Απόστολος Γκλέτσος: «Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος»

Απόστολος Γκλέτσος: «Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος»

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου 

gletsos
Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή Πάμε Δανάη και αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις γύρω από τον χώρο του θεάτρου, αλλά και στη δήλωση που είχε κάνει στον Αντώνη Σρόιτερ, ότι μπορεί να έχει υπάρξει και θύτης παρενόχλησης.

«Γενναίο, απαραίτητο και έτσι έπρεπε να γίνει. Και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο δεν το κάνουμε ούτε για να κουνήσουμε το δάχτυλο, ούτε για να το παίξουμε δικαστές και δικηγόροι. Το κάνουμε μόνο και μόνο για να συνεισφέρουμε να σταματήσει όσο περισσότερο καιρό γίνεται αυτό, γιατί να ξέρετε ότι αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται σε όλη την κοινωνία, όχι μόνο στο θέατρο. Το θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι κάτω από τα φώτα. Έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ας σηκώσει όλο αυτό το μεγαλύτερο μέρος του σταυρού» σχολίασε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Αυτοί που ασχολούμαστε με το θέατρο είμαστε πολλοί, οι θύτες λίγοι. Όλοι αυτοί που ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία, που λέγεται θέατρο, είμαστε 30.000 κόσμος ίσως και περισσότεροι. Τα ονόματα των θυτών δεν είναι πάνω από 30. Είναι σταγόνα στον ωκεανό. Κανείς δεν είπε ότι είμαστε ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος, αλλά το ίδιο είναι και η κοινωνία και εμείς είμαστε καθρέπτης της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Η αρχή, η εξουσία, δείχνει τον άνθρωπο. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την εξουσία. Και εδώ λοιπόν θα πω ότι πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση η οποία θέλει να φτιάξει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ότι με όλα αυτά θα έπρεπε να βγει το συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερα λεφτά στην παιδεία για να φτιάξουμε πολίτες που να ξέρουν πώς να φέρονται και να δρουν... Αν και περίμενα να έχω αντιδράσεις μετά τη δήλωση, δεν συνέβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει κάτι. Όταν σε μικρή ηλικία και απαίδευτη ηλικία μπορεί κάποιος να έχει πατήσει τα όρια του θύτη και να μην το έχει καταλάβει εκείνη τη στιγμή. Δεν μιλάω για βιασμούς. Αν το έχεις παρακάνει, να μιλήσεις λίγο κάπως. Δεν μιλάω για χοντροκομμένα πράγματα. Δεν μιλάω για λεκτική βία. Μήπως στα νιάτα μου βρέθηκε ένα κορίτσι που είχε μικρό ρόλο και εγώ της πρότεινα να βγούμε… Και να δέχτηκε γιατί είμαι πρωταγωνιστής. Σκέφτηκα μήπως το έχω κάνει και εγώ» κατέληξε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9ii2irbxtop-se)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης