Η Κάρε Ότις μήνυσε τον «Γουάινστιν της μόδας» - «Με βίαζε κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα»

Η Κάρε Ότις μήνυσε τον «Γουάινστιν της μόδας» - «Με βίαζε κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα»

Ο πρώην επικεφαλής του πρακτορείου μοντέλων Elite, Ζεράλντ Μαρί, κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την καλλονή πρώην του Μίκι Ρουρκ, όταν εκείνη ήταν έφηβη

carree
Η πρωταγωνίστρια της «Άγριας Ορχιδέας» και πρώην σύζυγος του Μίκι Ρουρκ, Κάρε Σάτον (πρώην Ότις), ισχυρίζεται σε μια μήνυση την οποία κατέθεσε πρόσφατα στο Μανχάταν ότι είχε βιαστεί επανειλημμένα και είχε πέσει θύμα sex trafficking ως έφηβη, από τον πρώην σύζυγο της Λίντα Εβανγκελίστα.

Η Σάτον, που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε το επώνυμο Ότις και συμπρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μίκι Ρουρκ στην ερωτική ταινία «Άγρια Ορχιδέα» του 1989, ισχυρίζεται στη μήνυσή της ότι ο πρώην επικεφαλής του πρακτορείου μοντέλων Elite, Ζεράλντ Μαρί, την κακοποιούσε σεξουαλικά κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι τρεις τους στο Παρίσι τη δεκαετία του '80.

Σύμφωνα με τη New York Post, η μήνυση κατατέθηκε από την 52χρονη σήμερα γυναίκα βάσει του νόμου Child Victims Act της νέας Υόρκης, ο οποίος επιτρέπει σε θύματα κακοποίησης να μηνύουν τους φερόμενους δράστες των εγκλημάτων εις βάρος τους όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από το περιστατικό.



Ο Μαρί έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση από αρκετά μοντέλα. Η Σάτον ισχυρίζεται ότι η κακοποίησή της ξεκίνησε αφού το έσκασε από το σπίτι της σε ηλικία 16 ετών και βρήκε δουλειά στο πρακτορείο μοντέλων Elite στη Νέα Υόρκη το 1986.

Κλείσιμο
Στη μεγαλούπολη η Σάτον βρήκε στέγη σε ένα από τα αποκαλούμενα «διαμερίσματα μοντέλων» και προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από το πρακτορείο, από το οποίο εξαρτιόταν για την τροφή, το νοίκι και τα βασικά της έξοδα. Καθώς δεν κατάφερε πολλά πράγματα από άποψη καριέρας στη Νέα Υόρκη, ένα από τα στελέχη του πρακτορείου Elite ονόματι Τρούντι Τάπσκοτ την έστειλε στο Παρίσι, και κανόνισε να μείνει η τότε έφηβη κοπέλα με τον Μαρί στο διαμέρισμά του, το οποίο μοιραζόταν τότε με την Λίντα Εβαντζελίστα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Μαρί ξεκίνησε να κακοποιεί την Σάτον αμέσως μόλις ξεκίνησε η συγκατοίκησή τους. «Κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα, ο Μαρί είχε την απαίτηση από την ενάγουσα να τον αφήνει να τη βιάζει, κάτι που έκανε επανειλημμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα δικαστικά έγγραφα.



Η Σάτον ισχυρίζεται επίσης στη μήνυσή της ότι την ίδια εποχή έπεσε θύμα sex trafficking για να ικανοποιεί τις ορέξεις άλλων πλούσιων ανδρών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιταλού δισεκατομμυριούχου στο σπίτι του οποίου εστάλη δήθεν για μία φωτογράφιση. Όταν έφτασε εκεί διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία φωτογράφιση, αλλά ένα πολυτελές πάρι, στη διάρκεια του οποίου ο πάμπλουτος άνδρας προσπάθησε να τη βιάσει.

Όταν έκλεισε τα 18, η Σάτον ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον Μαρί, ο οποίος αντέδρασε βάζοντάς της τις φωνές και διώχνοντάς την από το σπίτι του, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Στη συνέχεια, η Σάτον ακολούθησε μια αρκετά πετυχημένη καριέρα ως μοντέλο και παντρεύτηκε τον Ρουρκ το 1992. Το ζευγάρι χώρισε το 1998 και η καλλονή παντρεύτηκε τον περιβαλλοντολόγο Μάθιου Σάτον το 2005.

Η Εβαντζελίστα παρέμεινε παντρεμένη με τον Μαρί από το 1987 μέχρι το 1993.



Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιές σε Αρχαία Κόρινθο και Εύβοια - Εκκενώνονται οικισμοί

Κύπρος: Το μήνυμα του Αναστασιάδη για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής

Αλγερία: Πυροσβέστες, στρατιώτες, εθελοντές σβήνουν τις τελευταίες δασικές πυρκαγιές - Σχεδόν 90 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης