Μαρία Κορινθίου: Χλευάστηκα όταν μίλησα δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση

Μαρία Κορινθίου: Χλευάστηκα όταν μίλησα δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση

«Δεν ήθελα να ήμουν δέσμια σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις γουστάρω», είπε η ηθοποιός

korinthioouu
Η Μαρία Κορινθίου σε συνέντευξή της μίλησε για το κίνημα MeToo, τις δύσκολες στιγμές στην αρχή της καριέρας της αλλά και στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε πριν τρία χρόνια.

Ποια είναι η στάση σου για το κίνημα MeToo; Εσύ έπεσες από τα σύννεφα;
Φυσικά και όχι. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι έπεσαν από τα σύννεφα. Αυτό είναι μια μεγάλη και σοβαρή κουβέντα. Σκέψου ένα κοριτσάκι 23 χρονών να έρχεται από την Αμερική και να μη ξέρει κανέναν, με την εικόνα που είχα τότε και με τον τίτλο του «sex symbol», τον οποίο μου είχαν προσάψει αρκετά νωρίς, που εν μέρει ήταν τιμητικός αλλά όχι καθοριστικός.
Εγώ ήμουν ένα κορίτσι που είχα φάει τα μούτρα μου στην Αμερική, είχα σπουδάσει αυτό που έκανα. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «α έχω ωραία μάτια, ας γίνω ηθοποιός». Το έχω σπουδάσει έχω φτύσει αίμα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά είχα το σθένος να τις αντιμετωπίσω. Τις επιλογές μου τις έκανα από τότε και πολεμήθηκα γι’ αυτό.
Ποτέ όμως δεν συμβιβάστηκα, γιατί αυτό μου έλεγε η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν ήθελα να ήμουν δέσμια σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις γουστάρω. Αν γυρίσεις 15 χρόνια πίσω, θα δεις ότι πάλι τα ίδια έλεγα και στις συνεντεύξεις μου.

Πριν τρία χρόνια ήσουν από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν δημόσια για παρενόχληση, με το δυσάρεστο συμβάν στην πιλοτή του σπιτιού σου.
Χλευάστηκα από κάποιες εκπομπές όταν πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το περιστατικό. Την επόμενη μέρα με έπαιρναν οι δημοσιογράφοι από τις 8 το πρωί και ορισμένοι κορόιδευαν. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι σε εκπομπές που ειρωνευόντουσαν κι έλεγαν «καλά πια, όλα συμβαίνουν στην Κορινθίου;». Μπροστά μου κορόιδευαν το περιστατικό κι έλεγα εμένα να με κοροϊδεύετε.
Όμως, άλλα κοριτσάκια που μπορεί να τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τι σθένος θα πάνε να το καταγγείλουν όταν βλέπουν αυτές τις αντιδράσεις; Προκλητικές καταστάσεις. Πολλά πράγματα έχουν επίπτωση στον κόσμο που ακούει. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και πώς το λέμε.

Το περιστατικό αυτό σε στιγμάτισε; Πώς το διαχειρίστηκες;
«Η καρδούλα μου το ξέρει. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει καταγγελθεί από την ίδια την αστυνομία ως απόπειρα βιασμού. Θωρακιστήκαμε εκείνες τις μέρες. Κάμερες, τα πάντα. Για δυο βδομάδες πήγαινα στο θέατρο με ασφάλεια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πριν λίγες ημέρες ήμουν πάλι στο δικαστήριο και αναμένω», είπε στο περιοδικό «Εγώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο γάμος των Τζο και Τζιλ Μπάιντεν έχει επηρεαστεί από τότε που μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο

ΙΣΘ: «Εμείς εμβολιαστήκαμε, εσύ;» είναι το σλόγκαν της νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης


Απίστευτο περιστατικό στο «Ασκληπιείο»: Γιατρός έκανε «μαϊμού» εμβολιασμό σε πέντε αρνητές και εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης