«Αθήνα μου»: Το ζεϊμπέκικο-σταθμός στην καριέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού - Πώς γράφτηκε, πώς το επέλεξε

«Αθήνα μου»: Το ζεϊμπέκικο-σταθμός στην καριέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού - Πώς γράφτηκε, πώς το επέλεξε

Έφτασαν μόλις πέντε ημέρες, για να ξεπεράσει τα 2.200.000 views το «Αθήνα μου», να γίνει Νο 1 trend στο YouTube και να στείλει τον νεαρό ερμηνευτή σε... μονοπάτια, που δεν είχε ποτέ έως τώρα «πατήσει»

argiros_main
Όταν πριν από 12 χρόνια ο άγνωστος τότε Κωνσταντίνος Αργυρός κατέβαινε καλοκαίρι από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ήταν ο τρίτος τραγουδιστής στο σχήμα γνωστού νυχτερινού... ναού της παραλιακής.

Ξεχώριζε, όμως, έχοντας από τότε την στόφα του σταρ -κάτι που διέκρινε ο μαέστρος του σχήματος, βλέποντας πόσο «πέρναγε», ειδικά στο γυναικείο κοινό, ο νεαρός τραγουδιστής. Προσπάθησε να πείσει μάλιστα τον επιχειρηματία του μαγαζιού να «επενδύσει» πάνω του, αλλά ο τελευταίος δεν πίστεψε ότι ο Αργυρός «το έχει» και σήμερα μάλλον το έχει μετανιώσει.

Κωνσταντίνος Αργυρός - Αθήνα Μου - Official Music Video


Πέντε χρόνια μετά απο εκείνο το καλοκαίρι, ο γοητευτικός τραγουδιστής ήταν το πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζόταν, «φορτωμένος» με τραγούδια-επιτυχίες. Προικισμένος με μια καλή φωνή, χαμηλών τόνων και μακριά από την άσκοπη δημοσιότητα, ο Αργυρός εδώ και λίγες ημέρες συζητιέται πολύ -και όχι άδικα.

Το καινούργιο του τραγούδι, με τίτλο «Αθήνα μου», δεν είναι απλά μια πολύ καλή σύνθεση. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' όλα όσα έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην διαδρομή του. Ο Λευτέρης Κιντάτος, που υπογράφει την μουσική και τους στίχους, έδωσε ένα διαφορετικό ζεϊμπέκικο, από αυτά που ακούς και σου μένουν όχι ως επιτυχία της μιας χρονιάς, αλλά για πάντα. Βοηθάει πολύ το μουσικό ύφος του τραγουδιού και η ενορχήστρωση του Παναγιώτη Μπρακούλια, που «φλερτάρει» πολύ με κάποια επικά ζεϊμπέκικα του Θάνου Μικρούτσικου, όπως την «Ρόζα». Όμως, οι στίχοι είναι «όλα τα λεφτά» στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες ρίμες της... καψούρας και του πόνου, στοιχεία τα οποία υπάρχουν στο κομμάτι, αλλά δεν είναι τα πρωτεύοντα.

Κλείσιμο
Τα στενά του Φιλοπάππου, τα γιασεμιά, το νυχτολούλουδο, ο Τσιτσάνης, η λατέρνα, η γκιλοτίνα, είναι φράσεις και λέξεις που δύσκολα μπορούν να συγκινήσουν στην εποχή μας. Μια εποχή που η ελληνική δισκογραφία, με λιγοστές εξαιρέσεις, πετάει τραγούδια «copy paste» σε ένα κοινό, το οποίο «χωνεύει» με την ίδια ευκολία τον Snik,την Φουρέιρα και τον Κιάμο, παρέα με τον Ρέμο και τον Τερζή.

Πληροφορίες λένε ότι, όταν άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι, το βρήκε ιδιαίτερο και σίγουρα όχι εύκολο, ενώ φέρεται να είχε κάποιες επιφυλάξεις για το αν πρέπει να το πει. Κάτι μάλλον λογικό, αφού ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην διαδρομή του. Τελικά όμως επέλεξε να μπει στο στούντιο και μάλλον έκανε πολύ καλά.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα έναν τραγουδιστή που τόλμησε να φύγει από την πεπατημένη, αφού μέσα σε πέντε ημέρες το βίντεο στο You Tube έγινε Νο 1 στα trending, αφήνοντας πολύ πίσω το δεύτερο τραγούδι. Σήμερα το μεσημέρι, μέσα σε μία ώρα, πάνω από 17.000 άτομα είδαν και άκουσαν το «Αθήνα μου», φτάνοντας μέσα σε πέντε ημέρες τον συνολικό αριθμό των views στα 2.202.976, τρομερό νούμερο για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα.

Το δεδομένο στην περίπτωση του Αργυρού είναι ότι με αυτό το τραγούδι δεν κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις σε έναν χώρο όπου πολύ δύσκολα ο ένας σταρ χαίρεται με την επιτυχία του άλλου, αλλά και κάτι παραπάνω. Κέρδισε το δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος που το ερμήνευσε...

argiros-3
argiros-2
argiros-1


Ειδησεις σήμερα

Νέα τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνισή της

ΗΠΑ: «Τρίζει» η καρέκλα του υπουργού Άμυνας μετά το «άδειασμα» στον Τραμπ

Τζορτζ Φλόιντ: Κατηγορούμενοι για τον φόνο του και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που πατούσαν πάνω στο σώμα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης