Η Άννα Βίσση με τσάντα φουστανέλα

Δημιουργίες για φιλανθρωπικό σκοπό από την παρουσιάστρια Τζοβάννα Φραγκούλη

αννα1
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου να εξέπληξε τους ειδικούς της μόδας κρατώντας τσάντα με στοιχεία από την μόδα του 1821, ωστόσο η Άννα Βίσση ήταν η πρώτη Ελληνίδα σταρ που το 2016 είχε κάνει την διαφορά κρατώντας στην Μύκονο τσάντα εμπνευσμένη από την φουστανέλα του τσολιά.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ, όπως και μια σειρά από άλλες παρόμοιες δημιουργίες, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό η παρουσιάστρια της θρυλικής εκπομπής «Πέστο και θα γίνει» Τζοβάννα Φραγκούλη μαζί με την αδελφή της γνωστή τηλεοπτική παραγωγό Λιάνα Πατέρα. Για τον λόγο αυτό οι δυο γυναίκες δημιούργησαν στο διαδίκτυο και έναν δικό τους ιστότοπο τον «jolia.οrg», όνομα που παραπέμπει σε τσολιά από τα αρχικά των ονομάτων τους, όπου επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν την χαρά να ενημερωθούν και να μάθουν την ιστορία πίσω από την παραδοσιακή στολή του τσολιά.

αννα
τσαντα_5
τσαντα
τσαντα1


Όπως αναφέρει στο protothema.gr η παρουσιάστρια Τζοβάννα Φραγκούλη όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια όταν με επιστολή τους προς την Προεδρική Φρουρά οι δυο αδελφές ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τις φορεσιές:

«Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά σ όλους του Έλληνες του κόσμου. Η αλήθεια είναι πως εδώ και λίγα χρόνια θέλαμε να κάνουμε κάτι αφιερωμένο στην μεγάλη μέρα. Μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε τσάντες εμπνευσμένες από την παραδοσιακή μας φουστανέλα. Έτσι στείλαμε μια επιστολή στην Προεδρική Φρουρά ζητώντας υλικά ανακυκλωμένα, τα οποία θα μας βοηθούσαν στην δημιουργία. Αντίθετα με αυτό λάβαμε μια απάντηση στενάχωρη για εμάς, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών δεν υπήρχαν τα χρήματα για την δημιουργία νέων στολών με αποτέλεσμα τα υλικά να τα ανακυκλώνουν στα εργαστήρια τους ξανά και ξανά. Προβληματιστήκαμε τόσο που σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε προς αυτό τον σκοπό».

τσαντα2
τσαντα3
τσαντα4
φραγκουλη_τσαντα
Κλείσιμο
Όπως φάνηκε αυτός ήταν ένας καλός λόγος για τις δυο αδελφές ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με την βοήθεια ενός έμπειρου συνεργείου να κατασκευάσουν τσάντες υψηλής αισθητικής με την φουστανέλα του τσολιά σε πρώτο πλάνο:

«Δεν είναι μια απλή διαδικασία. Οι πιέτες είναι φτιαγμένες στο χέρι, κόβονται ακτινωτά μια μια και ράβονται στην μηχανή. Δεν είναι ένα απλό πλισέ. Είναι κάτι δύσκολο όπως και η δημιουργία της φουστανέλας. Για την διακόσμηση τους ψάξαμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βρούμε αντικείμενα όπως περίτεχνες πόρπες, αλλά και μια σειρά από εντυπωσιακά χειροποίητα κορδόνια, όπως αυτά που βλέπουμε στις παραδοσιακές στολές όλης της χώρας».

Οι πρώτες τσάντες κυκλοφόρησαν το 2016 αναφέρει η Τζοβάννα Φραγκούλη και η Άννα Βίσση ήταν η πρώτη που της ανακάλυψε:

«Αρχικά ξεκινήσαμε δειλά δειλά τόσο γιατί μια τσάντα θέλει μέρες για να γίνει όσο και γιατί θέλαμε να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Τελικά όλα πήγαν καλά, η συλλογή υπάρχει ολοκληρωμένη στο site μας jolia.org όπου εκεί οι επισκέπτες διαβάζουν τα πάντα και γύρω από την μόδα του 1821. Με τσάντα δική μας εμφανίστηκε η Άννα Βίσση στη Μύκονο χωρίς να γνωρίζει ότι εμείς της φτιάχνουμε. Την ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης