Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα;

Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα;

Πόσο επίκαιρη αυτή η ατάκα για την αισθητική μιας ιδιωτικής τηλεόρασης η οποία ολισθαίνει καθημερινά στο έρεβος της υποκουλτούρας...

atzounn
Ανθρωποφαγία. Σπασμωδικές αντιδράσεις. Λάθος πρότυπα. Η εικόνα της τηλεόρασης δεν επηρεάστηκε από την πανδημία όπως θα περιμέναμε. Δεν καθάρισε το βλέμμα και η σκέψη, δεν άλλαξαν οι προτεραιότητες, δεν έγιναν καλύτεροι ούτε οι άνθρωποι αλλά ούτε και το περιεχόμενο. Αντιθέτως όλοι βγήκαν με έπαρση απέναντι σε ένα κοινό σαστισμένο και αποκαμωμένο από τον ιδρυματισμό της συνθήκης του εγκλεισμού. Το “Εγώ” των παρουσιαστών ψήλωσε απότομα, το περιεχόμενο των εκπομπών διολισθαίνει επικίνδυνα χτίζοντας πύργους στην άμμο της Δομινικανής Δημοκρατίας, η σκαλέτα “κιτρίνισε”, τα πρόσωπα θάμπωσαν.

Εγινε προτεραιότητα μία άνευ ουσίας μεταγραφολογία, η οποία διαρκώς αποδεικνύεται ότι είναι στον αέρα ή στο μυαλό κάποιων. Πού θα πάει αυτός, που θα πάει ο άλλος, με ποιον συναντήθηκε ο τάδε, με ποιον έκανε δοκιμαστικό ο δείνα. Ολα αυτά είναι χαριτωμένα, όταν παρουσιάζονται με την ελαφρότητα που τους αρμόζει και όχι ως βαρυσήμαντες ειδήσεις, που έρχονται να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι ρεπορτάζ αλλά μέχρι ένα σημείο, ως εκεί που δεν νιώθεις ότι προσβάλλεις αυτόν που σε διαβάζει ή αυτόν που σε βλέπει.

Επίσης το αν είμαστε καλοί, το αν έχουμε αισθητική, το αν αυτό που κάνουμε αφορά τους τηλεθεατές είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι. Η ψήφος τους είναι το τηλεκοντρόλ και από αυτούς κρινόμαστε. Μεταξύ μας απλά κοροϊδευόμαστε. Χαμηλώστε το βλέμμα, παιδιά. Δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου, ούτε οι καριέρες μας. Και θυμηθείτε ότι όλοι υπάλληλοι των καναλιών είμαστε όχι αφεντικά του κόσμου και των εντυπώσεων.

Σας καλησπερίζω μετά από αυτό, αγαπητοί μου, το οποίο ένιωσα την ανάγκη σήμερα να το αποτυπώσω. Δεν εξαιρώ εαυτόν, ουδείς εξαιρείται από τα λάθη. Ας τα καταλάβουμε όμως κάποτε ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε και για να δείξουμε ότι δεν έγιναν συνειδητά, ούτε με σκοπιμότητα.

Κλείσιμο
survivor


Πάμε να δούμε λίγο την επικαιρότητα, με χιούμορ και χαλαρά όπως προείπαμε... Μετά την λήξη της προβολής του “Survivor” θα γίνει μία συνάντηση των στελεχών του ΣΚΑΪ με τον Ατζούν Ιλιτζαλί, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σειρά προβολής και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα project που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Στο παιχνίδι μπαίνει και η αγαπημένη Γιώτα Σπανού, η οποία επιστρέφει στον “τηλεοπτικό τόπο του εγκλήματος” με επιτελικό πόστο στην ψυχαγωγία του καναλιού του Νέου Φαλήρου, επίσημα από τον Ιούλιο.

Ο Θέμης Μάλλης παραιτήθηκε από το Open και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ενα ικανότατο στέλεχος, ένας ισχυρός παίκτης της τηλεοπτικής σκακιέρας κάνει μία κίνηση, η οποία δεν είναι ακόμη ματ αλλά ίσως αποδειχθεί στο μέλλον. Ολη η πιάτσα είναι “στον αέρα”, οπότε ας περιμένουμε να “κάτσει πρώτα η σκόνη'.

Η Στεφανία Γουλιώτη θα είναι μία ακόμη σπουδαία ηθοποιός, η οποία θα ενταχθεί στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Τελικά τα κατάφερε να δημιουργήσει το εθνικό καστ ο δημιουργός.

goulioti


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το “χυδαίο” live casting. Ως πότε άραγε; Απολαυστικό θα ήταν πάντως να γίνεται για παρουσιαστές και όχι για συνεργάτες. Θα χαρούν πολύ περισσότεροι, να είστε σίγουροι.

Κλείνουμε με το καλό το κουίζ: Είναι δύο, είναι ηθοποιοί και αναλαμβάνουν παρουσίαση σημαντικής εκπομπής σε νευραλγική ζώνη. Μην με πάρετε τηλέφωνο, pls. Δεν έχω χρόνο για άλλο πόνο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης