Πατέρας εναντίον γιου: Ο Γούντι Άλεν αποκαλεί «ανήθικο» τον Ρόναν Φάροου

Πατέρας εναντίον γιου: Ο Γούντι Άλεν αποκαλεί «ανήθικο» τον Ρόναν Φάροου

Ο Γούντι Άλεν είπε για τον 32χρονο, βραβευμένο με Πούλιτζερ γιο του ότι «ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η δημοσιογραφία του δεν είναι ελεεινή μόνο σε σχέση με εμένα

woody-ronan
Κλιμακώνεται, πέρα από κάθε λογική, ο πόλεμος ανάμεσα στον Γούντι Άλεν και τον γιο του, Ρόναν Φάροου. Σε συνέντευξή του στον βρετανικό Telegraph, ο 84χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας κ.λπ. χαρακτήρισε σαν «ανηθική και ανέντιμη» την ερευνητική/αποκαλυπτική δημοσιογραφία στην οποίαν ο Φάροου διαπρέπει -ή, μάλλον, θεωρείτο ότι διέπρεπε έως πριν από λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα, ο Γούντι Άλεν είπε για τον 32χρονο, βραβευμένο με Πούλιτζερ γιο του ότι «ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η δημοσιογραφία του δεν είναι ελεεινή μόνο σε σχέση με εμένα. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα θεωρείται για πολύ καιρό ακόμη αξιόπιστος. Έως πριν από μερικές ημέρες, ακόμη κι εγώ θα έλεγα 'ουάου, είναι σπουδαίος, έχει κάνει κάποια πολύ μεγάλα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Μακάρι να έχει δύναμη να συνεχίσει έτσι, του εύχομαι κάθε επιτυχία. Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι η δημοσιογραφία όπως την ασκεί δεν ήταν ούτε τόσο ηθική ούτε τόσο έντιμη».

Η διένεξη ανάμεσά τους είναι παλιά και σκληρή, όμως οι τρέχουσες συγκρούσεις οφείλονται σε δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η δημόσια αποκήρυξη της προσφάτως εκδοθείσας αυτοβιογραφίας του Γούντι Άλεν, ορισμένα σημεία της οποίας έκαναν έξαλλο τον Ρόναν Φάροου. Ο οποίος, ανέκαθεν κατηγορούσε τον πατέρα του ως παιδεραστή και (περίπου) αιμομίκτη, συντασσόμενος στο πλευρό της μητέρας του, Μία Φάροου που μισεί θανάσιμα τον πρώην σύζυγό της. Και του καταλογίζει ότι κακοποίησε σεξουαλικά κάποια από τα παιδιά τους και, βέβαια, είχε ερωτικό δεσμό με την Σουν-Γι Πρεβέν, το κορίτσι που υιοθέτησε η Φάροου μαζί με τον τρίτο σύζυγό της, τον αρχιμουσικό Αντρέ Πρεβέν. Βεβαίως, ο Άλεν αργότερα παντρεύτηκε την Σουν-Γι και έως σήμερα οι δυο τους παραμένουν ένα νόμιμο ανδρόγυνο.

Η δεύτερη αιτία του πολέμου ανάμεσα σε πατέρα και γιο, είναι η αμφισβήτηση που υφίσταται ο Ρόναν Φάροου εσχάτως. Πριν από μερικές εβδομάδες οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο του έγκριτου συντάκτη Μπεν Σμιθ, ο οποίος επιχειρούσε να αποδομήσει το προφίλ του «σταυροφόρου και τιμωρού» Φάροου. Η άποψη του Σμιθ ήταν ότι, σε ρεπορτάζ όπως το πολύκροτο σίριαλ αποκαλύψεων για τον χολιγουντιανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν και την κατά συρροήν σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση που εν τέλει τον οδήγησαν στη φυλακή, ο Φάροου συμπλήρωσε κάποια ουσιώδη στοιχεία με τη φαντασία του.

faroou-allen
Ο Γούντι Άλεν με τη Μία Φάροου και τα παιδιά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης