MasterChef: Ποια είναι η μοντέρνα «Σταχτοπούτα» που κέρδισε το ριάλιτι

MasterChef: Ποια είναι η μοντέρνα «Σταχτοπούτα» που κέρδισε το ριάλιτι

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, το κορίτσι με την ποντιακή καταγωγή, που, αν και πήγε κόντρα στα στερεότυπα, κέρδισε το παιχνίδι και μαζί την αγάπη  των τηλεθεατων - Ήθος, απλότητα και αθωότητα τα στοιχεία που επέδειξε σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
masterchef-0
Μπορεί ένα ριάλιτι να διδάξει ήθος; Φυσικά. Και μάλιστα αναδεικνύοντας ένα πρόσωπο το οποίο δεν μπορείς να συναντήσεις εύκολα ούτε καν στην κανονική ζωή. Σπανίζουν οι Μαργαρίτες. Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, όσοι παρακολουθούσαν «MasterChef» ένιωσαν πως ένα κορίτσι φώτιζε την οθόνη δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια. Αφτιασίδωτο, με προγούλι που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είναι αστείο στον καθρέφτη και με ένα χαμόγελο που κάλυπτε όλο το πρόσωπό της. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη δεν θυμίζει κανέναν παίκτη και καμία παίκτρια από αυτούς που είδαμε στο παρελθόν - ακόμη και από αυτούς που ίσως και να θαυμάσαμε. Οσο μια τηλεοπτική κοινωνία αναμένει να ξαναβρεί έναν Ντάνο να βγαίνει από την άμμο της Δομινικανής Δημοκρατίας, μια κούκλα Πόντια φορώντας την ποδιά της γοήτευσε τα πλήθη και έκλεψε τις καρδιές μας.

Το βράδυ του τελικού σχεδόν όλοι θέλαμε να κερδίσει. Να δικαιωθεί ένας άνθρωπος που συνιστά πρότυπο, που δεν ξεγυμνώνεται στο Instagram, που δεν διαφημίζει σαν ραφιέρα πότε αρακάδες και πότε σουτιέν ή καλλυντικά για να παίρνει χιλιάρικα, που δεν χρειάζεται φίλτρα, που δεν θυμώνει και δεν την αφορά η σύμβαση του θορύβου που συνεπάγεται δημοσιότητα και αναπαραγωγή. Η Μαργαρίτα είναι αγνή. Η Μαργαρίτα θύμισε σε κάποιους την αθωότητα που ξεχάσαμε, ενώ σε κάποιους άλλους την έμαθε καθώς δεν τη γνώρισαν ποτέ. Μπήκε με όνειρα που έμοιαζαν απραγματοποίητα και έφυγε με ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά η ίδια φοβήθηκε πως θα ξυπνήσει και όλα θα έχουν περάσει.

Στην πρώτη της ανάρτηση είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που νιώθει πως οφείλει και δεν της χρωστάνε. Αυτό και μόνο την κάνει όχι απλώς διαφορετική, αλλά σπάνια, καθώς αναδύθηκε από ένα σύστημα, όπως είναι το τηλεοπτικό, όπου κάθε ξεγάνωτος τενεκές δικαιώνεται εν ριπή οφθαλμού.

«Οταν αποφάσισα να κάνω αίτηση στο “ΜasterChef 5”, έγραψα σε έναν λευκό πίνακα στο δωμάτιό μου “Μαργαρίτα Νικολαΐδη, νικήτρια ΜasterChef 5”, δεν το πίστευα, το ήθελα όμως... Πέντε μήνες μετά γύρισα στο δωμάτιό μου και το ξαναδιάβασα και τώρα έχει συμβεί και γελάω από μέσα μου γιατί τότε ξεκίνησε σαν αστείο και τώρα κρατάω το έπαθλο. Δεν θα σβήσω αυτά τα γράμματα από τον πίνακα, με συγκινούν και πιο πολύ με συγκινεί που ενώ δεν άλλαξε τίποτα στο δωμάτιό μου μέσα σε ένα μόνο βράδυ αλλάζει σιγά-σιγά η ζωή μου! Εγώ, η Μαργαρίτα, σας λέω να πιστεύετε στα όνειρά σας, να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να ζείτε την κάθε στιγμή!

Ολες αυτές τις στιγμές μαζεύω τώρα στο μυαλό μου, τις αναμνήσεις, τις συγκινήσεις από την εμπειρία που έζησα και την αγάπη που μου δώσατε κρατάω φυλαχτό. Να είσαστε ο εαυτός σας, να τσαλακώνεστε και να παλεύετε για ό,τι αγαπάει η ψυχή σας! Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ κάθε μέρα γιατί όλο αυτό που έζησα μου έδωσε δύναμη, χαρά και κουράγιο, γιατί μέσα σε αυτή την περίεργη για όλους μας χρονιά εμένα μου χαρίσατε απλόχερα ΑΓΑΠΗ και μπήκα στα σπίτια σας μέσα από την τηλεόραση και μου μιλάτε με το μικρό μου όνομα κι εγώ σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου!

Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η νικήτρια του ΜasterChef 5. Νιώθω ότι πρέπει, επιβάλλεται και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που με τη χαρά σας γι’ αυτό το γεγονός ένιωσα τόση αγάπη! Από τα βάθη της ψυχής μου είναι μεγάλη μου τιμή που εκτιμήσατε τον χαρακτήρα μου, τις πλάκες μου, τους τρόπους μου, εμένα όπως είμαι, με δεχτήκατε και μοιραστήκατε μαζί μου τόσα συναισθήματα! Κλάψατε μαζί μου και γελάσατε, αυτό, φίλοι μου, ήταν το ταξίδι μου στο MasterChef, έντονο και αληθινό, γιατί υπάρχει αγάπη.

Η αγάπη από εσάς προς εμένα, η αγάπη για τη δουλειά μου, τους ανθρώπους μου, τον Χρήστο, τη μαμά, την αδερφή, τις φίλες, το νησί μου, τους σεφ @scontizas @chef_koutsopoulosleonidas @ioannidispanos @alexandros_charalabopoulos @nick.d.thomas, τους συναδέλφους, η λίστα είναι τεράστια! Το έπαθλο φέτος ξεχειλίζει αγάπη! Σας αγαπώ!

Η Μαργαρίτα σας».

masterchef-2


Μοντέρνα Σταχτοπούτα


Τα παραμύθια που θέλουν τους βατράχους να γίνονται πρίγκιπες με ένα φιλί ή τα κορίτσια με ένα γοβάκι να εξασφαλίζουν εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή ανήκουν στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Η Μαργαρίτα πίστεψε στην αφίσα της, έχει βρει την αγάπη της ζωής της και ό,τι κατάφερε το κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά, επιμονή, ταλέντο και καλή συμπεριφορά. Τα αφηγήθηκε όλα το πρωί της Πέμπτης όταν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του STAR.

Η μητέρα της Σοφία είχε να τη δει τρία χρόνια καθώς ζει στη Ρωσία απ’ όπου και κατάγονται. Η Μαργαρίτα γεννήθηκε στο Καζακστάν και στη συνέχεια η οικογένειά της μετακόμισε στη Ρωσία. Ο πατέρας της Μαργαρίτας, δυστυχώς, σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν εκείνη ήταν 3 ετών και η αδελφή της Ξένια μόλις 1 έτους. Οι δυσκολίες για τις τρεις γυναίκες ήταν πολλές και κάποια στιγμή αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη. Εκεί θα περάσει η Μαργαρίτα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Ο Χρήστος και η επόμενη μέρα

Την προσωπική της ιστορία η Μαργαρίτα δεν θα την κρύψει. Θα την αφηγηθεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε σε σεζόν, όπως γνωρίζονται όλοι οι μάγειρες. Εγώ ήμουν μαγείρισσα και ο Χρήστος ζαχαροπλάστης. Πάντα του λέω ότι εκείνος με προσέγγισε πρώτος, αλλά εγώ τον είχα σταμπάρει. Τον έβλεπα που μου χαμογελούσε συνέχεια... Ταυτόχρονα, νομίζω, έγινε. Εχουμε περάσει και τα στραβά μας, έχουμε μείνει και χώρια. Στο τέλος καταλήξαμε να είμαστε πολύ αγαπημένοι. Εγώ θα ήθελα να κρατήσει για πάντα.

Στην αρχή ο Χρήστος ήταν πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ερχόταν ο χειμώνας. Οταν όμως μάθαμε πως πρέπει να μπούμε στο ξενοδοχείο σε καραντίνα, μου λέει: “Δεν πας του χρόνου καλύτερα; Πήγαινε του χρόνου, πού θα σε αφήσω τώρα;”. Ακούστε το καλύτερο! 12 του μήνα που μπήκαμε στο σπίτι, 12 του μήνα πετούσε ο Χρήστος για Ελβετία. Την ίδια μέρα! Τη μέρα που με ειδοποίησαν από την παραγωγή πως με δέχτηκαν, την ίδια μέρα ο Χρήστος έκλεισε τη δουλειά στην Ελβετία. Δυστυχώς, και σήμερα το πρωί έφυγε για Μύκονο λόγω της δουλειάς του. Θα ήθελα να βρίσκεται εδώ μαζί μου».

Ο Χρήστος έχει ήδη προσεγγίσει τη Μαργαρίτα και της έχει κάνει δώρο δαχτυλίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ψάχνουν ημερομηνία. Το ξεκαθάρισε και η ίδια για να μην αρχίσουν τα σενάρια. «Εχει γίνει μια κίνηση, ένα δώρο, εγώ έτσι το ονομάζω, για να πάει καλά η σχέση μας η μελλοντική. Εντάξει, εμείς έτσι κι αλλιώς αγαπιόμαστε με τον Χρήστο, έτσι κι αλλιώς θα είμαστε μαζί για πάντα, απλά έγινε και το δώρο, το δαχτυλίδι... Εχει γίνει, δεν το κρύβω, απλά πιστεύω πως δεν χρειάζεται. Ακόμα δεν είμαι έτοιμη».

masterchef-1
To «Survivor» μάλλον διέπεται πλέον από πλήξη και πτώση τηλεθέασης καθώς στη Δομινικανή Δημοκρατία έμειναν λίγοι - και μάλλον όχι τόσο ενδιαφέροντες για το τηλεοπτικό κοινό
«Φάρμα» και «Survivor»

Χλιαρή λήξη για τη «Φάρμα», η οποία σημείωσε ποσοστά κοντά στο 23% δίχως ανταγωνισμό. Το αποτύπωμα στο τηλεοπτικό στερέωμα δεν ήταν και το ιδανικό και την κατάσταση έσωσαν κάποιοι χαρακτήρες γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι μπαίνοντας στο ριάλιτι ανακάτεψαν λίγο την τράπουλα. Νικητής ο Κώστας Γκρέκας. Αυτά, και ραντεβού του χρόνου.

Στο «Survivor» η μ.Τ. (όπου Τ, Τριανταφυλλος) εποχή μάλλον διέπεται από πλήξη και πτώση τηλεθέασης καθώς στη Δομινικανή Δημοκρατία έμειναν λίγοι και μάλλον όχι τόσο ενδιαφέροντες για το τηλεοπτικό κοινό. Απόψε, Κυριακή, υποψήφιες είναι οι Ελένη, Καρολίνα και Μαριαλένα, με τις δύο πρώτες να εναλλάσσονται στα spoilers ως πιθανές να αποχωρήσουν.

Λίγο το ενδιαφέρον για την εξέλιξη, με τους Ηλία Μπόγδανο και Σάκη Κατσούλη να συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό. Κυριακή κοντή γιορτή...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης