Ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνεϊ Μάρα απέκτησαν γιο - Η συγκινητική επιλογή για το όνομά του

Ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνεϊ Μάρα απέκτησαν γιο - Η συγκινητική επιλογή για το όνομά του

«Ρίβερ» ονόμασαν το μωράκι τους ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα, σύμφωνα με φίλο του ηθοποιού - Η μοναδική σχέση του σταρ με τον αδικοχαμένο αδερφό του που έφυγε στα 23 του από  υπερβολική δόση ναρκωτικών

joaquin-phoenix-rooney-mara-
Ευχάριστα νέα για τον Χοακίν Φίνιξ και την αγαπημένη του Ρούνι Μάρα καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, υποδέχτηκαν πρόσφατα στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Μάλιστα, ο «Τζόκερ» φέρεται να επέλεξε, με τη σύμφωνη γνώμη της μνηστής του, να δώσει στον γιο του το όνομα του αδικοχαμένου αδερφού του, Ρίβερ, ο οποίος έφυγε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 45χρονος Φίνιξ και η 35χρονη Ρούνεϊ, ένα από τα πιο αγαπημένα και αντισυμβατικά ζευγάρια του Χόλιγουντ, δεν ανακοίνωσαν επισήμως την γέννηση του γιου τους. Αυτό φυσικά δεν προκαλεί έκπληξη, αφού δεν είχαν καν επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της Ρούνεϊ, μια είδηση που κυκλοφορούσε ευρέως τους περασμένους μήνες.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, την αποκάλυψη για τα «γεννητούρια» έκανε ο σκηνοθέτης Βίκτορ Κοσακόφσκι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, μετά από την προβολή του φιλμ Gunda, στο οποίο ο Χοακίν Φίνιξ συμμετείχε ως executive producer.



Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενός Q&A πώς κατάφερε να επιστρατεύσει στο team τον δημοφιλή ηθοποιό, ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε τα καλά νέα: «Παρεμπιπτόντως, μόλις απέκτησε μωρό... έναν πανέμορφο γιο ονόματι Ρίβερ».


Η μοναδική σχέση του Χοακίν Φίνιξ με τον αδερφό του

Κλείσιμο
Ο Χοακίν είχε μιλήσει πριν μερικούς μήνες για την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ρίβερ Φίνιξ σε μια συνέντευξη με τον Αντερσον Κούπερ για την εκπομπή 60 Minutes.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός είπε αναφορικά με τον χαμό του αδερφού του τον Οκτώβριο του 1993 και την αντίδραση της οικογένειάς του: «Ήμασταν σχετικά αποκομμένοι από τον κόσμο της ψυχαγωγίας. Δεν βλέπαμε σόου. Δεν είχαμε περιοδικά για τον κόσμο της σοουμπιζ στο σπίτι. Ο Ρίβερ ήταν ένας αρκετά σημαντικός ηθοποιός και σταρ, όμως εμείς δεν γνωρίζαμε στην πραγματικότητα. Εκείνη λοιπόν την εποχή που ήμασταν πιο ευάλωτοι από ποτέ, ελικόπτερα πετούσαν ξαφνικά πάνω από το σπίτι μας και κόσμος προσπαθούσε να τρυπώσει στην αυλή μας. Όπως το βλέπω εγώ, ήταν σίγουρα κάτι που εμπόδιζε τη διαδικασία του πένθους, σωστά;».

Joaquin Phoenix and family on River Phoenix’s legacy and influence


Ο 45χρονος εκμυστηρεύθηκε επίσης στον Κούπερ πώς ο Ρίβερ τον ώθησε να γίνει ηθοποιός βάζοντάς τον να δει την ταινία «Οργισμένο είδωλο». «Νομίζω ότι ξύπνησε κάτι μέσα μου. Ξαφνικά την έβλεπα μέσα από τα δικά του μάτια. Υπάρχει μια σκηνή στο Raging Bull που ο Ντε Νίρο συναντά ένα κορίτσι και τους χωρίζει ένας συρμάτινος φράχτης. Εκείνος κουνάει το μικρό του δάχτυλο και είναι μια πανεμορφη μικροσκοπική λεπτομέρεια, μια υπέροχη στιγμή. Υπό μία έννοια, αυτό είναι που αναζητώ πάντα».

Joaquin Phoenix Called 911 After His Brother River’s Fatal Overdose in 1993


«Αισθάνομαι πως σε κάθε ταινία που έχω παίξει, υπάρχει μια σύνδεση με τον Ρίβερ. Και νομίζω ότι όλοι (στην οικογένεια) νιώθουμε την παρουσία του και την καθοδήγησή του στη ζωή μας με διάφορουν τρόπους», πρόσθεσε ο Χοακίν Φινιξ.

Ο Ρίβερ πέθανε στο αποκορύφωμα της καριέρας του και, παρά τη νεαρή του ηλικία, άφησε πίσω του αξιομνημόνευτους ρόλους σε ταινίες όπως το Stand By Me (1986), το Indiana Jones and the Last Crusade (1989), και το My Own Private Idaho (1991) του Γκας Βαν Σαντ.

Joaquin Phoenix Gets Emotional For Rooney Mara In Golden Globes Speech


Ένας μεγάλος ερωτας

O Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα γνωρίστηκαν στο set του φιλμ «Her» αλλά ξεκίνησαν να βγαίνουν αρκετά αργότερα, στα γυρίσματα του «Mary Magdalene» το 2018, όπου ο 45χρονος υποδυόταν τον Ιησού και η Μάρα την Μαρία Μαγδαληνή. Σύντομα αποφάσισαν να μείνουν μαζί σε ένα σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Φίνιξ αποκάλυψε στο Vanity Fair τον Οκτώβρη του 2019 ότι αρχικά πίστευε ότι η Μάρα τον απεχθανόταν. Τελικά συνειδητοποίησε ότι ίσχυε το αντίθετο και ότι ενδιαφερόταν για εκείνον, απλά ήταν πολύ ντροπαλή για να το εκφράσει. «Ειναι το μοναδικό κορίτσι που έχω ψάξει ποτέ στο Ίντερνετ. Αρχικά ήμασταν απλά φίλοι, ανταλλάζαμε email. Ποτέ πριν δεν είχα κάνει αναζήτηση Online για μια κοπέλα».

Τον Ιούλιο του 2019, η Μάρα αρραβωνιάστηκε τον πρωταγωνιστή του «Τζόκερ». Η είδηση της εγκυμοσύνης είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο το ζευγάρι - που προφυλάσσει με πάθος την προσωπική του ζωή - δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι ισχύει.

river-phoenix-makria-mallia
Ρίβερ Φίνιξ


Ο θάνατος του Ρίβερ Φίνιξ

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου του 1993, ο Ρίβερ, τα αδέλφια του, Ρέιν και Χοακίν, και η κοπέλα του, η ηθοποιός Σαμάνθα Μάτις, βρίσκονταν στο χολιγουντιανό κλαμπ, Viper Room. Ιδιοκτήτης του κλαμπ ήταν ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, που έκλεινε και τα περισσότερα μουσικά συγκροτήματα που έπαιζαν ζωντανά.

Στη σκηνή βρισκόταν ο στενός φίλος του Φίνιξ, ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Φλι. Εκείνο το βράδυ θα έπαιζε και ο Φίνιξ, αλλά ακύρωσαν την εμφάνιση την τελευταία στιγμή και η απογοήτευσή του ήταν εμφανής. Οι θαμώνες του μαγαζιού θυμούνται ότι όλο το βράδυ έπινε μπύρες και σφηνάκια, χόρευε και φώναζε.

Η έξαλλη συμπεριφορά του δεν έμοιαζε καθόλου με τον σοβαρό, μετρημένο Ρίβερ. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξαφανιζόταν στις τουαλέτες για λίγα λεπτά. Ξαφνικά, χλώμιασε και άρχισε να τρέμει. Τα αδέλφια του τον μετέφεραν έξω από το κλαμπ για να πάρει αέρα. Ήταν όμως πολύ αργά. Έτρεμε σαν να είχε πάθει επιληπτική κρίση και δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη νεκρός.

louloudia-keria-river-phoenix
Οι θαυμαστές του για μέρες άφηναν λουλούδια και κεριά στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή
Viper_Room-600x400
Το κλαμπ Viper Room του Τζόνι Ντεπ


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είχε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωΐνης, φαρμάκων και αλκοόλ. Οι ουσίες προκάλεσαν καρδιακή προσβολή. Ο 23χρονος Ρίβερ Φίνιξ, το χρυσό παιδί της Αμερικής, είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών και για μέρες, η είδηση του θανάτου του είχε κατακλύσει τα media.

Η οικογένεια Φίνιξ, εκτός από το χαμό του παιδιού τους, είχαν να αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις των εταιρειών παραγωγής των δύο τελευταίων ταινιών του. Ο Ρίβερ είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών, αλλά ο θάνατός του είχε κοστίσει εκατομμύρια στις εταιρείες. Τελικά οι μηνύσεις δεν κατέληξαν πουθενά και η οικογένεια Φίνιξ δεν χρειάστηκε να αποζημιώσει τις εταιρίες παραγωγής.

river-phoenix-mikros
Ο Ρίβερ Φίνιξ το 1986



Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ρίβερ Φίνιξ, η αίρεση και η σεξουαλική κακοποίηση


Οι γονείς του Τζον και Αρλίν ήταν χίπηδες. Του έδωσαν το όνομα Ρίβερ, δηλαδή «ποτάμι» και Τζουντ, εμπνευσμένοι από το βιβλίο του Έρμαν Έσε «Σιντάρτα» και το τραγούδι των Beatles «Hey Jude».

Όταν ο Ρίβερ Φίνιξ ήταν μόλις τριών ετών, η οικογένειά του έγινε μέλος της αίρεσης «Τα παιδιά του Θεού», η οποία μεταξύ άλλων, πίστευε ότι το σεξ χωρίς όρια, ήταν ένα είδος αγάπης. Η οικογένεια μετακόμισε από τη Βενεζουέλα στο Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο για να κηρύξει όσα πρέσβευε η αίρεση, ενώ οι γονείς του έστελναν τον μικρό Ρίβερ να ζητιανεύει για να φάνε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν 4 χρονών κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

River_Samantha_T-Bone_Burnett_Billy_F_Gibbons_Ali_Ohmlstead-696x476
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Ρίβερ ταξίδευε με τους γονείς του στη Νότια Αμερική. Ζούσαν με ελάχιστα χρήματα, μετακινούνταν με ωτοστόπ και ζητιάνευαν


Η οικογένειά ήταν τόσο «μέσα» στην αίρεση, που ο πατέρας του Ρίβερ Φοίνιξ, Τζον, ονομάστηκε «Αρχιεπίσκοπος της Βενεζουέλας». Τελικά όμως έφυγαν από αυτήν και επέστρεψαν στις ΗΠΑ.Ο Ρίβερ Φίνιξ δεν πήγε ποτέ στο σχολείο. Αντίθετα, η μητέρα του ήλθε σε επαφή με τον διευθυντή casting στην εταιρεία Paramount και τότε  ο Ρίβερ άρχισε να εργάζεται στην ηλικία των οκτώ ετών. Τα αδέλφια του, η Ρέιν, ο Χοακίν, η Λίμπερτυ και η Σάμμερ, ακολούθησαν σύντομα το παράδειγμά του. Μάλιστα, ο Ρίβερ ένιωθε ότι είχε ευθύνη να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένεια, καθώς ο πατέρας του λέγεται ότι ήταν αλκοολικός.



Ειδήσεις σήμερα:

New York Times: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις για Τραμπ λίγο πριν το ντιμπέιτ με Μπάιντεν

H «άγρια ορχιδέα» Κάρε Ότις λέει ότι τη βίασε στα 17 της ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα

Στην Ελλάδα ο Πομπέο: Η επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Χανιά και το μήνυμα στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης