«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και έσπασε τα κοντέρ

«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και έσπασε τα κοντέρ

Η δημόσια τηλεόραση και φέτος ποντάρει στη μυθοπλασία, με τον «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» να κερδίζει το τηλεοπτικό κοινό από την πρεμιέρα του στο ERTFLIX

vardianos-sta-sporka-s01-ep01-1024x576
Στα ύψη εκτινάχθηκε χθες Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η επισκεψιμότητα του ERTFLIX καθώς περισσότερα από 70.000 σπίτια μπήκαν στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν κατ αποκλειστικότητα το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» που έκανε χθες άτυπη πρεμιέρα, ενόψει της πρώτης τηλεοπτικής μετάδοσης που θα γίνει στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ.
Και όπως φάνηκε και από τα διθυραμβικά σχόλια των επισκεπτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το καταπληκτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη θα εγγραφεί ως μια ακόμη επιτυχία της δημόσιας τηλεόρασης που έχει μπει από πέρσι δυναμικά στην ελληνική μυθοπλασία.

O ενθουσιασμός στα social

Το κοινό αλλά και γνωστοί κριτικοί υποδέχτηκαν με ενθουσιώδεις αναρτήσεις όχι μόνον την εκπληκτική αποτύπωση της εποχής από το γνωστό σκηνοθέτη, αλλά και τις ερμηνείες της Ρένιας Λουιζίδου, του Γιώργου Σαββίδη, του Παύλου Κουρτίδη, ενώ δεκάδες σχόλια γράφηκαν και για την παρθενική εμφάνιση της Τζένη Καζάκου, που είναι η εγγονή του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη.

Χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης έγραψε στο Facebook: «Καλά, εδώ μιλάμε για Αλλες ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ. Σκηνοθεσία Σειράς!!!! Με Κινηματογραφικούς Ορους πόσο μάλλον Σκηνοθεσίας Κινηματογραφικής (ή Τηλεοπτικής για την ακρίβεια) μεταφοράς βιβλίου. Και τι βιβλίου. Καταρχάς διηγήματος Και τίνος; Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ».

O δε Ακης Φωτόπουλος σε ιντερνετικό άρθρο του έγραψε: «Έχει ένταση, έχει πλοκή, έχει σκηνοθεσία που αγγίζει το άριστα, καταιγιστική ροή, έχει καστ δυναμικό και έχει και το συστατικό εκείνο που σε κάνει να κολλάς: «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και ξεχάστε ό,τι είδατε μέχρι σήμερα από σειρές».

Το διήγημα καθώς έχει ως κεντρικό θέμα μια πανδημία, έφερε αυτομάτως στο μυαλό όσων παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο το σήμερα, προκαλώντας ακόμη περισσότερα σχόλια στα social.

«Υψηλής αισθητικής σειρά. Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο και εναγωνίως περιμένω τη συνέχεια. Λίγες φορές η τηλεόραση μας κόβει την ανάσα. Εκπληκτική Ρένια Λουιζίδου, φόρεσε το ρόλο της. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Δικαιούμαστε επιτέλους λίγη ποιότητα!».

«Εξαιρετική δουλειά. Τα συγχαρητήριά μας στον κ.Μανουσάκη για την απόφασή του να μας ξαναφέρει σε επαφή με τον θησαυρό της ελληνικής λογοτεχνίας».

Κλείσιμο
Στη δημοφιλή πλατφόρμα δημιουργήθηκε σχεδόν αμέσως από το κοινό το #VardianosStaSporka και τιμήθηκε δεόντος.

Η πρεμιέρα της σειράς «Βαρδιάνος Στα Σπόρκα» ήταν μόνο η αρχή, αφού αυτή θα προβάλλεται από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ.

Η ΕΡΤ θα δίνει τον καλύτερο εαυτό της στις μυθοπλασίες δημιουργώντας μια δυνατή ζώνη με τα «Καλύτερα μας Σαββατόβραδα» στην ΕΡΤ.

Μετά τον «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» θα ακολουθεί και η μετάδοση της σειράς «Kαρτ Ποσταλ» της Βικτώριας Χισλοπ στις 11.

Καιρός να γνωρίσουμε ξανά τους θησαυρούς της λογοτεχνίας, με τη ματιά του σήμερα. Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε. Και η ΕΡΤ το κάνει ξανά.


Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: Τι να περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας

Καιρός: Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας, 33άρια το Σαββατοκύριακο - Δείτε βίντεο

Η Σάκκαρη και επίσημα στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης - Άνοδος ρεκόρ για Ραντουκάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης