Η Αλάνις Μορισέτ μιλά για τους άνδρες που την αποπλάνησαν στα 15 της: «Ήταν όλοι παιδόφιλοι»

Η Αλάνις Μορισέτ μιλά για τους άνδρες που την αποπλάνησαν στα 15 της: «Ήταν όλοι παιδόφιλοι»

Η τραγουδίστρια που τάραξε τα νερά της ποπ-ροκ στα μέσα της δεκαετίας του '90 μιλά για τους άνδρες που την εκμεταλλεύτηκαν όταν ήταν έφηβη ποπ σταρ στον Καναδά

alanis
Για μια σκοτεινή πτυχή του παρελθόντος της μίλησε πρόσφατα η Αλάνις Μορισέτ, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν πολλοί άνδρες που την αποπλάνησαν όταν ήταν 15 ετών, αλλά χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα σήμερα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, η τραγουδίστρια που στα μέσα της δεκαετίας του '90 τάραξε τα νερά της ποπ-ροκ μουσικής με το άλμπουμ Jagged Little Pill, αναφέρεται σε «πληγές» από το μακρινό παρελθόν, σύμφωνα με την Washington Post.

Το φιλμ παραγωγής HBΟ με τίτλο «Jagged» περιλαμβάνει μια συνέντευξη της 47χρονης σήμερα τραγουδοποιού, στην οποία η ίδια αποκαλύπτει ότι πολλοί άνδρες έκαναν σεξ μαζί της όταν ήταν 15 ετών, και ήδη γνωστή ποπ σταρ στον Καναδά.



«Χρειάστηκαν χρόνια ψυχοθεραπείας για να μπορέσω ακόμα και να παραδεχτώ ότι είχα πέσει θύμα... Παλιά έλεγα πάντα ότι υπήρχε συναίνεση, και μετά μου υπενθύμιζαν "έι, ήσουν 15, δεν υπάρχει συναίνεση στα 15". Τώρα πια λέω "Α ναι, είναι όλοι παιδόφιλοι. Είναι αποπλάνηση ανηλίκουαναφέρει στη συνέντευξή της η τραγουδίστρια.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, η ηλικία συναίνεσης στον Καναδά είναι πλέον τα 16 έτη. Όταν ήταν έφηβη η Μορισέτ, η ηλικία αυτή ήταν τα 14 έτη, αλλά ο πήχης ανέβαινε όταν επρόκειτο για «σχέση εμπιστοσύνης, εξουσίας, ή εξάρτησης».

Κλείσιμο
Η Μορισέτ δεν ανέφερε στο ντοκιμαντέρ συγκεκριμένα ονόμα ανδρών που την εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά όταν ήταν 15 ετών. Είπε ωστόσο ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την εμπειρία της σε άτομα στον χώρο, τα οποία απλώς αδιαφόρησαν: «Το είχα πει σε μερικά άτομα αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση... Συνήθως ακολουθούσε μια σκηνή όπου το άτομο θα σηκωνόταν και θα έφευγε από το δωμάτιο».

Σύμφωνα με την Washington Post, η Αλάνις δεν πρόκειται να παρευρεθεί στην αποψινή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, καθώς φαίνεται να υπάρχει μία διαφωνία με τους δημιουργούς του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία στο φιλμ που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την τραγουδίστρια, η οποία έδειχνε να παραχωρεί τη συνέντευξη με μεγάλη προθυμία.

Η σκηνοθέτιδα του Jagged, Άλισον Κλέιμαν αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις φήμες περί αρνητικών συναισθημάτων της Μορισέτ, όταν ζητήθηκε το σχόλιό της από την Post. «Φυσικά και θα ευχόμουν να ερχόταν στην πρεμιέρα η Αλάνις. Ήταν προνόμιο για μένα να γυρίσω αυτό το φιλμ και είμαι πολύ περήφανη για αυτό», δήλωσε η Κλέιμαν.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην κυκλοφορία του «Jagged Little Pill» το 1995 και στην επακόλουθη περιοδεία της Μορισέτ για να προωθήσει τον δίσκο-φαινόμενο, ο οποίος πούλησε 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τα περιστατικά αποπλάνησης που περιγράφει η Μορισέτ στο φιλμ έλαβαν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν ηχογραφούσε demo για τη Geffen Records.

Εκείνη την εποχή η Μορισέτ ζούσε στο σπίτι των γονιών της στην Οττάβα, προσπαθώντας παράλληλα να κάνει τα πρώτα της βήματα ως έφηβο αστέρι της χορευτικής ποπ και της τηλεόρασης.

Η ίδια αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ότι οι ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο εκείνο το διάστημα της ζωής της, ιδίως στον χώρο της εργασίας της.



Ειδήσεις σήμερα

Βραβεία MTV: Η «γυμνή» Μέγκαν Φοξ, ο καβγάς του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και η αειθαλής Τζένιφερ Λόπεζ

Γονικές παροχές: Αφορολόγητες μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεές χρημάτων από γονείς σε παιδιά

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έστρωσε εκλογικό χαλί διαψεύδοντας τις πρόωρες κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης