Τακάσι Μουρακάμι: Το πρώτο του βήμα στον κόσμο των NFTs

Τακάσι Μουρακάμι: Το πρώτο του βήμα στον κόσμο των NFTs

Με τα χαρακτηριστικά λουλούδια, που παρουσιάζονται σε όλα του τα έργα, κάνει την είσοδο του στον κόσμο των NFTs o Ιάπωνας καλλιτέχνης Τακάσι Μουρακάμι

mourakami

Ο Τακάσι Μουρακάμι αποφάσισε να πειραματιστεί με ένα νέο για αυτόν project, τα NFTs. Πηγή της έμπνευσης του Ιάπωνα καλλιτέχνη ήταν η θέα των παιδιών του, ενώ έπαιζαν το διαδικτυακό παιχνίδι «Animal Crossing: New Horizons» και επικοινωνούσαν μέσω Zoom με τους φίλους τους. 

Σε ανάρτηση του στα social media, o καλλιτέχνης εξηγεί: «Η μεταμόρφωση της πραγματικότητας του εικονικού κόσμου συνέβη για μένα στη διάρκεια αυτής της πανδημίας, όταν είδα το πώς τα παιδιά μου αλληλεπιδρούσαν με το “Animal Crossing: New Horizons”.Παρακολουθούσαν, μέσα στο βιντεοπαιχνίδι, κάποια πυροτεχνήματα ενώ μιλούσαν, μέσω Zoom, με τους φίλους τους από το σχολείο, τους οποίους δεν μπορούν πια να συναντούν δια ζώσης, θαυμάζοντας πόσο όμορφα ήταν» .



Τα έργα του απεικονίζουν λουλούδια, καθώς αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη.  Έχουν ανάλυση σε 24 x 24 pixel art και παρουσιάζουν 108 διαφορετικές παραλλαγές. Η επιλογή του συγκεκριμένου αριθμού είναι ένα  «γνέψιμο» στη βουδιστική ιδέα των γήινων απολαύσεων.

Ο Τακάσι Μουρακάμι συνεργάζεται με τον Γιοσιχίσα Χασιμότο, πρώην προγραμματιστή της Sonic και σκηνοθέτη, πάνω στο εν λόγω πρότζεκτ. Το γεγονός ότι είδε τα παιδιά του να βρίσκουν ομορφιά και ευχαρίστηση στον εικονικό κόσμο, έδωσε το έναυσμα στον καλλιτέχνη να βγει από τα συνηθισμένα του μονοπάτια και να καταπιαστεί με κάτι νέο. 

«Από τότε  άρχισα να αλλάζω τελείως τις δημιουργικές εκφράσεις και προσεγγίσεις μου. Μίλησα με την Τσιάκι Κασάχαρα στην εταιρεία μου, με συνέστησε στον κ. Χασιμότο και έχω αρχίσει να δουλεύω σε διάφορα πρότζεκτ μαζί του, ένα από τα οποία είναι αυτό το NFT πρότζεκτ. Ψαχουλεύω μέσα στο σκοτάδι, άρα είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πολλά λάθη, αλλά, παρακαλώ, έχετε υπομονή μαζί μου» , δήλωσε ο Τακάσι Μουρακάμι.



Ειδήσεις σήμερα: 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Τι απαντά ο Πολάκης στον Τσίπρα μετά το «άδειασμα» για τους «δοσίλογους» της ΝΔ

Στα φαρμακεία τα self test - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης