Μαρία Κορινθίου: Υπήρξα θύμα σεξουαλικής επίθεσης και το κοροϊδεύανε

Μαρία Κορινθίου: Υπήρξα θύμα σεξουαλικής επίθεσης και το κοροϊδεύανε

«Με έχει σώσει η μαγκιά μου. Παρ' ότι ήμουν 25 χρονών και είναι εύκολο ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να φοβάται, ή να ντρέπεται»,είπε η ηθοποιός

Μαρία Κορινθίου:
Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για όλα. Για την προσωπική της ζωή για τη δύσκολη περίοδο της επιλόχειου κατάθλιψης, για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί, αλλά και πως τις αντιμετώπισε.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και σε ένα πρωτοκλασάτο όνομα στο χώρο του θεάτρου που παρενοχλεί ηθοποιούς, που είναι γνωστό αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει να μιλήσει για αυτό.

Η μεγάλη απώλεια στη ζωή της
Η ηθοποιός μίλησε για την εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της γιαγιάς της που έχει φύγει από τη ζωή:  «Τώρα τελευταία είμαι πολύ ευσυγκίνητη. Από τότε που έχασα τη γιαγιά μου με έχει πιάσει κάτι υπαρξιακό. Σημασία έχουν οι άνθρωποι και έχω γίνει πολύ ευαίσθητη. Με πιάνει το άγχος αν θα προλάβω να μεγαλώσω το παιδί μου, να του δώσω εφόδια. Ο θάνατος της γιαγιάς μου ήταν ένα χαστούκι και είχα τότε την επιλόχειο κατάθλιψη και ήταν όλα μαζί. Βίωνα το σκοτάδι. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα. Ήθελα να ουρλιάξω. Ένιωθα εγκλωβισμένη. Ο Γιάννης ήταν βράχος».

Πώς έγινε ηθοποιός
Η Μαρία Κορινθίου μίλησε και για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός: «Μικρή ήθελα να γίνω κτηνίατρος, μετά αρχαιολόγος και μετά δημοσιογράφος. Αλλά ήταν κάτι που δεν με ολοκλήρωνε. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος ήταν ένας σταθμός στη ζωή μου. Μετά ήθελα να γίνω ηθοποιός. Έστειλα το βιογραφικό μου στο Μανούσο το Μανουσάκη και με πήραν για ένα ρόλο. Ήταν το 2004».

Μιλώντας για την κόρη της αναφέρει: «Η Ισμήνη θα παίξει στο “Καφέ της Χαράς”. Την είδε ο Χάρης Ρώμας και τη ρώτησε την ίδια αν θέλει να παίξει. Κάπως έτσι έγινε. Ας κάνει ότι θέλει η καρδιά της. Η Ισμήνη έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο, θέλω να το σπουδάσει».

Όσον αφορά τον σύζυγό της Γιάννη Αϊβάζη λέει: «Με το Γιάννη είμαστε μαζί 13 χρόνια. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Είμαι αγρίμι δε» δίνομαι εύκολα συναισθηματικά».

Η σεξουαλική παρενόχληση και ο ηθοποιός που παρενοχλεί...
Κλείσιμο
Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σεξουαλική παρενόχληση με αφορμή την ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη με αφορμή όσα έγραψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για “τον τύπο που παρενοχλεί στο χώρο του θεάτρου” και εκείνη απάντησε:

«Δεν μου έχει συμβεί. Αλλά έχω ακούσει για ένα πρόσωπο. Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά. Δεν μιλάνε γιατί τώρα δεν φοβούνται για την καριέρα τους, τότε όμως φοβόντουσαν. Αυτό είναι υπόθεση των γυναικών που το έχουν υποστεί να το πούνε. Οι γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν Και ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου, δεν θα έπρεπε είχε γίνει αυτό.

Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση. Με έχει σώσει η μαγκιά μου. Παρ' ότι ήμουν 25 χρονών και είναι εύκολο ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να φοβάται, ή να ντρέπεται. Με έχουν πλησιάσει. Μου είπε: “Αν δεν το κάνεις αυτό δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα και έκανα πίσω και είπα αυτό θα το δούμε”. Η καρδούλα μου το ήξερε πως ένιωθα.


Υπήρξα θύμα και σεξουαλικής επίθεσης και το κοροϊδεύανε! Μίλησα για αυτό το πράγμα και οφείλουμε να λέμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Και είδα να το χλευάζουν και να ειρωνεύονται. Είμαι άνθρωπος που δεν ανέχομαι να με χαρακτηρίζει κάποιος που δεν με ξέρει».

Μαρία Κορινθίου:

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μια ανάσα πριν το «πισωγύρισμα» - Στον... πάγο το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Κίνα: Αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα-Μειώθηκαν τα κρούσματα


Survivor: Το «αντίο» της Ασημίνας Ιγγλέζου και τα... δάκρυα της επικοινωνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης