Εργαζόμενες στη Μύκονο: Φέτος ισχύει το «βλέπουμε, αλλά δεν αγγίζουμε»

Εργαζόμενες στη Μύκονο: Φέτος ισχύει το «βλέπουμε, αλλά δεν αγγίζουμε»

Η Ρεγγίνα Γκαϊνά και η Χριστίνα Γούλα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Μύκονο - Μίλησαν στο protothema.gr για τις ειδικές συνθήκες που θα ισχύσουν στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης

mykonos-gynaikes
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα το πρώτο στάδιο ανοίγματος των νησιών με τις μετακινήσεις εργαζομένων και επιχειρηματιών και κάποιοι βρίσκονται ήδη στα πόστα τους, τακτοποιώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την διαμονή τους, αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους, ενώ αναμένεται και δεύτερο «κύμα» εργαζόμενων μετά τις 18 Μαΐου.

Η Ρεγγίνα Γκαϊνά και η Χριστίνα Γούλα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να σαλπάρουν με προορισμό τις Κυκλάδες, συγκεκριμένα την Μύκονο. Τα δυο κορίτσια μίλησαν στο protothema.gr για τις ειδικές συνθήκες που θα ισχύσουν στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, αλλά εξέφρασαν και την αισιοδοξία τους ότι στο τέλος θα μετριαστεί η ζημιά.
gynaikes-mykonos__1_

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά και δεν σας κρύβω ότι το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να μας δοθεί το πράσινο φως για να ταξιδέψουμε, ήταν ιδιαίτερα στρεσογόνο» λέει η Ρεγγίνα Γκαϊνά, η οποία φέτος θα εργάζεται στο beach bar-restaurant «Principote» στην παραλία του Πανόρμου.

Οι υπεύθυνοι της εν λόγω επιχείρησης προετοιμάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τόσο τους Έλληνες πελάτες, που φέτος υπολογίζονται να είναι περισσότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά φυσικά και τους ξένους τουρίστες, πιθανότατα από την 1η Ιουλίου και μετά. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι φέτος σχεδόν όλα τα μαγαζιά θα δουλέψουν με λιγότερο προσωπικό, ενδεχομένως και με χαμηλότερες αμοιβές λόγω της κατάστασης, κάτι που είναι λογικό να συμβεί» συμπληρώνει η Ρεγγίνα.

Κλείσιμο
«Επιπλέον, θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις» προσθέτει, εξηγώντας το πόσο σημαντικό είναι να υποδεχθούν τους τουρίστες σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον από υγειονομικής άποψης.
gynaikes-mykonos__2_

Τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αναμένεται να μπουν για τα καλά στην καθημερινότητα των εργαζομένων στο κυκλαδίτικο νησί, όπως και η θερμομέτρηση κάθε πρωί που θα κατεβαίνουν στις παραλίες για να πιάσουν δουλειά.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναμένεται να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους, να περιορίσουν τις εξόδους τους τις ημέρες των ρεπό τους, ακολουθώντας έναν πιο προσεχτικό τρόπο ζωής, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, αλλά και η υγεία των πελατών της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

«Θα είναι ένα δύσκολο και περίεργο καλοκαίρι, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε» συμπληρώνει η Χριστίνα Γούλα.

Ειδήσεις σήμερα

Τσιόδρας: Ο ιός θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί, ίσως και μετά το εμβόλιο - Δέκα νέα κρούσματα

Χαρδαλιάς: Πρόστιμα από 5.000 - 20.000 ευρώ και λουκέτα για τις παραλίες

Δήμος Αθηναίων: Εγκαίνια στην πλατεία Ομονοίας με το ανανεωμένο σιντριβάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης