Για τη μάχη που δίνει χρόνια με την αυξομείωση του βάρους της μίλησε μεταξύ άλλων η Ελένη Καρακάση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής μέσα από το ρόλο της Ρίζως στις Άγριες Μέλισσες.
Η ηθοποιός αναφερόμενη στα κιλά της λέει: «Όσες φορές σταματώ να σκέφτομαι το θέμα των κιλών, αφήνομαι. Ό,τι σκέφτομαι να φάω, το ρυθμίζω μόνο σε μια ημέρα. Έχω κάνει πολύ κακό στον εαυτό μου με τις δίαιτες… Το έχω μελετήσει το πράγμα. Η ψυχολογία του χοντρού ανθρώπου που είναι από παιδί χοντρό, είναι πολύ διαφορετική από κάποιον που ήταν κανονικός και πάχυνε κάποια στιγμή της ζωής του ή έχει παραπάνω 10 κιλά. Όταν εγώ ήμουν παιδί 17 χρονών κι έβλεπα στην ζυγαριά να γράφει 100 κιλά ενώ έπρεπε να είμαι 50, σημαίνει ότι πάνω μου είχα παραπάνω από έναν άνθρωπο, αν σκεφτείς ότι υπάρχει κι ο σκελετός. Είχα τον φόβο τι θα δείξει η ζυγαριά κι έχω βρεθεί στην φάση του να είναι 49 κιλά, να με βλέπω στον καθρέφτη και να λέω ότι είμαι χοντρή. Υπάρχει αυτό που λένε στα παιδιά όταν έχουν νευρική ανορεξία. Με έδειχναν στις φωτογραφίες και μου έλεγαν αυτή είσαι και δεν με αναγνώριζα. Είμαι πολύ τυχερή που πλέον σε αυτήν την φάση της ζωής μου είμαι όπως είμαι και καλά. Τον αγαπούσα τον εαυτό μου και με αρκετά κιλά γιατί άκουγες χάσε κιλά αλλιώς δεν θα βρεις γκόμενο. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μου έδωσε κίνητρο να ξεκινήσω δίαιτα, όταν μου είπε ότι θα είναι πιο εύκολο να παίξω κάποιους ρόλους. Από μικρή πάντα με κορόιδευαν, όχι έντονο bullying. Τον ένα χρόνο δεν έβρισκα ρούχα λόγω πολλών κιλών και τον επόμενο δεν έβρισκα λόγω αδυναμίας επειδή είχα χάσει πολλά κιλά».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.