Πολλές αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ολίγων ημερών η αποκάλυψη της Λία Τσουζντάν σχετικά με την ταυτότητα φύλου της.
Η πρώην παίκτρια του GNTMμίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και αναφέρθηκε στην δυσφορία φύλου, που ένιωθε από την παιδική της κιόλας ηλικία.
«Η δυσφορία φύλου που έπαθα εγώ είναι ότι μερικές φορές ξυπνούσα και δεν καταλάβαινα πως νιώθω εσωτερικά. Νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία non binary, όμως ακόμα είμαι στο ψάξιμο», ανέφερε αρχικά.
Σχετικά με την παιδική της ηλικία, το μοντέλο αναφέρει πως από πολύ μικρή ένιωθε πως κάποια πράγματα δεν ταιριάζουν σε ένα κορίτσι. «Όταν ήμουν πιο μικρή, υπήρχαν στιγμές που έκανα κάτι και αναρωτιόμουν αν πρέπει να το κάνει αυτό ένα κορίτσι. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο, έκανα μποξ για πολύ καιρό, μου αρέσει να ντύνομαι πιο χύμα. Σύμφωνα με τα στερεότυπα, όλα αυτά δεν είναι αποδεκτά για μία γυναίκα. Με έβαλε λοιπόν, σε σκέψεις ότι ίσως να μην υπάρχουν τελικά, μόνο δύο είδη φύλων», συνέχισε.
Σχετικά με την αντίδραση της οικογένειάς της σε όλα αυτά, η ίδια αναφέρει πως ευτυχώς είναι πολύ τυχερή και έχει μία οικογένεια που την στηρίζει πολύ. «Το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου. Η μαμά μου είπε ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Είμαι πολύ τυχερή που δεν ανήκω σε μία οικογένεια, που θα μου κάνει μπούλινγκ. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους», κατέληξε.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.