Αντρέας Γεωργίου: Η συνταγή της επιτυχίας - Από το «Μπρούσκο» και τις «8 Λέξεις» στο MEGA και τη «Γη της Ελιάς»

Αντρέας Γεωργίου: Η συνταγή της επιτυχίας - Από το «Μπρούσκο» και τις «8 Λέξεις» στο MEGA και τη «Γη της Ελιάς»

Ο 38χρονος Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός έχει αδιαμφισβήτητα το «άγγιγμα του Μίδα» στη μυθοπλασία της μικρής οθόνης

IMG_6516
Οι συναρπαστικές ιστορίες αγάπης γεμάτες διλήμματα, ίντριγκες, μυστικά και αποκαλύψεις είναι η δική του συνταγή επιτυχίας - με κάποιες παραλλαγές και προσθαφαιρέσεις στα επιπλέον ‘’υλικά’’ που κάνουν κάθε φορά το δικό του τηλεοπτικό μενού να απογειώνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Αντρέας Γεωργίου έχει αυτό το μοναδικό χάρισμα, να μπορεί να πλάθει –και να εξελίσσει- την πιο μαγική ιστορία που θέλει να παρακολουθήσει φανατικά ο τηλεθεατής.
Με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο, και έχοντας πάντα πλάι του τη δική του «ομάδα επιτυχίας», τους μόνιμους συνεργάτες του: τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου και τον Κούλη Νικολάου της GN Make It Productions, ξέρει πώς να εξασφαλίζει τις πρωτιές στους πίνακες τηλεθέασης.



Από την πρώτη εμφάνιση νικητής

Κλείσιμο
Την πρώτη του επαφή με την τηλεόραση την έχει ως διαγωνιζόμενος και νικητής τελικά το 2005 στο Dream Show - The Theater στην τηλεόραση του Alpha.

Ο Ανδρέας Γεωργίου νικκητής του Dream Show-The Treatre


Περνάνε σχεδόν 7 χρόνια μέχρι να συναντήσει όμως τη μεγάλη του επιτυχία. Και από τότε το ραντεβού μαζί της είναι σταθερό.
Το 2012 σκηνοθετεί για τον ΑΝΤ1 «Το βαλς με 12 Θεούς» σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου πάνω στο ομώνυμο best seller της Λένας Μαντά και η συναρπαστική σειρά συνεχίζεται για δύο χρόνια.

bals_12_theoi_medium


Στο καθημερινό «Μπρούσκο» που ακολουθεί και πάλι στον ΑΝΤ1, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, ο Αντρέας Γεωργίου- εκτός από τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικά ρόλο του Αχιλλέα Ματθαίου. Η σειρά εκτοξεύεται σε θεαματικότητα, προβάλλονται 4 κύκλοι, συνολικά 772 επεισόδια, και εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, μεταδίδεται σε ακόμη 52 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.



Η συνεργασία του με τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου συνεχίζεται και στις δύο επόμενες παραγωγές για τον ΑΝΤ1 Κύπρου, «Ρουά Ματ» και «Δίδυμα Φεγγάρια», μέχρι που τον Μάιο του 2017 όλοι μιλάνε για τη μεταγραφή-βόμβα του «ισχυρού χαρτιού του ΑΝΤ1» στον Alpha.
Η εβδομαδιαία μαύρη κωμωδία «Κόκκινο νυφικό» δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά ο η καθημερινή σειρά «Τατουάζ» που σκηνοθετεί και ο Νικόλας Ρουμπέσης που ερμηνεύει ο ίδιος γίνονται η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των τηλεθεατών για τα επόμενα 2 χρόνια.

Το Τατουάζ-Alpha trailer


Η επόμενη τηλεοπτική στέγη του είναι στον ΣΚΑΪ, η μετακίνηση του ανακοινώνεται με πολύ θόρυβο και πάλι, τα γυρίσματα ξεκινάνε μέσα στο καλοκαίρι του 2019 και οι «8 Λέξεις» είναι η επόμενη πρόκληση που έχει να κατακτήσει ο ίδιος, ως σκηνοθέτης και πάλι, αλλά και ως ο ζωγράφος Οδυσσέας Καλλέργης της σειράς που δεν διστάζει να συγκρουστεί με όλους γι΄ αυτά που πιστεύει και αγαπάει.



Το χθεσινό μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, η ανακοίνωση του MEGA ήταν μια καινούργια έκπληξη:
«Το MEGA ανακοινώνει την υπογραφή μίας νέας πολύ σημαντικής συνεργασίας με έναν από τους πλέον επιτυχημένους δημιουργούς της νέας γενιάς τον Αντρέα Γεωργίου. Μαζί με τη δημιουργική του ομάδα θα αναπτύξουν νέα φιλόδοξα project, αποκλειστικά μέσα από τη συχνότητα του MEGA την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022.

Ο Αντρέας Γεωργίου μαζί με τη Βάνα Δημητρίου και τον Κούλη Νικολάου έχουν δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία δραματικές σειρές οι οποίες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Τη νέα τηλεοπτική σεζόν το MEGA θα προβάλλει στην prime time ζώνη του τη νέα δραματική σειρά τους «Η Γη της Ελιάς» καθώς και άλλα φιλόδοξα projects.

Η προσθήκη του Αντρέα Γεωργίου και της δημιουργικής του ομάδας στο MEGA δίνει μία νέα δυναμική στη μυθοπλασία του σταθμού η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του».



Η επιτυχία είναι μονόδρομος για την «ήρεμη δύναμη» της ελληνικής τηλεόρασης, τον πάντα ψύχραιμο και μεθοδικό Αντρέα Γεωργίου που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανένα πια, παρά μόνο στον εαυτό του.
Άλλωστε όπως είπε και σε μία τελευταία του συνέντευξη, στο 7 Mέρες TV, πριν ανακοινωθεί η συνεργασία του με το MEGA: «Από μικρός πάντα έβαζα στόχους 5ετίας. Σύντομα συμπληρώνω αυτήν την 5ετία της ζωής μου και το σχέδιο είναι έτοιμο για την υλοποίηση των επόμενων στόχων. Πιο πολύ έχει να κάνει με το αντικείμενο μου και την εξέλιξή του».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης