Νίκος Βέρτης: Ο πόλεμος, οι αγωγές και οι μηνύσεις με τον παιδικό του φίλο

Νίκος Βέρτης: Ο πόλεμος, οι αγωγές και οι μηνύσεις με τον παιδικό του φίλο

Πολύχρονη διαμάχη με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Πολατίδη - Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν ο Πολατίδης στράφηκε κατά του δημοφιλούς τραγουδιστή διεκδικώντας σχεδόν 1 εκατ. ευρώ - Στον Αρειο Πάγο καταφεύγει ο Βέρτης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vertis-main
«Πώς να το εξηγήσω...» λέει ο στίχος μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας του Νίκου Βέρτη και προφανώς ούτε ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει πώς ένας παιδικός φίλος και πρώην συνεργάτης του στράφηκε εναντίον του. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Πολατίδης, με τις κινήσεις που έκανε από το 2017 και μετά, απαιτεί δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές που, όπως ισχυρίζεται, αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Οι δύο παιδικοί φίλοι έζησαν και πέρασαν πολλά μαζί μέχρι το 2017, τη χρονιά-σταθμό όπου όλα άλλαξαν στη σχέση τους με την επιλογή του Πολατίδη να κινηθεί δικαστικά εναντίον του κολλητού του φίλου και συνεργάτη. Εναντίον του ανθρώπου που του εμπιστεύτηκε τη διαχείριση των οικονομικών του, ενώ όλοι αποκαλούσαν τον Πολατίδη «ο άνθρωπος του Βέρτη».

Ο πόλεμος που ξεκίνησε με αγωγές και μηνύσεις από τον συγκεκριμένο άνθρωπο οδεύει σε ένα τέλος μετά από τέσσερα χρόνια έντονης δικαστικής διαμάχης, η οποία έδωσε στον Βέρτη το είδος της δημοσιότητας που ποτέ δεν επιθυμούσε. Περίπου δώδεκα ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσής του στον Αρειο Πάγο, ο τραγουδιστής θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, όπου έχει φανατικούς θαυμαστές και θα είναι ο πρώτος ξένος καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί εκεί από τότε που η πανδημία πάγωσε τις εκδηλώσεις. Και αυτό, όπως έλεγε σε δικούς του ανθρώπους, είναι το μοναδικό πράγμα που θα έπρεπε να τον απασχολεί αυτή την περίοδο και όχι μια δικαστική αντιδικία και μάλιστα με έναν πρώην πολύ στενό του φίλο. Μόνο που η ζωή ενίοτε παίζει ή επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια στους ανθρώπους, δοκιμάζοντας αντοχές και σχέσεις δεκαετιών που χάνονται ή σβήνουν σε μια στιγμή.

vetis
Ο Βέρτης αμφισβητεί το ποσό που του ζητά ο Πολατίδης, επιμένοντας ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 5.000 ευρώ τον μήνα. Ο Πολατίδης, από την άλλη, ισχυρίζεται ότι τα λεφτά που εισέπραττε κάθε μήνα ήταν έναντι και όχι αυτά που έπρεπε να του καταβάλλει ο Βέρτης μαζί με τις ασφαλιστικές του εισφορές


Η αρχή της διαμάχης
Ενα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στη Μύκονο, πριν από δέκα χρόνια, ο Νίκος Βέρτης, που έχει πάει για ολιγοήμερες διακοπές, βολτάρει στα Ματογιάννια μαζί με τον κολλητό του Νίκο Πολατίδη. Μεγάλωσαν μαζί και στο πέρασμα των χρόνων ο Πολατίδης έγινε στενός συνεργάτης του Βέρτη, εκείνος που χειριζόταν εδώ και έναν χρόνο τα οικονομικά του. Για πολλούς είναι ο εξ απορρήτων του, αυτός που δεν θα πρόδιδε ποτέ όσα ήξερε για τον δημοφιλή τραγουδιστή.

Κλείσιμο
Οι δύο άνδρες έχουν καθημερινή τριβή για επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν τις εμφανίσεις του Βέρτη, αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις του σε συνεργάτες και όχι μόνο. Βγαίνουν συχνά μαζί με φίλους και φίλες και μέχρι το 2017 η σχέση τους είναι αρμονική σε όλα τα επίπεδα, αφού ο Πολατίδης, εκτός από οικονομικός διευθυντής του τραγουδιστή, έχει την ίδια ιδιότητα σε δύο εταιρείες. Πρόκειται για τις Θέαμα ΕΠΕ και Entertainment Productions IKE, που εκμεταλλεύονται το κέντρο διασκέδασης «Οραμα» στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται σταθερά ο Νίκος Βέρτης. Ολα αλλάζουν από τη στιγμή που ο Πολατίδης καταθέτει την πρώτη αγωγή κατά του φίλου του, στην οποία ισχυρίζεται ότι του χρωστάει δεδουλευμένα ύψους 278.279 ευρώ.

3834_NIKOS_VERTIS_18082012
6502_NIKOS_VERTIS_1682014


Ο Βέρτης αρνείται από την πρώτη στιγμή τους ισχυρισμούς του Πολατίδη, ενώ πολλοί που ήξεραν τη σχέση τους απορούν γι’ αυτό «το χτύπημα κάτω από τη μέση», όπως το χαρακτηρίζουν. Παρόλο που ακούστηκε ότι στην αρχή αυτής της διαμάχης έγιναν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά του τραγουδιστή να λυθεί η υπόθεση εξωδικαστικά, ούτε μία είχε ευτυχή κατάληξη. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο δικαίωσε τον πρώην συνεργάτη του Νίκου Βέρτη, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του άσκησε έφεση κατά της απόφασης, στέλνοντάς τη στο Εφετείο. Κάποιοι απόρησαν γιατί ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Νίκου Βέρτη δεν έκανε την καταγγελία του στο Εργατοδικείο, αλλά επέλεξε τα πολιτικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων του. Να σημειωθεί ότι Βέρτης αμφισβητεί το ποσό που του ζητά ο Πολατίδης, επιμένοντας ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 5.000 ευρώ τον μήνα για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

14 κατηγορητηρια
Ο Πολατίδης, από την άλλη, ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι τα λεφτά που εισέπραττε κάθε μήνα ήταν έναντι και όχι αυτά που έπρεπε να του καταβάλλει ο Βέρτης μαζί με τις ασφαλιστικές του εισφορές. Την υπόθεσή του ανέλαβε η δικηγόρος Ανθή Γκιουρτζίδου, που συνεργαζόταν και αυτή με τον Νίκο Βέρτη μέχρι το 2017, όταν και ανέλαβε τον Νίκο Πολατίδη.

9290_NIKOS_VERTIS_1362020


Πέρυσι τον Οκτώβριο ο δικηγόρος του τραγουδιστή Αλέξης Κούγιας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο και ο κ. Αλέξης Κούγιας προσωπικά αντιμετωπίζουμε την παράνομη προσπάθεια μιας δικηγόρου Θεσσαλονίκης, η οποία ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά μαζί με συνεργούς της, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδείς κατηγορίες εις βάρος του Νίκου Βέρτη, υποβάλλοντας σωρεία ψευδών και συκοφαντικών μηνύσεων και καταθέτοντας αγωγές, χωρίς ιστορικά και νομικά επιχειρήματα, μ’ έναν και μοναδικό στόχο να αναγκαστεί ο Νίκος Βέρτης να τους καταβάλει χρήματα, τα οποία ούτε δικαιούνται, ούτε τους οφείλει. Ηδη μετά από επεξεργασία από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης επί των ψευδών καταμηνύσεων, έχουν αρχίσει και εκδίδονται απαλλακτικά βουλεύματα και είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η παράνομη συμπεριφορά σε βάρος του Νίκου Βέρτη θα καταρρεύσει και οι δράστες όλων των παράνομων πράξεων εις βάρος του θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Η κυρία Γκιουρτζίδου απαντάει κάνοντας λόγο για δεκατέσσερα κατηγορητήρια εναντίον του ερμηνευτή και των συνεργών του για πληθώρα αδικημάτων κατά του πελάτη της. Σε αυτά περιλαμβάνει τη μη καταβολή δεδουλευμένων ύψους 300.000 ευρώ και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών 400.000 ευρώ.

1258_NIKOS_VERTIS_16122016


Στον Άρεια Πάγο
Τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον Πολατίδη, η πλευρά του οποίου άρχισε να πανηγυρίζει πρόωρα και να κάνει λόγο για τελεσιδικία. Εναν μήνα μετά, το Σάββατο 10 Απριλίου, ο Νίκος Πολατίδης προχώρησε σε κατάσχεση ηχητικού εξοπλισμού στο «Οραμα» προτού ωστόσο εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Βέρτης είχε ήδη κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την προηγούμενα μέρα, Παρασκευή, και αναμενόταν έκδοση της απόφασης, όμως ο παλιός του φίλος δεν περίμενε την απόφαση της Δικαιοσύνης και έδωσε εντολή να προβούν οι δικαστικοί επιμελητές σε κατάσχεση το περασμένο Σάββατο.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και του Αρείου Πάγου επί της αιτήσεως του Νίκου Βέρτη για αναστολή της εκτέλεσης, οι οποίες τον δικαιώνουν. Λίγες ώρες μετά, ο τραγουδιστής μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα είχαν προηγηθεί, η οποία αναφέρει: «Σήμερα απεφάνθη τελικά η Δικαιοσύνη δίνοντας ένα ηχηρό μάθημα σε αυτούς που δοκίμασαν να διασύρουν το όνομα του Νίκου Βέρτη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονό ότι εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το ζήτημα αυτό, παρότι το γνώριζαν κι επιχειρώντας με πρωτόγνωρα αντιδεοντολογικές, αιφνιδιαστικές και τελικά παράνομες ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης να παρακάμψουν την ετυμηγορία των αρμοδίων δικαστών, απαξιώνοντας έτσι τον ύψιστο ρόλο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα επανήλθε και ο Αρειος Πάγος δικαιώνοντας τον Νίκο Βέρτη και κάνοντας δεκτό το αίτημά του για απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης, μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούσας αιτήσεώς του. Αποδείχθηκε, εν ολίγοις, ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει και ότι μόνο με τέτοιας ποιότητας και ήθους ενέργειες θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό που χρόνια τώρα προσπαθούν, δηλαδή να σπιλώσουν το όνομά του και να ακυρώσουν μια έντιμη και απόλυτα διαυγή πορεία ζωής. Αποδείχθηκε περίτρανα εν ολίγοις για ακόμη μία φορά το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες και όχι με κραυγές και ψιθύρους σε άλλους χώρους».

Γύρω από τα όσα γράφτηκαν για κατασχέσεις τριών κατοικιών του ερμηνευτή (ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και δύο μεζονέτες στη Βούλα), το περιβάλλον του τραγουδιστή και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας το διέψευσαν κατηγορηματικά. Αυτό ήταν και το τελευταίο επεισόδιο στην έντονη δικαστική αντιπαράθεση δύο πρώην φίλων, ένας εκ των οποίων φέρεται να επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης, υποστηρίζοντας ότι ο κολλητός του και πρώην εργοδότης του τον πλήρωνε έναντι και του χρωστάει χρήματα.Στις 20 Μαΐου ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν αυτό ισχύει.

Ειδήσεις σήμερα

Τη Μ.Τρίτη ανοίγουν οι εμβολιασμοί των 30-39 με AstraZeneca - Έως Μ.Παρασκευή οι 40-49 με όλα τα εμβόλια

Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα - Στις 10 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 το Πάσχα

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Η ιστορία του μαφιόζικου πλοίου - καταθέσεις και έγγραφα της εποχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης