Netflix - «Squid Game»: Η κορεάτικη σειρά-«κόλλημα» - Γιατί έγινε... μόδα σε όλο τον πλανήτη

Netflix - «Squid Game»: Η κορεάτικη σειρά-«κόλλημα» - Γιατί έγινε... μόδα σε όλο τον πλανήτη

Η σειρά βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών του Netflix σε 90 χώρες - Μία αλληγορία για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία και τον ακραίο ανταγωνισμό

squid-main
Ίσως κανείς δεν φανταζόταν μία κορεάτικη σειρά στη θέση Νο1 του Netflix, όμως το Squid Game ήρθε για να κάνει την «έκπληξη».

Σύμφωνα με την υπόθεση της σειράς, ο Σονγκ Γκι-χαν είναι ένας απελπισμένος άντρας, άνεργος, τζογαδόρος και με αμέτρητα χρέη στους τοκογλύφους. Η πρώην γυναίκα του ετοιμάζεται να μετακομίσει από τη Νότια  Κορέα στις ΗΠΑ με την 10χρονη κόρη τους και το νέο της σύντροφο και ο Γκι-χαν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό, αφού δεν μπορεί καν να συντηρήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Όλα αυτά, μέχρι να εμφανιστεί μπροστά του ένας άγνωστος άντρας στον σταθμό του μετρό, προτείνοντάς του να παίξουν ένα παιχνίδι. Σε κάθε του νίκη, ο κάθε παίκτης κερδίζει 100 χιλιάδες γουόν, ενώ αν χάσει, θα πάρει ως αντάλλαγμα ένα χαστούκι.

Squid Game | Official Trailer | Netflix


Μέσα στην απελπισία του δέχεται και ως μανιακός τζογαδόρος δεν αρκείται στη μία μόνο νίκη. Μαζί με τα χρήματα, δέχεται μία κάρτα, στην οποία αναγράφεται ένας αριθμός τηλεφώνου. Τότε ξεκινάει, το κανονικό «παιχνίδι».

Κλείσιμο
456 παίκτες, όλοι με το ίδιο υπόβαθρο με τον πρωταγωνιστή, καλούνται να παίξουν παιχνίδια με έπαθλο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ύψους 45 δισ. γουόν, που θα τους λύσει όλα τους προβλήματα. Όμως, στο πρώτο παιχνίδι, τα πράγματα περιπλέκονται και οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με κινδύνους, που απειλούν τη ζωή τους. Πρέπει λοιπόν, να επιλέξουν. Ή θα παίξουν και θα βγουν νικητές στα έξι συνολικά παιχνίδια ή θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή σε έναν από τους γύρους.



Το σασπένς που χαρακτηρίζει τη σειρά καθηλώνει τον θεατή από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Παρά την συχνή «αιματοχυσία» και την απάνθρωπη αντιμετώπιση που φαίνεται να έχουν οι παίκτες και αποτελούν τα μόνα μειονεκτήματα, καταφέρνει να εναλλάσσει συνεχώς τα συναισθήματα του θεατή, μετακινώντας τον σε ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μία μικρογραφία της σημερινής κοινωνίας.

Οι παίκτες δεν έχουν καμία επιλογή να ξεφύγουν από την κατάσταση, στην οποία μπήκαν και αυτό μοιάζει κατά πολύ με τις συνθήκες, που επικρατούν στην ζωή των ανθρώπων που ζουν με τέτοιου είδους χρέη. Ουσιαστικά, εξηγεί πως δεν υπάρχει επιστροφή.



Αυτός ήταν και ο σκοπός του δημιουργού, Χουάνγκ Ντονγκ-Χιουκ, μία αλληγορία για την μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία και τον ακραίο ανταγωνισμό, που επικρατεί τριγύρω. Και αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα, το πέτυχε. Η σειρά βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Νο1 θέση στις προτιμήσεις των χρηστών του Netflix σε 90 χώρες. 

Αν και η κορεάτικη κουλτούρα δεν ήταν πάντα πρώτη στις προτιμήσεις κάποιων -ειδικότερα της νέας γενιάς- το Squid Game κυκλοφόρησε για να αλλάξει τα δεδομένα.

Ήδη από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του δείχνει πως φτάνει την επιτυχία, που γνώρισε πριν λίγα χρόνια το διάσημο La Casa De Papel και ίσως, να έχει εμπνευστεί από αυτό -αν σκεφτεί κανείς τις στολές των ηθοποιών. Πρόκειται μάλλον, για έναν συνδυασμό της επιτυχημένης σειράς με το γνωστό σε όλους, Saw. Το Squid Game αποτελείται από οκτώ μόλις επεισόδια και οι fans του ήδη ανυπομονούν για τα επόμενα.





Ειδήσεις σήμερα

Καπραβέλος: Υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους – Δίνουν εντύπωση κανονικότητας

Πυροσβέστες έσωσαν το δάχτυλο κοπέλας από κολλημένη βέρα στη Λάρισα

Squid Game: Τι δουλειά έχει η τρομακτική κούκλα της σειράς σε ένα μουσείο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης