Αντίνοος Αλμπάνης: «Μερικές μέρες ο καρκίνος έχει το πάνω χέρι, άλλες μέρες εμείς»
Ο ηθοποιός που έχει εξομολογηθεί δημόσια την περιπέτεια της υγείας του λόγω του καρκίνου, καταγράφει τις σκέψεις του με αφορμή τον θάνατο από καρκίνο του 43χρονου Αμερικανού ηθοποιού Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν
Με μία μακροσκελή και αποκαλυπτική ανάρτησή του στο instagram, o Αντίνοος Αλμπάνης, καρκινοπαθής και ο ίδιος, στέλνει το δικό του θυμωμένο μήνυμα σε όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη «μάχη» για τον καρκίνο.
«Είναι εξαιρετικά άδικο να λέμε για κάποιον ότι έχασε έναν αγώνα που είναι πέρα από τον έλεγχό του. γιατί αν είναι αγώνας, είναι άνισος»αναφέρει μεταξύ άλλων με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του θανάτου από καρκίνο του 43χρονου Αμερικανού ηθοποιού Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν.
Ο ίδιος εξηγεί στην ανάρτησή του, που τη συνοδεύει με μία φωτογραφία ενώ ταξιδεύει με το αεροπλάνο: «τράβηξα αυτήν την φωτογραφία το πρωί. πετούσαμε με ένα bombardier της Ολυμπιακής πάνω από την Αθήνα από αυτά που με πήγαιναν στην Λήμνο όταν ήμουν παιδί.
αυτά που θυμίζουν τις ντακότες του β’ παγκοσμίου πολέμου ή, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά που θυμίζουν πούλμαν με φτερά και έλικες. οι παλιοί λένε πως τα ελικοφόρα είναι τα πιο ασφαλή αεροσκάφη κι ας τρίζουν χειρότερα και από πλυντήριο που στύβει. η σκέψη μου ωστόσο ήταν αλλού.
το ίδιο πρωί διάβαζα στην εφημερίδα για τον Μπόουζμαν και την μάχη του. αυτήν που έχασε. και θύμωσα για άλλη μια φορά με την γλώσσα.
είναι ευεξήγητο το γιατί αυτή η στρατιωτική φρασεολογία έχει διεισδύσει στα μέσα ενημέρωσης και στην καθημερινή ζωή. σκοπός όσων τη χρησιμοποιούν είναι να δείξουν αλληλεγγύη και αισιοδοξία σε μία αδιανόητα δύσκολη στιγμή στη ζωή κάποιου. μιλώντας όμως με αυτήν τη γλώσσα μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. ο Μπόουζμαν, όπως και τόσοι άλλοι, είχε τα κότσια. δεν έδωσε όμως μάχη, δεν ήταν σε πόλεμο με τον καρκίνο, δεν ήταν «ηττημένος στρατιώτης».
η συνήθεια να λέμε ότι το να ζεις με καρκίνο είναι μάχη και όσοι τη χάνουν είναι losers, την ώρα που άνθρωποι σαν κι εμένα -ευτυχώς ακόμα ζωντανοί έπειτα από θεραπεία- είναι θριαμβευτές, είναι μάλλον άκομψη. στον «δικό μας κόσμο», το να έχεις καρκίνο δεν είναι καθόλου ένας αγώνας.
μερικές μέρες ο καρκίνος έχει το πάνω χέρι, άλλες μέρες εμείς. να θυμόμαστε τους ανθρώπους για τις όποιες θετικές επιπτώσεις έφεραν στον κόσμο και όχι για το αν ηττήθηκαν ή κέρδισαν. είναι εξαιρετικά άδικο να λέμε για κάποιον ότι έχασε έναν αγώνα που είναι πέρα από τον έλεγχό του. γιατί αν είναι αγώνας, είναι άνισος.
και συγχωρέστε με που παίρνω θέση αλλά όπως λέει και το φιλαράκι μου η Μαρία, αν έχεις κλάψει από χαρά για τα καλά αποτελέσματα του διπλανού σου στον θάλαμο, καταλαβαίνεις ότι κάτι μας ενώνει όλους. παρόντες και απόντες. για τους απόντες λοιπόν οφείλουμε να μιλάμε. ήταν κι αυτοί δικοί μας».
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.