«Sideboob»: Η «αποθέωση» του γυναικείου στήθους... πλαγίως!

«Sideboob»: Η «αποθέωση» του γυναικείου στήθους... πλαγίως!

Πρόκειται για την απεικόνιση στήθους υπό πλάγια ή διαγώνια οπτική γωνία, με την εκούσια συμμετοχή της εκάστοτε φωτογραφιζομένης ή και όχι

sideboobs
Ένα από τα σύγχρονα διλήμματα του φιλότεχνου, ανδρικού και μη κοινού, είναι εάν το φαινόμενο «sideboob» μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον προαιώνιο θαυμασμό προς το γυναικείο στήθος ή όχι.

Ως προς την επιστημονική τυπολογία, ως sideboob ορίζεται η απεικόνιση στήθους υπό πλάγια ή διαγώνια οπτική γωνία, με την εκούσια συμμετοχή της εκάστοτε φωτογραφιζομένης ή και όχι. Στη δεύτερη περίπτωση, φυσικά, οι φωτογραφίες κατατάσσονται στις λεγόμενες «παπαρατσικές».

Ωστόσο, όπως και να 'χει, με απειροελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπάρχει γυναίκα, τουλάχιστον στον παρόντα πλανήτη, η οποία να μην έχει συναίσθηση ότι το στήθος της είναι πλευρικώς ακάλυπτο και κατά συνέπεια εκτεθειμένο στην παρατήρηση, είτε δια γυμνού οφθαλμού είτε με το φακό κάποιας κάμερας.

Επομένως, το sideboob είναι σχεδόν πάντα προσχεδιασμένο και εξεπίτηδες προγραμματισμένο να προσελκύσει τα βλέμματα. Υπ' αυτή την έννοια, μπορεί να θεωρηθεί σαν «πλάγιο ντεκολτέ». Το οποίο, πολύ συχνά μάλιστα, είναι πολύ πιο ερεθιστικό και προκλητικό από τα συνήθη μετωπικά και θωρακικά ανοίγματα των γυναικείων ενδυμάτων.

Οι παραλλαγές του sideboob είναι άπειρες, σχεδόν όσες και οι επώνυμες κυρίες που καταφεύγουν σε αυτό το ενδυματικό τρικ προκειμένου να εξάψουν τη φαντασία και τον ερωτισμό όσων τις θαυμάζουν. Αντιστοίχως τολμηρές είναι και οι εμπνεύσεις των σχεδιαστών υψηλής ραπτικής -ή και της μη-ραπτικής, εφόσον το sideboob μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και όταν όλο το υπόλοιπο σώμα της φωτογραφιζομένης είναι εντελώς γυμνό.

Σαν μικρό φόρο τιμής στο λατρεμένο sideboob, κάποιοι φιλοθεάμονες δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ιστοσελίδα, τη https://sideboob.org. Δηλώνοντας μαγεμένοι και εξαρτημένοι από το πλάγιο ντεκολτέ, οι διαχειριστές του sideboob.org ζητούν τη βοήθεια των ομοϊδεατών τους, προκειμένου, με έρανο φωτογραφιών, να εμπλουτίσουν τη διαδικτυακή συλλογή με ακόμη περισσότερα και ακόμη πιο καυτά sideboobs.

Με δεδομένο ότι το έργο είναι κοινωφελές και οι προθέσεις αγαθές, ο καθείς μπορεί να συνεισφέρει ό,τι προαιρείται σχετικώς.

Ακολουθεί μικρή συλλογή από διάσημα sideboobs, παλαιά και νέα.

01_Rihanna_01
03_Jolie
04_Zeta-Jones


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης