Σκοτώνονται οι δίδυμοι του «Ritz»: Ο ανιψιός έβαλε κοριό στον θείο - Δείτε το βίντεο

Σκοτώνονται οι δίδυμοι του «Ritz»: Ο ανιψιός έβαλε κοριό στον θείο - Δείτε το βίντεο

Ο ένας αδερφός έβαλε το παιδί του να παρακολουθεί τον άλλο! - Υπεκλάπησαν πάνω από 1.000 συνομιλίες με επίκεντρο την πώληση του ξενοδοχείου Ritz

barclay-twins-arthro
Μια απίστευτη ιστορία ενδοοικογενειακής διαμάχης εκτυλίσσεται αυτό το διάστημα στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου με πρωταγωνιστές τους δίδυμους αδερφούς και ιδιοκτήτες του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz Hotel, τον σερ Φρέντερικ Μπάρκλει και τον αδερφό του σερ Ντέβιντ Μπάρκλει, καθώς οι δύο πλευρές μαζί με τα παιδιά τους θυμίζουν πολεμικά στρατόπεδα.

Το βίντεο που οι συνήγοροι του Φρέντερικ Μπάρκλει έδειξαν στην αίθουσα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των όσων διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του ξενοδοχείου καθώς οι κρυφές κάμερες στο Conservatory Room καταγράφουν τον έναν από τους τρεις ανιψιούς του να βάζει στον χώρο κοριούς προκειμένου να καταγράψουν τις ιδιωτικές συνομιλίες του θείου του Φρέντερικ καθώς και της κόρης του Αμάντα.

Δείτε το βίντεο:



Το βίντεο με ημερομηνία καταγραφής την 13η Ιανουαρίου και ώρα 11 το βράδυ δείχνει ξεκάθαρα τον έναν από τις τρεις γιους του αδερφού του, Ντέιβιντ, να βάζει κοριούς στον χώρο όπου ο σερ Φρέντερικ μαζί με την κόρη και κληρονόμο του συνήθιζαν να απομονώνονται για τις ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ τους αλλά και με τραπεζίτες, επενδυτές και συνεργάτες τους.

28522024-8330189-image-a-7_1589792898913_2
28519530-8330189-Sir_Frederick_described_footage_released_today_as_a_graphic_demo-a-8_1589801287228_2
28522020-8330189-A_formal_defence_to_the_High_Court_claim_has_not_yet_been_filed_-a-7_1589801287219


Υπολογίζεται ότι πάνω από 1000 ιδιωτικές συζητήσεις διάρκειας συνολικά 94 ωρών έχουν υποκλαπεί από τα ανίψια του με κύριο σκοπό να κατασκοπεύσουν τις προθέσεις του θείου τους και συνιδιοκτήτη μαζί με τον πατέρα τους ξενοδοχείου Ritz, σχετικά με την πώλησή του. Ο πόλεμος μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών και των οικογενειών τους φαίνεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα με κύριο αντικείμενο την οικονομική διαχείριση αλλά και την πώληση του ξενοδοχείου καθώς οι δύο πλευρές φέρονται να διεκδικούν μεγαλύτερα έναντι της άλλης μερίδια, κάτι που οδήγησε σε ανορθόδοξους τρόπους τακτικισμών, όπως την εμπορική κατασκοπία μέσω των υποκλοπών. Οι μηνύσεις εναντίον της οικογένειας του αδερφού του που κατέθεσαν από κοινού ο σερ Φρέντερικ Μπάρκλει με την κόρη του Αμάντα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στη Μεγάλη Βρετανία καθώς πρόκειται για μία από τις πλέον εύπορες και προβεβλημένες οικογένειες ευγενών του Λονδίνου, με σταθερή θέση στις εκάστοτε Rich List και με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία. Η τελευταία είναι αυτή που ως είθισται έγινε και αντικείμενο τεράστιας διαμάχης μεταξύ των μελών της που φαίνεται να έχουν μπολιαστεί από τεράστιες δόσεις καχυποψίας.

«Εύχομαι σε κανέναν να μη ζήσει την απαίσια εμπειρία να βλέπει τις προσωπικές και ιδιωτικές συζητήσεις του να γίνονται αντικείμενο υποκλοπής από ένα σωρό αγνώστους. Είναι σίγουρα προς το συμφέρον όλων μας ο νόμος επιτέλους να αλλάξει ώστε να αποτρέπεται η χρήση τέτοιους είδους κατασκοπευτικών μέσων που έχουν τόσο καταστροφικό αντίκτυπο» δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Φρέντερικ Μπάρκλει που έδειξε πόσο εύκολο είναι να πέσει ο οποιοσδήποτε θύμα υποκλοπής. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, στη διάρκεια των υποκλοπών, ο σερ Φρέντερικ Μπάρκλει, διαπραγματευόταν την πώληση του ξενοδοχείου με έναν Σαουδάραβα επενδυτή που του προσέφερε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες ενώ ταυτόχρονα όλους αυτούς τους μήνες στη διάρκεια των οποίων καταγραφόταν είχε συζητήσεις με τους δικηγόρους του, με τραπεζίτες, με επιχειρηματίες αλλά και με την κόρη του καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και το διαζύγιό του. Εκτός από τους κοριούς στον χώρο του Conservatory, γνωστή εταιρεία με ντετέκτιβ είχε αναλάβει να τοποθετήσει wi-fi κοριούς για τους οποίους εξέδωσε τιμολόγια στα οποία αναφερόταν η κοστολόγηση 405 ωρών καταγραφής των ιδιωτικών συνομιλιών καθώς και η αποδελτίωσή τους ώστε να μοιραστεί στους ενδιαφερόμενους υποκλοπείς και μηνυθέντες.

Κλείσιμο
Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που ενώ ο Φρέντερικ Μπάρκλει καταγράφηκε να διαπραγματεύεται την πώληση του ξενοδοχείου με τίμημα 1.3 δισ. λίρες, τελικά ο αδερφός του Ντέιβιντ και τα ανίψια του, αν και γνώριζαν για τη μεγαλύτερη προσφορά, προτίμησαν εκείνη ενός άλλου επενδυτή από το Κατάρ που πρόσφερε το μισό ποσό. Η υπόθεση είναι ακόμα σε δικαστική εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν έχει μακρύ δρόμο –και ζουμί.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ρεκόρ 160 ετών έσπασε ο καύσωνας του Σαββατοκύριακου

Από τη Γερμανία στην Αμφιλοχία: Πώς οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο δολοφόνο 31 χρόνια μετά

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα μηνύματα για το εμβόλιο αμερικανικής εταιρείας - Ανέπτυξαν αντισώματα οι εθελοντές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης