Τζέφρεϊ Επστάιν: Τα τεχνητά ανθρώπινα μέλη και το πορτρέτο του Κλίντον με φόρεμα και γόβες

Τζέφρεϊ Επστάιν: Τα τεχνητά ανθρώπινα μέλη και το πορτρέτο του Κλίντον με φόρεμα και γόβες

Τα πολυτελή ακίνητα του περιβόητου αυτόχειρα πωλούνται, την ώρα που τα διακοσμητικά που έχουν βρεθεί στους χώρους τους σοκάρουν σχεδόν όσο και ο βίος του κατόχου τους

Jeffrey-Epstein-arthrou
Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρεϊ Επστάιν που αυτοκτόνησε στη φυλακή τον προηγούμενο Αύγουστο αντιμετωπίζοντας ισχυρότατες κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διακίνησης εκατοντάδων ανήλικων κοριτσιών, κατείχε ένα δυναμικό πορτφόλιο πανάκριβων ακινήτων σε αναλόγου στάτους περιοχές σε όλο τον κόσμο. Πλέον, ένα - ένα διατίθενται προς πώληση προκειμένου τα χρήματα από αυτά να διατεθούν στην εκδίκαση των υποθέσεων των θυμάτων του.

Η αρχή γίνεται με το επταώροφο μέγαρό του στο Upper East Side της Νέας Υόρκης που μπορεί κανείς να αποκτήσει με 88 εκατομμύρια δολάρια -κι ένα κερδισμένο Λόττο-, η παραθαλάσσια έπαυλή του στο Παλμπ Μπιτς της Φλόριντα πωλείται γύρω στα 30 εκατομμύρια δολάρια και έπονται κι άλλα.

Το συγκλονιστικό ακίνητο του Επστάιν στη Νέα Υόρκη είναι ένα αυθεντικό κτίριο του 1930 που στο μακρινό παρελθόν στέγαζε κι ένα σχολείο. Καταλαμβάνει 28.000 τ.μ. και όπως αναφέρεται στην περιγραφή διαθέτει ακόμα μεγάλο μέρος τους της επίπλωσης του ιδιοκτήτη, αν και «τα πιο προσωπικά του αντικείμενα έχουν αφαιρεθεί». Φυσικά, δεν εννοούν τους πάκους με μετρητά, τα διαμάντια ή το πλαστό διαβατήριο που βρέθηκαν καταχωνιασμένα σε μια θυρίδα μέσα στο μέγαρο.

What FBI Says It Found In Jeffrey Epstein’s Home


Κατά καιρούς, διάφορες πηγές (δημοσιογράφοι, φίλοι κ.λπ.) έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες ενδεικτικές για την αλλόκοτη αισθητική του 66 χρονου, όταν έβαλε τέλος στη ζωή του, μεγιστάνα. Και μερικά απ' αυτά ξεπερνούν τη φαντασία κάθε φτασμένου interior designer.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά, στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν υπήρχαν τεχνητά ανθρώπινα μάτια σε κάδρα. Για την ακρίβεια, ολόκληρες σειρές, η μία πάνω από την άλλη στον τοίχο, με κορνιζαρισμένα ζευγάρια ματιών, ξεχωριστά το καθένα. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφο του «Vanity Fair» το 2003 που επισκέφτηκε το σπίτι του, είχαν κατασκευαστεί στην Αγγλία και προορίζονταν για τραυματισμένους στρατιώτες.

epstein-pinakas-ena
Κερασάκι στην τούρτα της ιδιαίτερης αισθητικής του μεγιστάνα, ένας μεταμοντέρνος πίνακας ζωγραφικής: απεικονίζει τον Μπιλ Κλίντον καθισμένο σε μια πολυθρόνα στο οβάλ γραφείο, φορώντας ένα γαλάζιο φόρεμα κι ένα ζευγάρι κατακόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες


Σε αυτό το σπίτι είχε βρεθεί επίσης ένα γιγαντιαίο άγαλμα γυμνού Αφρικανού πολεμιστή. Για την ακρίβεια ξανά, το γλυπτό είχε διαστάσεις διπλάσιες από αυτές ενός αληθινού Αφρικανού πολεμιστή. Ο Επστάιν είχε κι ένα ζευγάρι προσθετικούς γυναικείους μαστούς κρεμασμένους στο μπάνιο, τους οποίους απολάμβανε να χαζεύει ή να παίζει μαζί τους όταν βρισκόταν στην μπανιέρα, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ένα από τα θύματά του, η Τζένιφερ Άραοζ.

Η ίδια γυναίκα κάνει λόγο και για το «trophy room», ένα επιβλητικό δωμάτιο όπου ο δισεκατομμυριούχος ανάμεσα σε άλλα εξωτικά κουφάρια διατηρούσε μια ταριχευμένη καμηλοπάρδαλη ως τρόπαιο. Αλλά και στο προσωπικό του γραφείο δέσποζε μια ταριχευμένη τίγρης που έκανε τον φαραωνικών διαστάσεων χώρο να μοιάζει με μινιατούρα. Ο Επστάιν είχε κι ένα ταριχευμένο μαύρο σκυλάκι τοποθετημένο πάνω στο πιάνο του.

Ανάμεσα στην πολυτελή διακόσμηση και τα έργα τέχνης, ξεχώριζε μια τοιχογραφία που απεικόνιζε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στη φυλακή, αφού όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος ο, προφητικός, Επστάιν στο παρελθόν, αφού είχε συλληφθεί μια φορά (το 2008, ξανά για παιδεραστία) θα μπορούσε να του ξανασυμβεί. Όπως ήταν αδύνατον να διαφύγει της προσοχής και ένας συγκεκριμένος πολυέλαιος από τον οποίο κρεμόταν μια γυναικεία κούκλα σε αληθινές διαστάσεις ανθρώπινου σώματος.

Jeffrey Epstein's NYC townhouse


Στη χειροποίητη σκακιέρα, κάθε πιόνι αποτελούσε ομοίωμα ενός από τους υπαλλήλους του Επστάιν. Σε κάποιες γωνιές του σαλονιού υπήρχαν φωτογραφίες του ίδιου με άντρες οι οποίοι με κάποιον τρόπο είχαν αναμειχθεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Γούντι Άλεν. Σε περίοπτη θέση βρισκόταν και μια φωτογραφία του με τον διάδοχο του θρόνου της Αραβίας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν ο οποίος έχει γύρω στις 30 συζύγους και 35 παιδιά.

Κερασάκι στην τούρτα της ιδιαίτερης αισθητικής του μεγιστάνα, ένας μεταμοντέρνος πίνακας ζωγραφικής: απεικονίζει τον Μπιλ Κλίντον καθισμένο σε μια πολυθρόνα στο οβάλ γραφείο, φορώντας ένα γαλάζιο φόρεμα κι ένα ζευγάρι κατακόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες. Ίσως αυτόν δεν έπρεπε να το είχαν αφαιρέσει οι μεσίτες. Αλλά ίσως και κάποια στιγμή να τον δούμε σε δημοπρασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης