Μπέσσυ Αργυράκη (ΘΕΜΑ 104,6): Το «Μάθημα Σολφέζ» είναι τραγούδι-«ναρκωτικό» - Η Στεφανία «το έχει»

Μπέσσυ Αργυράκη (ΘΕΜΑ 104,6): Το «Μάθημα Σολφέζ» είναι τραγούδι-«ναρκωτικό» - Η Στεφανία «το έχει»

Η Μπέσσυ Αργυράκη θυμήθηκε, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6, όσα έζησε στην Eurovision του 1977 στο Λονδίνο, μίλησε για την καριέρα της και έκανε τις προβλέψεις της για τη φετινή διοργάνωση

MPESI_ARGIRAKI
Ήταν πίσω, στο... μακρινό, πια, 1977, που η Ελλάδα κατακτούσε την διόλου ευκαταφρόνητη 5η θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Λονδίνο. Γιώργος Χατζηνάσιος και Σέβη Τηλιακού γράφουν το «Μάθημα Σολφέζ», Πασχάλης, Μαριάνα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη ανεβαίνουν στη σκηνή και... γράφουν ιστορία.

Μια ιστορία, για την οποία η Μπέσσυ Αργυράκη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες», Δημήτρη Τυχάλα, Μιχάλη Μουσελίμη και Βασίλη Αναστασόπουλο.



Ακολουθούν τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης και ολόκληρο το ηχητικό:

- Το «Μάθημα Σολφέζ» το ακούω ακόμα με την ίδια ευχαρίστηση. Είναι τραγούδι-ναρκωτικό. Παίζεται την ώρα της Μουσικής και σε σχολεία. Είναι συγκινητικό.

- Είμαστε πολύ τυχεροί που τα ζήσαμε αυτά. Ο κόσμος μάς σταματάει στον δρόμο.

- Θυμάμαι τη λιμουζίνα του Μαστοράκη που μας περίμενε στο Λονδίνο. Εκεί, όλη η προετοιμασία ήταν απίστευτη. Δεν είναι πανηγυράκι, είναι διαγωνισμός που ενώνει τις κουλτούρες κάθε χώρας με τη μουσική τους παράδοση.

- Η Eurovision πέρασε ένα στάδιο δύσκολο. Τότε με τους Lordi. Έχουν έρθει πάλι οι φωνές. Υπάρχουν πολλές και καλές. Αλλά πάντα το «πακέτο» πάει μπροστά στην Eurovision.

- Με τίποτα δεν περιμέναμε ότι θα πάει τόσο καλά το «Μάθημα Σολφέζ». Δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας.

- Είχαμε κάνει πολλά εξώφυλλα. Τρελή προετοιμασία. Ο Πασχάλης τα θυμάται καλύτερα απ’ όλους μας.

- Έχω λάβει μέρος σε άλλα 18 φεστιβάλ. Έχω εκπροσωπήσει ακόμα και την Ιαπωνία. Θυμάμαι, είχα συνέχεια δίπλα μου μια κοπέλα να μου εξηγεί τι σημαίνει αυτό που λέω. Έκανα δίσκο με 12 τραγούδια σε πέντε-έξι μέρες. Ήθελαν να με κρατήσουν. Δεν είχα όμως να με μανατζάρουν, ήμουν μικρή και δεν ήξερα το συμφέρον μου.

- Τόπο στα νιάτα. Υπάρχουν αξιόλογες φωνές. Αναβαθμίζεται η μουσική μας και οι παλιότεροι καμαρώνουμε και στηρίζουμε. Δεν υπάρχουν πια δισκογραφικές.

- Η Στεφανία «το έχει». Έχει έντονη προσωπικότητα. Είναι δροσερό κορίτσι. Ένα χαρούμενο κορίτσι με ένα χαρούμενο τραγούδι. Θα γίνουν θαύματα με τον Φωκά Ευαγγελινό. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο η Στεφανία.

- Πολύ ωραίο το τραγούδι της Κύπρου. Παρεξηγήθηκε κάποια στιγμή. Τα «τρικ» στα τραγούδια κάνουν τη διαφορά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας – Δείτε την στιγμή της εκτέλεσης

Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Έρχονται 15.000 ραβασάκια με φόρους... κατ' εκτίμηση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης