Κλόντια Σίφερ: Η δεύτερη ζωή ενός αιώνιου top model

Κλόντια Σίφερ: Η δεύτερη ζωή ενός αιώνιου top model

Μητέρα τριών παιδιών, ευτυχισμένη σύζυγος, κινηματογραφική παραγωγός, αγρότισσα, εκατομμυριούχος και πάντα top model. Στα 50 της χρόνια, η Γερμανίδα Κλόντια Σίφερ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η πορεία προς την ευτυχία μπορεί να διακριτική και σιωπηλή.

claudia-schiffer-arthro
Πίσω από τους χοντρούς τεράστιους τοίχους μιας εξοχικής έπαυλης του 16ου αιώνα στο Στάνινγκφιλντ του Σάφολκ, στα ανατολικά της Αγγλίας, η ξανθιά δίμετρη Γερμανίδα, μέλος του κλειστού κλαμπ των supermodels των 90’ς ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ήσυχα, διακριτικά και απόλυτα οικογενειακά, μακριά από περιττές συνάφειες και φωτογραφικά φλας, μακριά από σκάνδαλα, κουτσομπολιά και κόκκινα χαλιά. O θόρυβος και οι προκλήσεις ποτέ δεν ήταν άλλωστε συμβατά με την ιδιοσυγκρασία της, αντιθέτως. Η ξανθιά καλλονή που έπαιρνε σβάρνα τις πασαρέλες των μεγαλύτερων Οίκων μόδας, πόζαρε στα εξώφυλλα κορυφαίων περιοδικών και πρωταγωνιστούσε σε διεθνείς καμπάνιες με κασέ χιλιάδων δολαρίων, αν και έμεινε στην ιστορία της χρυσής εποχής του μόντελινγκ χάρη στον φωτογραφικό φακό, η σχέση λατρείας μαζί του σταματούσε μόλις τελείωνε και η δουλειά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Me and my beautiful hand-painted @luciekaas Kokeshi doll. (link in bio)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις



Μαζί με την Σίντι Κρόφορντ, τη Ναόμι Κάμπελ, τη Λίντα Εβαντζελίστα, τη Κρίστι Τέρλινγκτον, τη Στέφανι Σέιμουρ, τη Τατιάνα Πάτιτζ και την Ελενα Κρίστενσεν, σχημάτισαν την πιο περιζήτητη ομάδα καλλονών των 90’ς, θηλυκές, εκρηκτικές, ξεχωριστές, high fashion, τα αγαπημένα κορίτσια των φωτογράφων, των περιοδικών, των σχεδιαστών, των brands, των party planners, των αντρών και των κοριτσιών.  Η Κλόντια Σίφερ ήταν πάντα η ήσυχη δύναμη της ελιτίστικης αυτής παρέας, η λιγότερο κοσμική, η φαινομενικά ντροπαλή, η σαφώς διακριτική, η επιλεκτικά ομιλητική, πάντα ευγενική αν και δυσπρόσιτη. Η Σίφερ των περιοδικών και η Κλόντια των λίγων φίλων και εραστών, η επαγγελματίας και η ιδιώτης που απλά τυγχάνει και διάσημη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Have a peachy birthday @lindaevangelista 🍑❤️ x

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις



Κλείσιμο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Before smartphones... 😬#tbt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις



Και κάπως έτσι σήμερα, έφτασε αισίως τα 50 της χρόνια καρπώνοντας τις χάρες μιας επικερδούς καριέρας που της απέφερε περιουσία 200.000.000 ευρώ και μιας γαλήνιας οικογενειακής ζωής δίπλα στον κινηματογραφικό παραγωγό και σκηνοθέτη σύζυγό της, τον 49χρονο υπέρκομψο και δανδή Μάθιου Βον και τα τρία παιδιά τους. Στην τεράστια αγροικία τους στο Σάφολκ, η Γερμανίδα alter ego της Μπριζίτ Μπαρντό όπως λανσαρίστηκε στις ένδοξες εποχές του  μόντελινγκ, φοράει τις γαλότσες από καουτσούκ, βουτιέται στη νοτισμένη πρασινάδα της Αγγλικής εξοχής συνοδεία των σκυλιών της, πίνει τσάι και παίζει στα δάχτυλα την Βρετανική κουλτούρα –και τον Σέξπιρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

At home with @etro #ootd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις



Ταυτόχρονα αβγατίζει την περιουσία της συμμετέχοντας στις συζυγικές μπίζνες ως παραγωγός μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών αφού μαζί με τον Βον βρίσκονται πίσω από ταινίες όπως τις Τhe King’s man (Ρέιφ Φάινς, Τζέμα Αρτερτον κτλ)και Eddie The Eagle (με τους Τάρον Εγκερτον και Χιου Τζάκμαν). Κατά τα άλλα το ζευγάρι βγαίνει σπάνια έξω ή τουλάχιστον σπάνια το μαθαίνουμε εμείς) και ασχολείται με την εκπαίδευση των τριών παιδιών τους, του Κασπάρ-Μάθιυ 17 χρονών, της Κλεμεντίν 16 χρονών και της Κοσίμα-Βάιολετ 10 χρονών. “Μαθαίνω στα παιδιά μου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα χωρίς να σκέφτονται τι θα πουν οι άλλοι. Και να είναι ευγενικοί και ήπιοι”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της το αειθαλές top model σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της που ουσιαστικά συμπυκνώνει τη δική της κοσμοθεωρία για το πορεύεσθαι επιτυχώς. Ετσι άλλωστε έγραψε το δικό της success story, με διακριτικότητα και βιρτουοζιτέ στην τέχνη της σιωπής. Οσο ο Τύπος ασχολιόταν μαζί της, εκείνη τους άφησε να λένε χωρίς ποτέ η ίδια να μιλάει. Είτε για τις δουλειές της είτε για τις σχέσεις της. Οταν τα έντυπα λυσσομανούσαν για την σχέση που της χρέωναν με τον Αλβέρτο του Μονακό, εκείνη δεν την επιβεβαίωσε ποτέ επιμένοντας λακωνικά στην φράση “ένας καλός φίλος”. Το ίδιο έκανε κι αργότερα με τον Πίτερ Γκάμπριελ, το πάλαι ποτέ θρυλικό μέλος των Genesis.

κλοντιασιζιγοσ
Η Κλόντια Σίφερ με τον σύζυγο και τον γιο τους


Oσο για την εξαετή σχέση της με το μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, το ίδιο. Ούτε λέξη. Ακολούθησε η σχέση της με τον φερόμενο ως εκατομμυριούχο και playboy Τιμ Τζέφρις που απεδείχθη απατεώνας ολκής. Η Κλόντια τον έδιωξε –αλλά στα media ποτέ τσιμουδιά. Διάσημη, κούκλα και πλούσια αλλά στην προσωπική της ζωή ο πρίγκιπας των ονείρων της παρέμενε βάτραχος. Μέχρι που κάποιους μήνες μετά την σχέση της με τον Τζέφρις, γνωρίζει τον Μάθιου Βον, τον κινηματογραφικό παραγωγό των X-Men και του Fantastic Four  και η ζωή φαίνεται να της χαμογελά ξανά. Το 2002 η Κλόντια φοράει βέρα στο χέρι αλλά ούτε για μία στιγμή δεν έπεσε στην παγίδα της βολεμένης παντρεμένης που κάθεται στο θρόνο της πρώην καλλονής μασουλώντας fish and chips. Τουναντίον. Στα 32 της ξεκινάει τη νέα της ζωή ως σύζυγος πια αλλά ποτέ δεν σταματάει να φροντίζει τον εαυτό της. Και κυρίως το σώμα της, χάρη στο οποίο άλλωστε έκανε επικές πασαρέλες και ακριβοπληρωμένες φωτογραφίσεις.

κοπερκλοντι
Με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν μαζί για έξι ολόκληρα χρόνια

Η ίδια λέει σχετικά “Γυμνάζομαι κάνοντας κάθε μέρα κάτι διαφορετικό. Τένις, γιόγκα, 15 λεπτά κοιλιακούς ή διάδρομο για μία ώρα βλέποντας ταυτόχρονα μία ταινία”.Τα αποτελέσματα αυτής της καθημερινής εξάσκησης τα θαύμασαν χιλιάδες αναγνώστες στο εξώφυλλο της Ιταλικής Vogue όπου πόζαρε γυμνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό. Η σιλουέτα της τέλεια, πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η Κλόντια παρά την προσήλωσή της στη διατήρηση της φυσικής της κατάστασης, επιτρέπει στον εαυτό της σποραδικές παρασπονδίες όπως κάθε κοινή θνητή –σοκολάτα και κόκκινο κρασί. Κατά τα άλλα η φήμη της ως το συνετό, χαμηλών τόνων κορίτσι, χωρίς καπρίτσια που τη συνόδευε σταθερά από εκείνη την άτακτη παρέα των σούπερ κοριτσιών –γνωστή και ως η “αντι-Ναόμι”, χαρακτηρισμός που της προσέδιδαν για να αναδείξουν το ήρεμο προφίλ της σε σχέση με την συχνά εμπρηστική αυθάδη γαζέλα- παραμένει μέχρι σήμερα σταθερά ενεργή. Γαλήνια, συμφιλιωμένη με τον χρόνο και super cool, η Κλόντια Σίφερ εξακολουθεί ΄τα 50 της να είναι καλλονή. Η ίδια έχει την απάντηση: “Είμαι τόσο ευτυχισμένη που έκλεισα τα 50. Ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωθα τόσο σίγουρη με τον εαυτό μου και τόσο ευτυχισμένη με τη ζωή μου. Δεν προσπαθώ ούτε να φαίνομαι ούτε να νιώθω νεώτερη. Αν είστε ευτυχισμένοι και γαλήνιοι, όλα τα άλλα έρχονται”. Αν είσαι η Κόντια Σίφερ προφανώς…



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In honour of the one and only Herb Ritts 📸. Happy Birthday #tbt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#herbritts 🖤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης