Πόρτο Χέλι: Οι διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας (που αγάπησε την Ελλάδα)

Πόρτο Χέλι: Οι διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας (που αγάπησε την Ελλάδα)

Ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος κάνει κάθε χρόνο διακοπές στη χώρα μας - Φέτος, πριν από τις πυρκαγιές και έχοντας ως ορμητήριο την Αργολίδα, έκαναν αυτός και η οικογένειά του εξορμήσεις στις γραφικές ακτές της περιοχής με το πολυτελές σκάφος τους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vasilias_ollandias_thema_art_2
Δώδεκα καλοκαίρια πίσω στον χρόνο, Αύγουστο μήνα καλή ώρα όπως και τώρα, στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών δεν παντρεύτηκε μονάχα ο δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τελέστηκε και ένας άλλος «γάμος» στο περιθώριο: αυτός του επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας με την Ελλάδα και το αέναο καλοκαίρι της. Και μάλιστα ορμώμενος από έρωτα με την πρώτη ματιά. Ετσι περιγράφεται η απαρχή της σχέσης του βασιλιά Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της συζύγου του με την Ελλάδα.

Αυτός και η Μάξιμα ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας το 2009. Προερχόμενοι από τον μουντό ευρωπαϊκό Βορρά, έχασαν τα μυαλά τους με την ιδιαίτερη αυτή γωνιά της Πελοποννήσου, την Αργολίδα. Εντυπωσιάστηκαν από τις παραλίες με τα διάφανα νερά, το μεσογειακό τοπίο με τις ελιές λουσμένες από τον ήλιο, τις μαρίνες με τα ιστιοπλοϊκά, τις Σπέτσες που απέχουν μονάχα μια ανάσα.

vasilias_ollandias__1_
O βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα (δεύτερη από δεξιά) με τις πριγκίπισσες Αικατερίνη-Αμαλία (κέντρο), Αλεξία (δεξιά) και Αριάνη σε φωτογράφησή τους μπροστά από το παλάτι τους στη Χάγη. Πάνω το βασιλικό ζεύγος


Εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το ειδυλλιακό μέρος στη γαμήλια δεξίωση που είχε πραγματοποιηθεί στο κτήμα Κουτσή, στην Κουζουλού Σπετσών. Μεταξύ των μεσογειακών νοστιμιών, των κρασιών και των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων, ειπώθηκε δειλά-δειλά και η επιθυμία τους να γειτονεύσουν με τους Γλύξμπουργκ, οι οποίοι επίσης διαθέτουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι. Σπίτι που είναι σημείο αναφοράς, καθώς κάθε καλοκαίρι ολόκληρη η οικογένεια συγκεντρώνεται εκεί περνώντας μέρος των διακοπών της. Το βασιλικό ζεύγος τις επόμενες ημέρες είχε παραμείνει στην περιοχή απολαμβάνοντας τις δαντελωτές ακτές, τους κολπίσκους και τα γραφικά λιµανάκια. Εξάλλου, όπως ακριβώς και ο Κωνσταντίνος, έτσι και ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος είναι λάτρης της ιστιοπλοΐας. Επέστρεψαν ως καλεσμένοι της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας, η οποία λειτούργησε ολίγον τι ως προξενήτρα, συστήνοντας και τους κατάλληλους μεσίτες.

vasilias_ollandias__6_
Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας έρχεται κάθε χρόνο στην έπαυλη με την ιδιωτική παραλία και την εξαιρετική θέα, την οποία αγόρασε στο Πόρτο Χέλι αντί 4,5 εκατ. ευρώ
Κλείσιμο


Η διαδικασία ανεύρεσης σπιτιού δεν άργησε. Προαπαιτούμενα ήταν η ιδιωτικότητα και η άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Τα παραπάνω, άλλωστε, είναι εφικτά για όσους προτίθενται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για ακίνητα εκατομμυρίων, χτισμένα σε οικόπεδα-φιλέτα με πανοραμική θέα. Η τοπική κοινωνία στο Κρανίδι ήταν η πρώτη που έμαθε την ταυτότητα του νέου γείτονά της, ο οποίος από το 2012 έγινε γνώριμη φιγούρα και έχει κερδίσει το προσωνύμιο «Βόρειος πρίγκιπας».

Τότε ήταν που η ολλανδική βασιλική οικογένεια αγόρασε την έπαυλη του Γερμανού φωτογράφου Μάνφρεντ Ρίκερ και έκτοτε δεν υπάρχει καλοκαίρι που η Ελλάδα να μην είναι το κυρίως πιάτο στο μενού των διακοπών της. Η έπαυλη, που πωλήθηκε αντί 4,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε έκταση 4 στρεμμάτων στην περιοχή Ντορούφι.

Δίπλα στο σπίτι τους φιγουράρει ένα μεγάλο γήπεδο του γκολφ. Το οικόπεδο διαθέτει ιδιωτική παραλία, ενώ και η πισίνα είναι εντυπωσιακή. Η αγορά του σπιτιού δεν ήταν το μόνο έξοδο. Η κατοικία ανακαινίστηκε για να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τα γούστα της Μάξιμα, η οποία ήταν αυτή που είχε τον τελικό λόγο. Εκτός από το κεντρικό κτίσμα, υπάρχουν αυτόνομοι ξενώνες και ειδικά σπίτια για το προσωπικό.Τοποθετήθηκαν συστάδες δέντρων, σε μια προσπάθεια ο χώρος να μην είναι σε κοινή θέα. Χρειάστηκαν δεκάδες κάμερες παρακολούθησης και πινακίδες που αποτρέπουν την πρόσβαση. Κατασκευάστηκε και ένα είδος λιμανιού/προβλήτας, αλλά και ένας φράκτης ασφαλείας, ο οποίος κόστισε κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα ολλανδικά μίντια δημοσίευσαν και τα σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπέδου πήρε το ποσό των 461.000 ευρώ έτσι ώστε να νοικιάσει στην ολλανδική κυβέρνηση τη γη του για 30 έτη και έτσι να κατασκευαστεί ο φράκτης. Την περίοδο εκείνη, μάλιστα, επικράτησε στη Χάγη ιδιαίτερη δυσφορία για τον πολυέξοδο βασιλιά και το ζήτημα είχε συζητηθεί στη Βουλή.

vasilias_ollandias__7_

«Χριστός Ανέστη»

Ο θόρυβος κόπασε, το θέμα ξεχάστηκε, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με την αγάπη του βασιλιά για το απόκτημά του. Εκτός από τα καλοκαίρια, μυήθηκαν και στο τελετουργικό του ελληνικού Πάσχα, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της οικογενειακής τους παράδοσης. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, η σύζυγός του και οι τρεις κόρες τους παρακολουθούν συνήθως την αναστάσιμη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. Εκεί λαμβάνουν το Αγιο Φως, ενώ έχουν μάθει να λένε σε άψογα ελληνικά «Χριστός Ανέστη».

Συχνά συνοδεύονται από φίλους και συγγενείς, οι οποίοι είναι καλεσμένοι στο εξοχικό τους. Η μητέρα της βασίλισσας Μάξιμα, Μαρία ντελ Κάρμεν Σερούτι Καρικάρ, έχει σταθερή παρουσία στην παρέα, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί. Μία εκ των τεσσάρων αδελφών του Ολλανδού βασιλιά γοητεύτηκε τόσο που επιχείρησε και εκείνη να «πολιτογραφηθεί» Ελληνίδα. Εγιναν προσπάθειες να αγοράσει ένα γειτονικό σπίτι, αλλά δεν ευοδώθηκαν εξαιτίας των εξωφρενικών τιμών. Λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης της γης φέρεται να ζήτησε 60 εκατ. ευρώ για την πώληση των περίπου 40 στρεμμάτων που του ανήκουν.

Οι σχέσεις της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας με την τέως ελληνική βασιλική οικογένεια παραμένουν άριστες και είτε το Μεγάλο Σάββατο, είτε την Κυριακή του Πάσχα την περνούν στο σπίτι του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας στο Πόρτο Χέλι, οι οποίοι τηρούν τα έθιμα εκπαιδεύοντάς τους και στο σπάσιμο των αυγών. Κατά τ’ άλλα, τα καλοκαίρια τους το Πόρτο Χέλι λειτουργεί ως βάση.

Αφού χορτάσουν τις Σπέτσες και τα αγαπημένα τους στέκια, μεταξύ των οποίων το εστιατόριο «Ορλώφ» στο παλιό λιμάνι, την ταβέρνα «Παπαδία» και για ψάρι το μαγαζί του «Ταρσανά», επιβιβάζονται στο γιοτ τους, το οποίο αξίζει 2 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, από το 2016 έχουν ναυπηγηθεί μόνο πενήντα αυτού του μοντέλου. Με μήκος 16 μέτρων έχει ψηφιστεί ως το μικρότερο superyacht του κόσμου.

Τα τελευταία αυτά χρόνια η βασιλική σύζυγος Μάξιμα δεν κρύβει την αγάπη της για τη χώρα και τον θαυμασμό της για τον ελληνικό πολιτισμό. Συνηθίζει να αστειεύεται ότι πλέον κυλάει και λίγο ελληνικό αίμα στις φλέβες της. Ούτε η πανδημία δεν στάθηκε αρκετή να τους κρατήσει μακριά από την Ελλάδα. Εν μέσω κορωνοϊού, τη στιγμή που η Ολλανδία κατέγραφε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και οι Αρχές καλούσαν τον κόσμο να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι τους, η βασιλική οικογένεια της χώρας απέδρασε στην Ελλάδα. Ηταν Οκτώβριος του 2020 και σε αντίθεση με τη Χάγη, στο Πόρτο Χέλι επικρατούσε ακόμα καλοκαιρινός καιρός. Αυτόν σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν. Οταν, όμως, έγινε γνωστό το ταξίδι τους, ήρθαν αντιμέτωποι με τη δημόσια κατακραυγή. Επέστρεψαν άρον άρον στην πατρίδα τους, αναγνωρίζοντας το λάθος τους και ζητώντας επισήμως συγγνώμη. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα το κλίμα και μία φωτογραφία που διέρρευσε από εξόρμησή τους στη Μήλο, κατά τη διάρκεια της οποίας φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη ντόπιας ταβέρνας δίχως να φοράνε μάσκα.

vasilias_ollandias__8_
Λάτρης της ιστιοπλοΐας και των θαλάσσιων σπορ, ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος κάθεται πολλές φορές στο τιμόνι του πολυτελούς σκάφους για κοντινές εξορμήσεις με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στις δαντελωτές ακτές, στους κολπίσκους και τα γραφικά λιµανάκια της περιοχής

vasilias_ollandias__4_

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι γαλαζοαίματοι αποτελούν κάτι σαν προστατευόμενο είδος. Ειδικά οι ευρωπαϊκές μοναρχίες έχουν καταλήξει να έχουν διακοσμητικό ρόλο. Και τώρα παράγουν θέαμα μέσω μιας διαρκούς έκθεσης στη δημοσιότητα και τη σκανδαλοθηρία, ζώντας όχι πίσω από κάγκελα και περιφραγμένους χώρους, αλλά σε πολυτελή παλάτια.

Αν και καλούνται να λογοδοτούν για τις πράξεις τους και τη διαχείριση των οικονομικών τους, υπάρχουν ακόμα κάποιοι οίκοι που χαρακτηρίζονται από άκρατη λουδοβίκεια σπατάλη. Ο οίκος της Οράγγης είναι ένας από αυτούς, ο πλέον πολυδάπανος στην Ευρώπη, κάνοντας τη βρετανική βασιλική οικογένεια να μοιάζει με παρακατιανή.

Παρ’ όλα αυτά, στην Ολλανδία, ένα από τα πιο φιλελεύθερα κράτη του κόσμου, ο θεσμός της βασιλείας όχι απλώς επιβιώνει, αλλά ακμάζει. Ο οίκος της Οράγγης προέρχεται από το μεσαιωνικό πριγκιπάτο της Προβηγκίας, του οποίου πρώτος ηγεμόνας ήταν στα μέσα του 16ου αιώνα ο Γουλιέλμος (Βίλεμ) Α’. Αυτός ήταν που ηγήθηκε της εξέγερσης εναντίον των Ισπανών, η οποία οδήγησε στη δημιουργία της Ολλανδίας.

Τα μέλη του βασιλικού οίκου απολαμβάνουν υψηλή δημοτικότητα. Αυτό φάνηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση ενός εκ των κομμάτων του κυβερνητικού σχηματισμού να ακυρωθεί ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο η εξύβριση του βασιλιά συνιστά έγκλημα που επισείει ποινή πενταετούς κάθειρξης! Πράγματι, το 2016 ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλακή επειδή εξύβρισε τον βασιλιά στο Facebook αποκαλώντας τον δολοφόνο, κλέφτη και βιαστή.

Ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος έγινε ο πρώτος βασιλιάς της χώρας το 2013, έπειτα από 123 χρόνια γυναικοκρατίας, δηλώνοντας στα σχεδόν 25.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία ντυμένα με τα χρώματα του οίκου της Οράγγης ή με πορτοκαλί καπέλα και ψεύτικα στέμματα ότι θέλει να είναι «βασιλιάς του 21ου αιώνα» και όχι «φετιχιστής του πρωτοκόλλου».

Η μητέρα του Βεατρίκη έμεινε στον θρόνο από το 1980 έως και το 2013, όταν και παραιτήθηκε για χάρη του. Το ίδιο είχε κάνει και η μητέρα της Τζουλιάνα, η οποία είχε παραδώσει τα σκήπτρα στην κόρη της. Η Βεατρίκη -γνωστή και ως η βασίλισσα με τα αμέτρητα καπέλα, λόγω της αγάπης της γι’ αυτά- παντρεύτηκε τον Γερμανό διπλωμάτη Κλάους φον Αμσπεργκ, τον οποίο είχε γνώρισε σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Η Βεατρίκη απέκτησε τρεις γιους, με πρώτο τον Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

vasilias_ollandias__10_

Κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιδί. Συνήθιζε να παρακούει τη μητέρα του και να εναντιώνεται στους κανόνες και το πρωτόκολλο. Μεταξύ άλλων, στην ηλικία των 11 ετών πέταξε στους δημοσιογράφους χιονόμπαλες, ενώ περίπου την ίδια εποχή είχε πει σε φωτορεπόρτερ να «μου αδειάσετε τη γωνιά».

Αν και φοίτησε σε δημόσιο σχολείο, λόγω του χαρακτήρα του οι γονείς του τον έστειλαν σε ένα αυστηρό ιδιωτικό σχολείο στην Ουαλία. Δεν άργησε να αποκτήσει φήμη μεγάλου πότη. Το παρατσούκλι του ήταν «Πρίγκιπας Πιλς», από τα λίτρα της μπίρας που κατανάλωνε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Πανεπιστήμιο Λάιντεν, στη Δυτική Ολλανδία.

Αμέσως μετά τις σπουδές του και τη στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, άρχισε να προετοιμάζεται για τα βασιλικά του καθήκοντα. Την περίοδο εκείνη υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία τόσο εντός της οικογένειας όσο και στην κοινωνία για το αν διαθέτει τα προσόντα να διαδεχθεί τη μητέρα του. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Ρούουντ Λούμπερς, ακόμα και η ίδια η Βεατρίκη είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο θα μπορούσε να αντέξει στις βασιλικές πιέσεις.

vasilias_ollandias__5_
Οι πριγκίπισσες της Ολλανδίας απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο πάνω στο πολυτελές σκάφος τους


Με τα χρόνια, ο άσωτος διάδοχος φάνηκε να ηρεμεί και κυρίως να αποκτά ενδιαφέροντα. Εγκατέλειψε τις ακρότητες και τα ξενύχτια και ασχολήθηκε με τα σπορ. Είναι δεινός αθλητής. Λατρεύει το κολύμπι, το χειμερινό σκι, το γκολφ, την ιστιοπλοΐα και το τένις. Ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, εστιάζοντας στη διαχείριση υδάτινων πόρων, τις υποδομές και τις τηλεπικοινωνίες. Η γνωριμία του με τη μετέπειτα σύζυγό του Μάξιμα Σορεγιέτα Σερούτι ήταν το σημείο καμπής που σηματοδότησε τη μεταμόρφωσή του. Γνωρίστηκαν τυχαία στη Σεβίλλη, κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης ζωγραφικής. Η Μάξιμα προέρχεται από εύπορη οικογένεια της Αργεντινής. Εχει γεννηθεί στο Μπουένος Αϊρες στις 17 Μαΐου του 1971. Μεγάλωσε εκεί μαζί με τα έξι αδέλφια της. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και ξεκίνησε την καριέρα της στα τραπεζικά στη Νέα Υόρκη αλλά και στις Βρυξέλλες.

Εκείνη την εποχή γνώρισε το διάδοχο της Ολλανδίας. Εκείνος λέγεται ότι της συστήθηκε ως Αλέξανδρος αποφεύγοντας να της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ψέματα; Αλήθεια; Κανείς δεν γνωρίζει. Μετά τη γνωριμία το ζευγάρι διατήρησε επαφή μέσω ερωτικών επιστολών και το πρώτο επίσημο ραντεβού δόθηκε στη Νέα Υόρκη κάποιους μήνες αργότερα. Ο αρραβώνας δεν άργησε να έρθει. Το Παλάτι ενέκρινε τη Μάξιμα, αν και η ανάμειξη του πατέρα της στη δικτατορία του Βιδέλα στην Αργεντινή (διετέλεσε υπουργός) προκάλεσε δυσφορία. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας, μολονότι ενέκρινε να της δοθεί υπηκοότητα, απαγόρεψε στους γονείς της να παρευρεθούν τόσο στον γάμο όσο και στην ενθρόνιση του συζύγου της.

vasilias_ollandias__9_

Εντυπωσιακός γάμος

Η τελετή του γάμου ήταν εντυπωσιακή, με τη Μάξιμα να επιλέγει ένα μεταξωτό σατέν φόρεμα και μακρύ πέπλο από δαντέλα με τεράστια ουρά. Η νεαρή γυναίκα κέρδισε την καρδιά των συγκρατημένων Ολλανδών. Περιγράφεται ως εξωστρεφής, θερμή και η κινητήρια δύναμη του Παλατιού.

Με τον σύζυγό της έχουν αποκτήσει τρεις κόρες: την Αικατερίνη-Αμαλία, που θα διαδεχθεί τον πατέρα της στον θρόνο, καθώς και τις πριγκίπισσες Αλεξία και Αριάνη. Το 2009 το περιοδικό «Forbes» εκτίμησε την περιουσία της οικογένειας, η οποία διαθέτει και σημαντικό μερίδιο μετοχών της ολλανδικής Shell, στα 300 εκατ. δολάρια.

Ακόμα και αν τις περισσότερες φορές οι φορολογούμενοι είναι εκείνοι που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, η βασιλική οικογένεια δεν φημίζεται για την αίσθηση του μέτρου. Προτού αποκτήσουν το εξοχικό τους στο Πόρτο Χέλι είχαν αγοράσει ένα πολυτελές οίκημα στη Μοζαμβίκη. Αποδείχθηκε ότι, εκτός από την αμφιλεγόμενη συναλλαγή, η οποία είχε σκιές διαφθοράς, το συγκεκριμένο θέρετρο παραβίαζε διάφορους περιβαλλοντικούς νόμους της χώρας.Το ζεύγος ξεφορτώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το απόκτημά του και απολογήθηκε. «Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Θα κάνω λάθη και στο μέλλον. Μάθαμε πολλά από αυτή την εμπειρία και είναι κι αυτό μέρος της προετοιμασίας μου για να αναλάβω τον θρόνο», είχε πει τότε ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος. Η τότε απόπειρα δολοφονίας της βασίλισσας Βεατρίκης και ο θάνατος τεσσάρων ατόμων εξαιτίας αυτής συνέβαλαν στο να ξεχαστεί η παραπάνω υπόθεση.



Δεν φαίνεται, όμως, να βάζουν μυαλό. Πριν από λίγα χρόνια ανακαίνισαν το παλάτι. Η όλη διαδικασία διήρκεσε πέντε χρόνια και το κόστος άγγιξε τα 63 εκατ. ευρώ. Χρειάστηκαν 1.239 πρίζες για τα 8.785 τ.μ. του εσωτερικού του ανακτόρου! Αν και το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό, οι πολίτες χαρακτήρισαν υπερβολική τη δαπάνη, ειδικά μετά την κρίση που δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την Ολλανδία.

Ο βασιλιάς επιχείρησε να καταλαγιάσει τα πνεύματα μέσω της κόρης και διαδόχου του. Η πριγκίπισσα Αικατερίνη-Αμαλία, η γέννηση της οποίας έγινε δεκτή με 101 κανονιοβολισμούς σε τέσσερα μέρη του βασιλείου, έστειλε επιστολή με την οποία κοινοποιούσε στον πρωθυπουργό ότι δεν θα δεχτεί το ετήσιο επίδομά της. Αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες της οικογένειας να καλλιεργήσει λαϊκό προφίλ και να διατηρήσει τη δημοφιλία της.

Η Μάξιμα ασχολείται με την ενσωμάτωση μεταναστών στην Ολλανδία, καθώς και με τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων. Με τα πάνω και τα κάτω τους, τα λάθη και τα πάθη τους, τις ατυχίες και τα προνόμιά τους, τα μέλη της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας ενσαρκώνουν το «ιερόν» της εξουσίας, δίχως όμως να κρατούν πραγματικά τα ηνία και τους μοχλούς διακυβέρνησης. Αν μη τι άλλο, όμως, προσφέρουν άρτο και θέαμα στον λαό τους και ευρύτερα...

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγωνία για την πορεία της πανδημίας: Προ των πυλών νέα επιδείνωση μετά τον 15Αύγουστο

Καιρός: Στα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία - Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Φωτιές: Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης ενός δισ. ευρώ για τους πυροπαθείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης