Πρίγκιπας Χάρι: Θα πάρει 40 εκατ. δολάρια για να γράψει τέσσερα βιβλία με τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας

Πρίγκιπας Χάρι: Θα πάρει 40 εκατ. δολάρια για να γράψει τέσσερα βιβλία με τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας

Ο δούκας του Σάσεξ ετοιμάζεται να εκδώσει  τη βιογραφία του, αλλά και ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις, για το οποίο συμφώνησε να κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ - Τι βιβλίο ετοιμάζει η Μέγκαν Μαρκλ;

prince-harry
Πακτωλό χρημάτων στα πόδια του πρίγκιπα Χάρι «στρώνει» ο νεοϋρκέζικος εκδοτικός οίκος, Penguin Random House, που μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τον έκτο στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας, συμφωνήθηκε η συγγραφή τεσσάρων βιβλίων, με τον δούκα του Σάσεξ να βάζει στην τσέπη 40 εκατ. δολάρια!

Αν και η αρχική είδηση, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 19 Ιουλίου, ήταν πως ο Βρετανός γαλαζοαίματος πρόκειται να εκδώσει μια αποκαλυπτική βιογραφία στα τέλη του 2022, όπως αποκάλυψαν στον βρετανικό Τύπο καλά πληροφορημένες πηγές από τον χώρο των εκδόσεων, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ συμφώνησε, εκτός από την έκδοση των αποκαλυπτικών απομνημονευμάτων του, τη συγγραφή ενός ακόμα βιβλίου, για το οποίο ζήτησε να κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο της βασίλισσας. Στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνεται και ένα βιβλίο -οδηγός ευεξίας- από τη Μέγκαν Μαρκλ ενώ το περιεχόμενο του τέταρτου βιβλίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

24276288



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο «αντάρτης» των βρετανικών ανακτόρων διαπραγματεύτηκε σκληρά για τα κέρδη από την έκδοση των αποκαλυπτικών βιβλίων του με δύο εκδοτικούς οίκους του Λονδίνου και με άλλους, πριν καταλήξει στην «χρυσή» συμφωνία με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Penguin Random House, ο οποίος πριν μερικούς μήνες ανέλαβε και την προώθηση του παιδικού βιβλίου της Μέγκαν Μαρκλ υπό τον τίτλο The Bench.

Σκληρός στις διαπραγματεύσεις για την αμοιβή του ο Βρετανός γαλαζοαίματος

«Έκανε τις διαπραγματεύσεις με μια στάση "πάρτο ή άφησέ το". Ξεκίνησε από τα 25 εκατ. δολάρια και το τελικό ποσό έφτασε πολύ πιο μακριά, περίπου στα 35 με 40 εκατ. δολάρια. Όσοι ήταν παρόντες στην διαπραγμάτευση σοκαρίστηκαν από την στάση του...», δήλωσε πηγή από τον χώρο των εκδόσεων στη Daily Mail. Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως ο Χάρι ζήτησε το ένα από τα βιβλία του να κυκλοφορήσει
μετά τον θάνατο της γιαγιάς του. Αυτή η αποκάλυψη έχει προκαλέσει, ήδη, αρκετά ερωτήματα, με τον βρετανικό Τύπο να αναρωτιέται ποιον ή ποιους θα στοχοποιεί στο βιβλίο ο Χάρι.

Κλείσιμο
Όταν έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να εκδώσει την βιογραφία του, την οποία έγραψε με την βοήθεια του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ, αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν πως ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, αλλά και ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεν είχαν ιδέα για το νέο εγχείρημα του Βρετανού γαλαζοαίματου. Σύμφωνα με τους ίδιους, σε όλα τα παλάτια της Γηραιάς Αλβιώνας η είδηση για την αποκαλυπτική βιογραφία του δούκα του Σάσεξ έχει προκαλέσει σοκ και θυμό.

24056871


Οι αξιωματούχοι του Μπάκιγχαμ εξέφρασαν φόβους για την βιογραφία του Χάρι, καθώς ο πρίγκιπας, εκτός από αποκαλύψεις για την παιδική του ηλικία, ίσως γράφει για τον θάνατο της μητέρας του και πώς τον αντιμετώπισε το παλάτι ή ακόμα και για τις τεταμένες σχέσεις με τη μητριά του, Καμίλα Πάρκερς Μπόουλς, γεγονός που, θα ανέτρεπε τα σχέδια του πρίγκιπα Κάρολου να κάνει την δεύτερη σύζυγό του βασίλισσα, όταν ανέλθει στον θρόνο.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ψυχρολουσία» για Μπέζος και Μπράνσον - Δεν αναγνωρίζονται ως αστροναύτες από τις ΗΠΑ

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Βίλες στη Μύκονο»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια και μεσιτικά-φάντασμα

Τόλης Βοσκόπουλος: «Η οικογένεια επέλεξε να καλύψει η ίδια όλα τα έξοδα της κηδείας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης