου.

Έγραψα κάποια πράγματα στα social media, αλλά δεν βγήκα στην τηλεόραση. Ήταν μία περίοδος όπου έπρεπε –θεωρούσα– να βγουν και να μιλήσουν όσοι πέρασαν δύσκολα. Να βγω και να πω και εγώ «φυσικά και συμφωνώ», ε, όχι, γιατί εκείνη την καυτή στιγμή πρέπει να ακούσουμε τα θύματα. Συμφώνησα απόλυτα με αυτά που είπε ο Γιάννης Μπέζος, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Οπότε τι να πω εγώ μετά από εκείνους;



Ειδήσεις σήμερα:

Η προκαταρκτική για τις «λίστες Πέτσα» προχωρά, λένε δικαστικές πηγές, που αρνούνται τα περί αδράνειας

Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινά ανοσοθεραπεία - «Βροχή» συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Για τον Λιγνάδη πίστευα ότι θα μπει στη φυλακή, για τον Φιλιππίδη όχι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης