«Μια Σφαίρα στην Καρδιά»: Η ''χαμένη'' γαλλική ταινία της Τζένης Καρέζη ετοιμάζεται για τη δεύτερη ελληνική πρεμιέρα της

«Μια Σφαίρα στην Καρδιά»: Η ''χαμένη'' γαλλική ταινία της Τζένης Καρέζη ετοιμάζεται για τη δεύτερη ελληνική πρεμιέρα της

Μια κόπια που βρέθηκε στη Γαλλία οδήγησε στην αποκατάσταση και την επανέκδοσή της - Η ταινία του Ζαν-Ντανιέλ Πολέ που γυρίστηκε τον Μάιο του 1965 στη Σκύρο, θεωρήθηκε ως μια μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία διεθνώς

maxresdefault
Η ταινία του Ζαν-Ντανιέλ Πολέ «Une Balle Au Coeur» (Μια σφαίρα στην καρδιά) που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ανακαλύφθηκε το 2018 στην Γαλλία, αποκαταστάθηκε και ετοιμάζεται να προβληθεί τον Σεπτέμβριο στις ελληνικές αίθουσες από την Carousel Films.
sfaira-kardia



Η ταινία γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από το Γάλλο - τότε ανερχόμενο- σκηνοθέτη της Νουβέλ Βαγκ - Ζαν-Ντανιέλ Πολέ και ήταν η πρώτη και μοναδική διεθνής ταινία της Τζένης Καρέζη, η οποία συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Σάμι Φρέι και της Φρανσουάζ Αρντί, με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.


Capture
H αφίσα για την Ελληνική κυκλοφορία από την Carousel Films του «Une Balle Au Coeur» (Μια σφαίρα στην καρδιά) σε ανακαινισμένη ψηφιακά κόπια 2Κ (από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου)


UNE BALLE AU COEUR (1966) rerelease trailer

Στην ταινία η Τζένη Καρέζη υποδύεται την Κάρλα, τραγουδίστρια ενός καμπαρέ της Τρούμπας και πρώην ερωμένη ενός άρχοντα του υποκόσμου. Ζει μια άχαρη ζωή, θύμα παλιών σφαλμάτων.
Κλείσιμο
Εκεί γνωρίζει τον Φραντσέσκο Μοντελέκρ (Σάμι Φρέι), τελευταίο απόγονο μιας πλούσιας σικελικής οικογένειας, την περιουσία του οποίου έχει κλέψει η Μαφία κι αυτός έχει ορκισθεί εκδίκηση. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τον γκάγκστερ Ριζάρντι, ο οποίος τον καταδιώκει για λόγους παλιού οικογενειακού μίσους, ο Φραντσέσκο τραυματίζει και παραμορφώνει τον Ριζάρντι, με αποτέλεσμα να τον κυνηγάει ο Ναβάρα, επικεφαλής όλης της συμμορίας.


Μια σφαίρα στην καρδιά 1966


Στην Ελλάδα φθάνει αναζητώντας έναν μάρτυρα, που θα τον βοηθήσει να στείλει στη φυλακή τον αρχιμαφιόζο. Γνωρίζει την Κάρλα, η οποία τον ερωτεύεται και τον βοηθάει υλικά και ηθικά, για να σκοτώσει όλους τους εχθρούς του. Ωστόσο, ο Φραντσέσκο είναι ερωτευμένος με την Αννα (Φρανσουάζ Αρντί), που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με μια φίλη της, την Ελένη για διακοπές.

21b4e5d8e3278561b17cee2b28000370
main-7
Une_Balle_au_Coeur_co-starred_in_1966_by_Francoise_Hardy_and_Sami_Frey_
hardy_in_greece
Η Φρανσουάζ Αρντί στα γυρίσματα στη Σκύρο


Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Σπύρος Φωκάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Βιβέτα Τσιούνη, Αρτέμης Μάτσας, Δημήτρης Μυράτ, Άννα Ραυτοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Χρήστος Νέγκας και οι: Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος,  Ζανίνο.


Françoise Hardy, Sami Frey @ Une balle au cœur (Пуля в сердце), 1965 - Jean-Daniel Pollet

Making of από τα γυρίσματα της ταινίας



Τζένη Καρέζη - Μια σφαίρα στην καρδιά - Θεοδωράκης - 1966



Δύο από τα τραγούδια της ταινίας, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη: "Πήρα τους δρόμους του ουρανού", σε στίχους Τάσου Λειβαδίτη και το "Κουράστηκα να σε κρατώ", σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου, με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη



Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου 1966, δέκα μήνες μετά τη γαλλική πρεμιέρα της, ενώ προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1967, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση, αφού θεωρήθηκε ως μια μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία διεθνώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Deal με δύο γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας έκλεισε η κυβέρνηση του Λονδίνου για υποψήφιο εμβόλιο

To υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια για ανέγερση νέου τζαμιού στη Θράκη

Πάρτι ξανά στο χρηματιστήριο ρύπων με τις τιμές δικαιωμάτων να εκτοξεύονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης