Η θηλυκή δύναμη της «Αγγελικής»

Η θηλυκή δύναμη της «Αγγελικής»

Το γυναικείο φύλο πρωταγωνιστεί στην αγαπημένη δραματική σειρά του Alpha. Οκτώ ιδιαίτερες ηρωίδες που επαγρυπνούν, κρατούν μυστικά, καθορίζουν τα γεγονότα, αγαπούν, κλαίνε, στέκονται δυνατές, κάποιες φορές πέφτουν αλλά ποτέ δεν γκρεμίζονται. Διατηρούν το ειδικό τους βάρος, όποιες καταστάσεις κι εάν έχουν να αντιμετωπίσουν.

main
Η γυναίκα εμπνέει με τη μορφή της ανά τους αιώνες. Στην τέχνη, τη λογοτεχνία, στη μυθοπλασία, σαν μητέρα, αδελφή και ερωμένη, σύμβολο της αγάπης, της ομορφιάς, της δύναμης, της ισορροπίας. «Μια γυναίκα είναι ένας πλήρης κύκλος. Μέσα της βρίσκεται η δύναμη να δημιουργεί, να ανατρέφει και να μεταμορφώνει». υποστηρίζει η Νταϊάν Μάριτσιλντ. Από την εποχή της μητριαρχίας, η οποία αποτέλεσε την πρώτη μορφή κοινωνικής οργάνωσης κατά τα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα η γυναίκα αποτελεί τον πυρήνα της ζωής.
mairi_mina_AGGELIKI
Η ανάγκη για εκδίκηση
Αγγελική Γρηγορίου (Μαίρη Μηνά): Δυναμική, έξυπνη αποφασιστική, τολμηρή, άψογη επαγγελματίας, η οποία αναζητά την κάθαρση μέσα από την εκδίκηση. Η εκδίκηση γίνεται ο φάρος που φωτίζει τις μέρες και τις νύχτες της. Ζητάει να βρει δικαίωση για το κακό που της έκαναν 17 χρόνια πριν. Θέλει να καταστρέψει τη ζωή αυτών που κατέστρεψαν τη δική της, να τους κάνει να πονέσουν όσο πόνεσε αυτή. Είναι αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Η μοίρα όμως αποφασίζει να την δοκιμάσει, βάζοντας στο σχέδιό της το μεγαλύτερο εμπόδιο: την ίδια της την καρδιά. Η Αγγελική ανακαλύπτει ότι η καρδιά έχει τους δικούς της νόμους και ότι ο έρωτας έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον πόνο και να τον πολεμήσει.
filareti_komninou_ATHINA
Η μητριάρχης
Κλείσιμο
Αθηνά Αργυρού (Φιλαρέτη Κομνηνού): Η κεφαλή της οικογένειας Αργυρού. Θέλει να τα γνωρίζει και να τα ελέγχει όλα. Η απόλυτη μητριάρχης. Με σιδερένια γροθιά, ενίοτε κρυμμένη σε βελούδινο γάντι διοικεί και ορίζει την εταιρεία αλλά και τις ζωές των γύρω της. Είναι έτοιμη για όλα προκειμένου να υπερασπιστεί το όνομα της οικογένειας και των γιων της, μερικές φορές χωρίς να ενδιαφέρεται κατά πόσον αυτό είναι δίκαιο ή άδικο. Στέκεται ακοίμητος φρουρός στο πλευρό των γιων της, κρατάει μυστικά και πιστεύει ότι η αγάπη της για την οικογένειά της μπορεί να νικήσει ακόμη και τη θεία δίκη.
dimitra_sigala_SOPHIA
Η ήρεμη δύναμη
Σοφία Αθανασίου (Δήμητρα Σιγάλα): Νέα κι όμορφη γυναίκα, αφοσιωμένη σύζυγος και στοργική μητέρα, από επιλογή. Είναι η ήρεμη δύναμη. Νοιάζεται για την οικογένειά της, θέλει να είναι όλοι ευχαριστημένοι και είναι έτοιμη να ρίξει στον εαυτό της το φταίξιμο όταν κάτι στραβώνει. Κάνει πολλές και δυσβάσταχτες υποχωρήσεις, είναι δοτική, δεν είναι εγωίστρια, δε διεκδικεί αλλά παρατηρεί και αντιλαμβάνεται πολλά. Η διάλυση του γάμου της, αν και νόμιζε ότι θα σημάνει και την διάλυση της ζωής της καταφέρνει, μακριά από την χειριστική οικογένεια Αργυρού, να βρει τον πραγματικό της εαυτό. Μέσα από την καταιγίδα βγαίνει πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη.
nadia_mpoule_TZENH
Η τυχοδιώκτης
Τζένη Χανδρινού (Νάντια Μπουλέ): Γοητευτική και σέξι, μοντέρνα και κομψή, δραστήρια κι επικοινωνιακή. Τυχοδιώκτης, πρώτη στην ίντριγκα, το ψέμα και την απιστία, είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της στην ιεραρχία της οικογένειας Αργυρού, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Τα σκοτεινά μυστικά της αναχαιτίζουν τα σχέδιά της, αλλά δεν το βάζει εύκολα κάτω.
KATERINA_2
Το πνεύμα του καλού Κατερίνα Αποστολάκη (Άλκηστις Ζιρώ): Γλυκιά, ευαίσθητη, συνεσταλμένη και με μεγάλη αγάπη για τα βότανα και τη φύση. Το πνεύμα του καλού. Ήρεμη, καλόκαρδη, απονήρευτη, ονειρεύεται ένα μέλλον με τον άντρα που αγαπάει.
maria_filippou_LENA
Η παραδοσιακή οικογενειάρχης
Λένα Ζάχου (Μαρία Φιλίππου): Μητέρα, σύζυγος, άριστη μαγείρισσα, άριστη νοικοκυρά και πολύ φιλόξενη. Η παραδοσιακή γυναίκα οικογενειάρχης. Στο σπίτι της υπάρχει πάντοτε κάτι να σε φιλέψει φτιαγμένο από τα χέρια της. Τους φροντίζει όλους κι είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην οικογένειά της.
erietta_manourh_IOANNA
Το κορίτσι που αγαπά τη ζωή
Ιωάννα Αθανασίου (Εριέττα Μανούρη): Ένα κορίτσι γεμάτο κέφι για ζωή, χαρούμενο, αυθόρμητο και ευθύ. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει από αυτό που θέλει να κάνει ή να πει. Είναι η μικρή αδερφή της Σοφίας, που στην δύσκολη στιγμή θα αποδειχθεί μεγάλο στήριγμα για εκείνη, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Τα ζητήματα καρδιάς θα απασχολήσουν όμως και αυτή, αφού ο έρωτας δεν θα αργήσει να της χτυπήσει την πόρτα και θα την βάλει σε διλλήματα.
mariela_doumpou_DANAI
Η έφηβη
Δανάη Αργυρού (Μαριέλα Δουμπού): Μία έφηβη, έτσι όπως τη θέλει η ηλικία της. Χαρούμενη, φρέσκια, δροσερή, χαμογελαστή, με μεγάλη αγάπη για τον πατέρα της, τον οποίο θέλει να δει ευτυχισμένο στο πλευρό της Αγγελικής. Κάποιες δυσκολίες, αποκαλύψεις, απογοητεύσεις, τις αντιμετώπισε , αρχικά με θυμό, αλλά στη συνέχεια με αρκετή ψυχραιμία σε σχέση με την ηλικία της.

«Αγγελική» , Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης