Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ζει με κονσέρβες, τρία t-shirts και την αγαπημένη του, Σούκι Γουότερχαουζ

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ζει με κονσέρβες, τρία t-shirts και την αγαπημένη του, Σούκι Γουότερχαουζ

Φέτος θα είναι η χρονιά του Πάτινσον που ετοιμάζει έναν συναρπαστικό Μπάτμαν, πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και έχει ολοκληρώσει ταινίες για το Netflix - Τι εξομολογείται στο περιοδικό GQ για τις μέρες της καραντίνας στο Λονδίνο

patinson
Όλοι λένε ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Ρόμπερτ Πάτινσον, κάτι στο οποίο ο ίδιος συμφωνεί με την αναγκαστική επισήμανση ότι “θα ήταν η καλύτερη μου χρονιά, αν δεν με είχε προλάβει ο κορονοιός”. Έχοντας αποφασίσει ύστερα από καιρό να δραστηριοποιηθεί πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα σε δυο ταινίες ο διάσημος ηθοποιός, που έχει ήδη ανακηρυχθεί από τους πλουσιότερους του πλανήτη, βρισκόταν όντως στην καλύτερη του φάση-και έπειτα ήρθαν η πανδημία, τα μέτρα και η αναγκαστική καραντίνα που τον βρήκε στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιούταν τα γυρίσματα της ταινίας “Μπάτμαν”.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που φιλοξενεί στις σελίδες του το τρέχον τεύχος του GQ ο Πάτινσον κυριολεκτικά κοντεύει να τρελάνει τον δημοσιογράφο, ο οποίος τον παρακολουθεί για μέρες από την κάμερα του κομπιούτερ του καθώς αργεί να ξυπνήσει, δεν έχει κέφια, μπερδεύει τις απαντήσεις, σπάει τα κινητά του τηλέφωνα και τον ένα φορητό του υπολογιστή και στο τέλος του μαγειρεύει ονλάιν καμμένα μακαρόνια-τους βάζει κυριολεκτικά φωτιά-τα οποία πασπαλίζει με κορνφλέιξ και ζάχαρη και τα τυλίγει σε αλουμινόχαρτο! Και όχι μόνο αυτό αλλά ομολογεί στον σοκαρισμένο-και γνωστό profiler- Ζακ Μπάιρον ότι δεν είχε κυριολεκτικά τι να φάει, μέσα στην καραντίνα, και ότι, επειδή φοβόταν να βγει έξω για προμήθειες, έτρωγε τόνο κατευθείαν από την κονσέρβα προσθέτοντας δυο στάλες ταμπάσκο. Επιπλέον ήταν αναγκασμένος για τις ανάγκες του ρόλου να ακολουθεί αυστηρή δίαιτα τρώγοντας “βρώμη με πούδρα πρωτείνης”, κάτι ζοφερό ίσως για έναν άνθρωπο που έπρεπε, συν τοις άλλοις, να υποστεί και τον ξαφνικό αποκλεισμό στον τόπο καταγωγής του αλλά μακριά από το σπίτι του στο Λος Άντζελες.



Με δυο t-shirts και τη στολή του Μπάτμαν

Όλα έγιναν για τον Πάτινσον κάπως απροσδόκητα αφού η καραντίνα τον βρήκε εν μέσω γυρισμάτων για τον Μπάτμαν και έτσι αναγκάστηκε να κλειστεί στο διαμέρισμα που του είχαν εξασφαλίσει οι υπεύθυνοι παραγωγής “ μονάχα με τρία t-shirt”-και τη στολή του Μπάτμαν! Δεν είχε καν προλάβει να παραλάβει τις βαλίτσες με τα ρούχα που έρχονταν από την Αμερική και επειδή δεν είχε wi-fi δυσκολευόταν όχι μόνο ρούχα να παραγγείλει αλλά ούτε καν τρόφιμα. Ωστόσο δεν ήταν όλα τόσο ζοφερά για εκείνον αφού αυτή τη χρονιά εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολυδιαφημισμένο ήδη “Μπάτμαν”-που αναμένεται, καλώς εχόντων, να βγει στις αίθουσες το 2021- έκανε παράλληλα γυρίσματα για τον “Tenet” που, για τραγική ειρωνεία, σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος υπέγραφε προηγούμενες βερσιόν του ανθρώπου-νυχτερίδα. Ήδη όμως οι συμπατριώτες του Ρόμπερτ Πάτινσον δημοσιογράφοι της “Γκάρντιαν”, είτε από κρυφό σοβινισμό, είτε γιατί έχουν παραστεί σε πολλά από τα γυρίσματα, σχίζουν τα ιμάτια τους ότι αυτός ο κάπως πρωτόγονος και λίγο ψυχασθενής Μπάτμαν είναι μακράν ο καλύτερος μέχρι τώρα.

Εξου και η αντίστοιχα πρωτόγονη συμπεριφορά του 35χρονου ηθοποιού προς τον δημοσιογράφο του GQ, ο οποίος ομολογεί ότι δυσκολεύτηκε πολύ να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη επικοινωνία με έναν άνθρωπο ο οποίος αφότου αποκατέστησε την επαφή με τον έξω κόσμο αγοράζοντας καινούργιο τηλέφωνο, αφού το προηγούμενο το έσπευσε από τα νεύρα του, επειδή δεν του άρεσαν οι σημειώσεις που κρατούσε για την ερμηνεία των ρόλων, έσπευσε να σπάσει το κομπιούτερ του! Ίσως να είχε φρικάρει που η καλύτερη συγκυρία της ζωής του, από άποψη ρόλων, μετατράπηκε εν μια νυχτί σε αποκλεισμό από τον έξω κόσμο, καθιστώντας γι αυτόν αδύνατον να έρθει σε επαφή ακόμα και με τους δικούς του στην Αγγλία. Την ώρα που είχε ήδη τελειώσει τα γυρίσματα για ακόμα μια ταινία-ένα γοτθικού τύπου νουάρ με τον τίτλο “The Devil All the Time” που θα βγει το φθινόπωρο στο Νέτφλιξ και είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το “Tenet” του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο θα έκανε πρεμιέρα τον επόμενο μήνα-και έχοντας (ξανα)γίνει το αντικείμενο του πόθου όχι μόνο για τις θαυμάστριες αλλά και για τους κριτικούς, ήρθε η καραντίνα.

Κλείσιμο
Σίγουρα βοήθησε τα μάλα το ότι ήταν ανέκαθεν μοναχικός, από τότε που προσπαθούσε στα είκοσι του να κρυφτεί από τους παπαράτσι, οι οποίοι τον κυνηγούσαν παντού λόγω Twilight, δηλαδή λόγω της (μετα)ρομαντικής ταινίας με τα ερωτευμένα βαμπίρ που του είχε χαρίσει ανέλπιστη δόξα. Ίσως να ήταν και αυτός ο λόγος που η κατάθλιψη βρήκε τον διάσημο ηθοποιό κάπως νωρίς μαζί και η ανάγκη τού να κάνει ένα διάλειμμα από τις ανάλαφρες ταινίες οι οποίες ωστόσο μεγάλωναν με τρομακτικά αυξητικά νούμερα το κασέ του. Έκανε στροφή, άρχισε να συνεργάζεται με εναλλακτικούς σκηνοθέτες και κατέληξε να πρωταγωνιστεί σε ευφάνταστες ταινίες ποιότητας όπως των αδελφών Σάφντι αποσπώντας παράλληλα θερμές κριτικές. Τώρα όλα αυτά τα εισπράττει με το παραπάνω καθώς αποθεώνεται από τους σινεφίλ ενώ παράλληλα κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του ενήλικου πλέον γυναικείου κοινού του. Μέχρι που ενέσκηψε ο κορονοιός και ο αναγκαστικός εγκλεισμός που αντί να βοηθήσει τον μοναχικό Πάττισον μάλλον τον έκανε να φρικάρει: το μόνο που βοηθούσε ήταν το τρέξιμο στο πάρκο με τον φόβο βέβαια ότι θα εντοπιστεί από θαυμάστριες ή ότι θα συλληφθεί από κάποιον παραονοικό αστυνομικό που θα επεδίωκε λίγα λεπτά διασημότητας.



Η νέα του φίλη Σούκι Γουάτερχάουζ

Το άλλο, επίσης, θετικό της καραντίνας είναι ότι για πρώτη φορά ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε, έστω κάπως αναγκαστικά, να συγκατοικεί με σύντροφο-εν προκειμένω την ηθοποιό και μοντέλο Σούκι Γουότερχάουζ την οποία κρατούσε μέχρι στιγμής κρυφή. Το είχε ήδη παρακάνει με τη γυμναστική αφού ο ρόλος του Μπάτμαν απαιτεί κάποιον με δυναμωμένους μυς ή τέλος πάντων αρκετά δυνατό ώστε να πείθει ότι μπορεί να σώσει το ανθρώπινο γένος: “Το κακό είναι ότι έχω να ανταγωνιστώ όλους τους προηγούμενους ηθοποιούς οι οποίοι έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους με κάποιο τρόπο. Και ο Μπάτμαν είναι ο Μπάτμαν, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την εικόνα του”. Αλλά λόγω της καραντίνας τόσο η γυμναστική, όσο και η υγιεινή διατροφή πήγαν περίπατο.

Ακόμα και όταν κάποια στιγμή ο Πάτινσον τηλεφώνησε στην Ζόε Γκράβιτς, την περίφημη Μπατγούμαν της ταινίας, για να της εξομολογηθεί τον πόνο του, εκείνη επέμενε ότι οφείλει να γυμνάζεται εντατικά πολλές ώρες κάθε μέρα. “Μετά βίας όμως το κουνάω πια, άφησα και το τρέξιμο στο πάρκο” ομολογεί ο Πάτινσον στον δημοσιογράφο του GQ. Αν'αυτού συζητάει για ώρες με τη φίλη του, για την οποία αρνείται να πει πολλά, ύστερα από όλα όσα έχει υποστεί βλέποντας την πολύχρονη σχέση του με την Κρίστεν Στιούαρτ να διαλύεται δημόσια μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων. Η Σούκι, πάντως, είναι γνωστή στη σελίδα 6 των εφημερίδων, όπου πρωταγωνιστούσε, ως μόνιμη σύντροφος του Μπράντλει Κούπερ πολύ πριν τα σκάνδαλα με τη Λέιντι Γκάγκα και επειδή κατά σατανική σύμπτωση είχε πρωταγωνιστήσει και αυτή σε ταινία με βαμπίρ, μια τέτοια γκοθ παραλλαγή του “Περηφάνια και Προκατάληψη”. Παρά, όμως, τις περιπέτειες ο Πάτινσον φαίνεται να ανακαλύπτει εκ νέου ως γνήσιος Βρετανός το Λονδίνο ή έστω τα πλούσια πρωινά με τα αυγά και τις πίντες με τις μπύρες περιμένοντας πότε θα επιτραπούν εκ νέου οι πρόβες. Ήδη πάντως λέει ότι ανησυχεί μόνο που σκέφτεται τα χίλια άτομα της παραγωγής να ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του ορίζοντα, από όπου είναι η καταγωγή τους, και μετά να ξανασυναντιώνται στο ίδιο σημείο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι για τον Πάτινσον θα μιλάει όλο το σινάφι και ο κόσμος για καιρό-και όχι μόνο για τις αγαπητικές του. Οι περισσότεροι κριτικοί λένε πως ο Μπάτμαν θα είναι ο ρόλος της ζωής του, μετά την εκπληκτική εμφάνιση που έκανε στο ατμοσφαιρικό “Ο Φάρος” (“The Lighthouse”) του Ρόμπερτ Ίγκερς. Και είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης του “Φάρου” που εξομολογείται στο GQ ότι “Ο Πάτινσον έχει μια παρανοική ταυτότητα που βλέπεις ότι ισχύει και στη ζωή του. Δεν είναι τυχαία η εκπληκτική ερμηνεία του στον ρόλο του Ρομπ. Αυτός νομίζω είναι ο λόγος που ο Τζος και ο Μπένι τον επέλεξαν για το Good Time και γιατί έκλεψε τις εντυπώσεις και στο “Φάρο”-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταμορφώνεται. Είναι, άλλωστε, πολύ καλός και τα καταφέρνει σε όλα. Αλλά η παρανοική αυτή ποιότητα τον κάνει να ξεχωρίζει”. Παρανοικός ή μη, σε καραντίνα ή όχι, το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα από τον 34χρονο Πάτινσον και όχι μόνο να φορέσει τα μαύρα του φτερά ως Μπάτμαν για να μας σώσει από την καταστροφή. Αρκεί η παρηγοριά που δίνει στην πανδημία που ζούμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι «αερογέφυρες» αναπτερώνουν τις ελπίδες των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

«Καρφιά» Παπαγγελόπουλου για τον ρόλο του Νίκου Παππά

Κίνα: Φόβοι για νέο ξέσπασμα - Σε καραντίνα δύο πόλεις λόγω έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης