Τζένιφερ Άνιστον: Η σταρ - ακτιβίστρια κατά του ρατσισμού στον καλύτερο ρόλο της ζωής της

Τζένιφερ Άνιστον: Η σταρ - ακτιβίστρια κατά του ρατσισμού στον καλύτερο ρόλο της ζωής της

Η 51χρονη ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιός έχει ενταχθεί στην επώνυμη λίστα ατόμων με αυξημένη επιδραστικότητα που  υποστηρίζει ενεργά το κίνημα Black Lives Matter

anistonmain
«Αυτή η εβδομάδα ήταν θλιβερή για πολλούς λόγους» έγραψε η Τζένιφερ Άνιστον σε μία από τις αναρτήσεις της στο Instagram. Παρουσιάζοντας ένα βίντεο του μακαρίτη Αφροαμερικανού μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και ακτιβιστή Τζέιμς Μπάλντουιν, η ηθοποιός συνέχισε σημειώνοντας: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ρατσισμός και η βαρβαρότητα σε αυτή τη χώρα συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό και ΠΟΤΕ δεν ήταν εντάξει. Ως συμμεριζόμενοι άνθρωποι που θέλουν ισότητα και ειρήνη, είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε θόρυβο, να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, να επιμορφωθούμε σε σχέση με αυτά τα θέματα και περισσότερο από όλα, να μοιράσουμε αγάπη. Πόσο περισσότερο χρόνο είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσει χωρίς αλλαγή; Πόσο περισσότερο χρόνο;».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This week has been heartbreaking for so many reasons. We need to acknowledge that the racism and brutality in this country has been going on for a long time - and it’s NEVER been okay. As allies, who want equality and peace, it’s our responsibility to make noise, to demand justice, to educate ourselves on these issues, and more than anything, to spread love. How much more time are we willing to let pass without change? HOW MUCH MORE TIME? ⠀ ⠀ Text FLOYD to 55156 and sign the @colorofchange petition to have all four of the officers who killed #GeorgeFloyd arrested.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston) στις


Η ηθοποιός παρότρυνε τους οπαδούς της να υπογράψουν στον ιστότοπο Color of Change ζητώντας την άμεση σύλληψη των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του θύματος αδικαιολόγητα σκληρής μεταχείρισης και ρατσιστικής βίας που εξακολουθεί να συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Black lives matter. #blackouttuesday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston) στις



Η 51χρονη Τζένιφερ Άνιστον έχει ενταχθεί στην επώνυμη λίστα ατόμων με αυξημένη επιδραστικότητα- που αυξάνεται καθημερινά - η οποία υποστηρίζει ενεργά το κίνημα Black Lives Matter.
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013, αφότου ένας δικαστής αθώωσε τον λευκό αστυνομικό Τζορτζ Ζίμερμαν ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε στο Σάνφορντ της Φλόριντα τον μαύρο έφηβο Τράιβον Μάρτιν, παρόλο που ο 17χρονος νεαρός ήταν άοπλος.
Σκοπός αυτού του κινήματος είναι να επιστήσει την προσοχή στην αστυνομική βία εναντίον των μαύρων. Οργανώνει διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και μποϊκοτάζ για να καταγγείλει τις διακρίσεις, τη φυλετική βία και τους άδικους θανάτους των μελών του μαύρου πληθυσμού της χώρας.

Κλείσιμο
96220346_231270181534952_2083912192682471959_n

Ήδη τον Αύγουστο του 2014, από πυροβολισμούς του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον σκοτώθηκε ο Μάικλ Μπράουν, άλλος ένας 18χρονος νεαρός μαύρος. Η απαλλαγή του αστυνομικού από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία πυροδότησε εκτεταμένες ταραχές στους δρόμους του Φέργκιουσον, προαστίου του Σεντ Λούις, στην πολιτεία του Μιζούρι.

Στις 18 Μαρτίου 2018, η αστυνομία του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια πυροβόλησε 20 φορές και σκότωσε τον 22χρονο Αφροαμερικανό Στέφον Κλαρκ πιστεύοντας ότι το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε ήταν όπλο. Οι αστυνομικοί δεν κατηγορήθηκαν για αναίτια χρήση θανατηφόρας βίας.



floyd_iatrodi

Στις 25 Μαΐου 2020, ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πάτησε το γόνατό του στη δεξιά πλευρά του λαιμού του επί 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, ενόσω το θύμα δεμένο με χειροπέδες και με το κεφάλι στο έδαφος ικέτευε για τη ζωή του και επαναλάμβανε ότι αδυνατούσε να αναπνεύσει.


img_psola_

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός- που πρωταγωνιστεί μαζί με τη Ρις Γουίδερσπουν στη σειρά The Morning Show της συνδρομητικής πλατφόρμας Apple TV +, - ενώνει τη φωνή της κατά του ρατσισμού και των παράλογων δολοφονιών Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να απαιτήσει την απόδοση δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό τους.
Έχει, άλλωστε, ξεχωρίσει ως φιλάνθρωπος και ακτιβίστρια ανάμεσα στις πιο δραστήριες διασημότητες κατά του ρατσισμού.
Έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Color of Change, μια από τις κύριες ακτιβιστικές οργανώσεις κατά της φυλετικής αδικίας. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ που δημιουργήθηκε το 2005 μετά τον τυφώνα “Κατρίνα” στη Λουιζιάνα προκειμένου να χρησιμοποιήσει διαδικτυακούς πόρους για να ενισχύσει την πολιτική φωνή των Αφροαμερικανών. Δεδομένου ότι η φυλετική ανισότητα και οι διακρίσεις παραμένουν οξύτατο πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με χειρότερη συνέπειά τους την αυθαίρετη αστυνομική βία κατά του μαύρου πληθυσμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης