«Chateau Marmont»: Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

«Chateau Marmont»: Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

«Βόμβα» στο Χόλιγουντ - «Μόλις έμπαινα μέσα στο δωμάτιο, ο πελάτης αυνανιζόταν μπροστά μου» λέει χαρακτηριστικά ένας πρώην εργαζόμενος - Τουλάχιστον 12 καταγγελίες 

marmontart
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στο Χόλιγουντ ότι πρώην εργαζόμενοι του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Chateau Marmont» έχουν προβεί σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, είχαν πέσει σεξουαλικής παρενόχλησης με τον ιδιοκτήτη και τους προισταμένους του ξενοδοχείου να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια...

To ιστορικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην «καρδιά »του Χόλιγουντ, όπου κατά καιρούς έχουν καταλύσει διάσημοι και επώνυμοι, έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος «Hollywood Reporter».
Untitled-1

Το ξενοδοχείο «Chateau Marmont», εκεί όπου έγινε το ξέφρενο πάρτι μέχρι πρωίας των Jay-Z και της Beyoncé μετά την τελετή των Όσκαρ, βρίσκεται τώρα σε δεινή θέση με τον κριτικό εστιατορίων Γκάρι Μπάουμ να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των πρώην εργαζομένων.

Πάνω από δώδεκα είναι καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του Chateau Marmont, André Balazs, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς πρώην εργαζομένων για σεξουαλική επίθεση από πελάτες του ξενοδοχείου. Μία καμαριέρα που εργαζόταν επί δέκα χρόνια εκεί, η Σόνια Μολίνα Σάντσες, υποστηρίζει ότι το αφεντικό της όπως και οι προιστάμενοί της δεν έκαναν απολύτως τίποτα όταν τους παραπονέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενός πελάτη του ξενοδοχείου.
Κλείσιμο
000_Was710761

«Μόλις έμπαινα μέσα στο δωμάτιο, ο πελάτης αυνανιζόταν μπροστά μου», λέει χαρακτηριστικά. Ένας άλλος υπάλληλος, ο Αντριάν Ζιλ, υποστηρίζει ότι ένας συνάδελφος του του είχε στείλει επιστολές σεξουαλικού περιεχομένου αλλά η διεύθυνση δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου περιγράφεται από «μέλος του προσωπικού που δεν κατονομάζεται» ως «αλκοολικός και παθιασμένος με τα ναρκωτικά» ενώ και αυτός θεωρείται ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μέλη του προσωπικού του.

Το ξενοδοχείο σε γοτθικό ρυθμό άνοιξε τις πύλες του την 1η Φεβρουαρίου του 1929. Το Chateau Marmont με τα 63 δωμάτια, τις σουίτες και τα μπάνγκαλοου, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή ως καταφύγιο των σταρ, καθώς η ιδιοκτησία τήρησε με ευλάβεια την «πολιτική της εμπιστευτικότητας», φροντίζοντας να διαφυλάξει τα μυστικά τους.
000_Was6414349

Εκεί άφησαν εποχή τα «πάρτι της Παρασκευής» του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι-με καλεσμένους μεταξύ άλλων, τους ηθοποιούς Τζακ Νίκολσον, Γουόρεν Μπίτι και Μία Φάροου. Ο Μπάουμ κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ότι, εν μέσω θέρους και πανδημίας ανακοίνωσε ότι θέλει να μετατρέψει το ξενοδοχείο του σε ιδιωτικό κλαμπ οδηγώντας «διακριτικά» στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης