MasterChef: Γαστρονομία για απαιτητικούς ουρανίσκους και υψηλές τηλεθεάσεις

MasterChef: Γαστρονομία για απαιτητικούς ουρανίσκους και υψηλές τηλεθεάσεις

Οι παίκτες σε κάθε επεισόδιο πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους αν θέλουν να παραμείνουν στο ριάλιτι μαγειρικής

MasterChef
Eυφάνταστα πιάτα degustation, ένας… πλειστηριασμός και πολλές αστείες στιγμές των τριών chef κριτών: αυτά και πολλά άλλα περιελάμβανε το επεισόδιο του MasterChef της Τετάρτης 17/3 στο οποίο οι τηλεθεατές απόλαυσαν μια διαφορετική, συναρπαστική εσωτερική ομαδική δοκιμασία. 

Οι δύο ομάδες, μπλε και κόκκινοι, με διαφορά χρόνου αλλά και υλικών, έπρεπε να μαγειρέψουν σε μια δοκιμασία για ένα menu degustation επτά σταδίων. Από κάθε κατηγορία οι δύο ομάδες θα κερδίζουν πόντους, κάνοντας τη δοκιμασία αυτή -και πάλι- συγκριτική ανάμεσα στην κόκκινη και την μπλε ομάδα.

Ο Τζιοβάνι, ως νικητής του τεστ δημιουργικότητας, είχε τέσσερα πλεονεκτήματα. Πρώτον να ορίσει τους αρχηγούς και στις δύο ομάδες. Δεύτερο πλεονέκτημα να χαρίσει είκοσι παραπάνω λεπτά στην ομάδα του, ενώ με το τρίτο μπορούσε να πάρει μάγειρα από την αντίθετη ομάδα. Καινούργιο πλεονέκτημα ήταν η λευκή ποδιά, δηλαδή η ασυλία, για τον εαυτό του ή οποιονδήποτε άλλο ήθελε. Ο Τζιοβάνι ξεκαθάρισε ότι δεν είχε διάθεση να κάνει… ζημιά. «Δεν έχω όρεξη να βάλω τον εαυτό μου σε αυτό το... δράμα. Είμαι εδώ για κάτι άλλο!», είπε. Έτσι, επέλεξε να πάρει τον Αντώνη από την κόκκινη ομάδα, αλλά και τον επιπλέον χρόνο για την ομάδα του. Με την απόφασή του ο Τζιοβάνι πήρε και το χειροκρότημα των συμπαικτών του.

Η επιλογή αρχηγού έδειξε ξεκάθαρα πως η κόντρα στην ομάδα των κόκκινων είναι γεγονός με αποτέλεσμα να έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί δύο «ομάδες» με τη Μαρίνα να λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε τέσσερις η δικιά μου ομαδούλα και τρεις η Λία, ο Γιάννης και ο Διονύσης, μαντέψτε ποιοι θα διαλέξουν ποιον θα βγάλουμε αρχηγό σήμερα». Αρχηγός ορίστηκε τελικά ο Αλέξανδρος.

Ακολούθησε η διαδικασία του πλειστηριασμού των υλικών με αντίτιμο χρόνο μαγειρικής. Ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίαζε τα υλικά στους παίκτες και ο Σωτήρης Κοντιζάς ζητούσε… επιτακτικά προσφορές από τις δύο ομάδες. Έχοντας μπει στο «πετσί» του ρόλου του πλειοδότη, ο Σωτήρης Κοντιζάς χάρισε μοναδικές στιγμές γέλιου σε παίκτες και τηλεθεατές, δημιουργώντας ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, λίγο πριν οι εστίες πάρουν φωτιά!

Ο Sotiris Kontizas έχει μπει στο πετσί του ρόλου και μας δικάζει όλους! #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv

Posted by MasterChef GR on Wednesday, March 17, 2021

Το πιάτο - πείραμα, που ετοίμαζε ο Παύλος, προκάλεσε αισθήματα φόβου στον Αντώνη γιατί ήταν άγνωστο τι θα βγει τελικά. Ο Παύλος σχολιάζοντας με χιούμορ την προσπάθειά του είπε: «μπορεί να μην πάρω το MasterChef αλλά θα πάρω Νόμπελ!»

Η φωτογραφία του πιάτου 

Ο Παύλος είχε να διαχειριστεί το λάχανο ως βασικό υλικό. Επιστράτευσε τις σπουδές του στη χημεία και έφτιαξε μία...

Posted by MasterChef GR on Wednesday, March 17, 2021
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τα menu τους και οι τρεις chef κριτές τους περίμεναν για την παρουσίαση και την επεξήγηση των πιάτων και των επιλογών τους. Ιδιαίτερα οι παρουσιάσεις Μαργαρίτας – Στέφανου και Παύλου – Αλέξανδρου, προκάλεσαν τα χιουμοριστικά σχόλια των κριτών και γέλια.


Η Μαργαρίτα και ο Στέφανος

Κατά την παρουσίαση των μενού, ο Στέφανος και η Μαργαρίτα παρουσιάζουν το πιάτο «καλωσορίσματος» της Μπλε Ομάδας.

Κλείσιμο
Ενώ ο Στέφανος κάνει την περιγραφή, η Μαργαρίτα γελάει.

Λ.Κ: Μαργαρίτα γιατί γελάς;

Μαργαρίτα: Εγώ έχω να πω για το πιατάκι. Δεν ξέρω αν σας αρέσει το πετσετάκι μου.

Λ.Κ.: Είναι πολύ όμορφο. Από τα προικιά σου είναι;

Μαργαρίτα: Σεφ, δυστυχώς δεν έχω τίποτα.

Λ.Κ.: Δεν πειράζει αγάπη μου, μην ανησυχείς, θα σου βρούμε εμείς γαμπρό.

Μαργαρίτα: Γαμπρό έχω, προίκα δεν έχω.

Σ.Κ.: Ξέρεις να μαγειρεύεις.

MasterChef 5 | Το πετσετάκι της γιαγιάς.. της Μαρίας και τα νεύρα της Μαργαρίτας



Ο Παύλος και ο Αλέξανδρος

Ο Παύλος παρουσίασε το πιάτο του με τη σούπα που άλλαζε χρώμα, όπου εξηγεί τι συμβαίνει με τις χημικές ενώσεις αφού την ανακατέψουν και τα σχόλια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου  «είναι σούπα raver» και «μέχρι να τη φας έχεις πάθει τενοντίτιδα» προκαλούν «ρίχτερ» ασυγκράτητου και ασταμάτητου γέλιου στους κριτές!

Η σούπα του Παύλου ξετρέλανε του κριτές μας... κυριολεκτικά! 😂 #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv Sotiris Kontizas Ioannidis Panos Chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Posted by MasterChef GR on Wednesday, March 17, 2021
Aγαπημένο post κοινού: το ευφάνταστο γλυκό της Μαργαρίτας, που «απαγορευόταν» να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε γλυκα! (ζαχαρη, σοκολατα κτλ).Εξέπληξε τους τηλεθεατές, με την ιδεα, την εκτελεση της αλλά και την εμφάνιση του πιάτου.

Χωρίς ζάχαρη, σοκολάτες και πηκτικές ουσίες, η Μαργαρίτα δημιούργησε ένα πανέμορφο και ευφάνταστο γλυκό. Κατάφερε να απογειώσει τη γεύση με υποκατάστατα υλικά; #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv

Posted by MasterChef GR on Wednesday, March 17, 2021


Mε υψηλή τηλεθέαση συνεχίζει το MasterChef παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό, την τρέχουσα εβδομάδα (15-16/3/2021) σημείωσε 30,7% στο κοινό 18-54, με μέση κάλυψη 2,9 εκατομμύρια (σύνολο κοινού) και ευρεία γκάμα κοινού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανώτατοι καθολικοί κληρικοί στην Κολωνία συγκάλυπταν κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους

Μικρός Ζαχαρίας: Πάλεψε γενναία, αλλά δεν τα κατάφερε

Αποζημιώσεις ενοικίων: Βήμα βήμα η διαδικασία για να δείτε online που βρίσκεται η αίτησή σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης