Ο Λάνθιμος έγινε τραγούδι σε ρυθμούς... Italo Disco

Ο Λάνθιμος έγινε τραγούδι σε ρυθμούς... Italo Disco

Από τα Οσκαρ στα ιταλικά charts

lanthimos_giorgos
Ο Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος ενέπνευσε τον Ιταλό dj, τραγουδιστή και παραγωγό Delmoro, που με το τραγούδι Lanthimos ευελπιστεί να κάνει το hit του καλοκαιριού.
Με αισθητική στο βιντεοκλίπ που παραπέμπει ευθέως στις ελληνικές δοξασμένες βιντεοταινίες των 80ς με την Καίτη Φίνου και τη Τέτα Ντούζου, το σίγουρο είναι ότι το τραγούδι Lanthimos του Ιταλού dj, τραγουδιστή και παραγωγού Delmoro απέχει χιλιόμετρα από την σκηνοθετική oπτική του Γιώργου Λάνθιμου που τον έκανε διάσημο και τον εκτόξευσε στην καρδιά του Χόλυγουντ.

Delmoro - Lanthimos (Official Video)


Αυτό κάθε άλλο παρά στάθηκε εμπόδιο στον Ιταλό ερμηνευτή που με το τραγούδι του Lanthimos σε ρυθμούς Italo Disco θέλει να αφήσει την σφραγίδα του στο καλοκαίρι 2020 που ελέω πανδημίας είναι παγκοσμίως λαβωμένο από κάθε άποψη. Το τραγούδι όπως είπε ο ίδιος γράφτηκε κατά τη διάρκεια του lockdown και αναφέρεται στο «ξύπνημα και την επιθυμία να βουτήξεις σε ένα καλοκαίρι με το μυαλό και τις αισθήσεις κοιμισμένες από ένα χειμώνα που μας άφησε όλους μεγαλύτερους κατά ένα χρόνο».

Και κάπως έτσι ο Delmoro δανείστηκε το όνομα του Ελληνα σκηνοθέτη το οποίο κατά τον ίδιο θυμίζει εξωτικό ελληνικό νησί (;) ενώ παράλληλα παραπέμπει ευθέως στο κινηματογραφικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου που πάντα κατά τον ίδιο είναι κάτι απόλυτα «ελληνικό και μεσογειακό». Ο Delmoro, πρώην αρχιτέκτονας που ήδη έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι Balia στα ιταλικά charts θεωρείται κάτι σαν αναγεννητής της ιταλικής ποπ αναβιώνοντας τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς που γνώρισαν μεγάλες δόξες την δεκαετία του '80. Μια ματιά πάντως στο βιντεοκλίπ του Ιταλού τροβαδούρου κάνει σαφές ότι αφενός ο Delmoro είναι μεγάλος λάτρης της ελληνικής βιντεοκασέτας κι αφετέρου δεν έχει δει ούτε μία ταινία του Λάνθιμου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική βεβήλωση: Στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν - Χιλιάδες Τούρκοι προσεύχονται στη Μεγάλη Εκκλησιά

Καιρός στην Αθήνα: Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο - Οι θερμοκρασίες σήμερα

Τραγωδία στη Σκύρο: 49χρονη «έσβησε» στη θάλασσα μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης