Λουί Σαρκοζί και Νικόλαs Νιάρχοs: Διάσημοι, πάμπλουτοι και συνεργάτες

Λουί Σαρκοζί και Νικόλαs Νιάρχοs: Διάσημοι, πάμπλουτοι και συνεργάτες

Ο γιoς του προέδρου και ο γιoς του μεγιστάνα απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν μια χαρά στο επιχειρείν

loui-sarkozi-arthrou
Ο γιος του πρώην Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και ο γιος του Σπύρου Νιάρχου απέδειξαν κάποιες δεύτερες γενιές τα καταφέρνουν μια χαρά και… μόνοι τους. Δυό γιοι, πασίγνωστων γονέων όχι μόνο διατηρούν φιλία χρόνων αλλά και έχουν συνεργαστεί πριν στο κοντινό παρελθόν.

Οι φαν του ευ ζην και των hand made upper class προϊόντων ανακάλυψαν ότι πίσω από ανδρική σειρά χειροποίητων και σαφώς πανάκριβων παπουτσιών κρύβεται ο γιος του άλλοτε Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η ανδρική σειρά υποδημάτων Εnigna Collection απευθύνεται σε ψαγμένους jet setters. H εταιρεία ονομάζεται Boonper, είναι Ισπανική και πάντα αναζητά άτομα που μπορούν να επιβάλλουν τάσεις στο διεθνές jet set.

Niarxos-Sarkozy1
Niarxos_-_Sarkozy


Ο 22χρονος Λουί Σαρκοζί δεν είναι απλά ο γιός του ισχυρού άνδρα της Γαλλίας και της Σεσιλιά Ατιάς. Είναι ένας νέος που σπουδάζει φιλοσοφία και θρησκείες στο New York University, με έντονο κοινωνικό κύκλο και μια ζωή που προδίδει οικονομική άνεση , διάθεση για πάρτι και μοναδικό life style. O Λουί που κατά τα παιδικά του χρόνια μπαινόβγαινε με άνεση στα Ηλύσια Πεδία, αγαπά την μόδα κάτι που δεν κρύβει ακόμη και από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
 
«Η πολιτική με ενδιαφέρει, όχι όμως στην Ευρώπη αλλά στην Αμερική όπου ζω μόνιμα. Δύσκολα ένας ξένος γίνεται ένοικος στον Λευκό Οίκο» παραδέχεται ο Λουί Σαρκοζί που αναμφισβήτητα διαθέτει την γοητεία του πατέρα του. Ο bon vivant νέος δείχνει όρεξη για καλή ζωή, κάτι που σίγουρα είναι και θέμα γονιδιακό. Απολαμβάνει ταξίδια πρώτη θέση, μένει στα καλύτερα resorts, γεύεται καλά κρασιά σε privet club του Παρισιού και επισκέπτεται γνωστούς οίκους μόδας.

«Η ιδέα να σχεδιάσει μια σειρά ανδρικών παπουτσιών η οποία απευθύνεται σε πιο intellectual και ψαγμένους άνδρες μας βρήκε σύμφωνους», παραδέχονται οι άνθρωποι της Boonper. Ετσι τα τέσσερα χειροποίητα υποδήματα της σειράς είναι εμπνευσμένα από τέσσερα ιστορικά πρόσωπα: Την Μαντάμ Κιουρί – έχουν πάνω τους το σήμα του ράδιου, χημικού στοιχείου- τον Τόμας Τζέφερσον με τα αστέρια των αμερικάνικων αποικιών, τον Σίγκμουντ διακοσμημένα με την ονειροπαγίδα και φυσικά τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ που φέρουν πάνω τους μια διακριτική φράση από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γι΄αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε τον Σαρκοζί junior να εμπνέεται σύντομα και γυναικεία σειρά. Ηδη σχεδιάζει το πρώτο του γυναικείο παπούτσι το οποίο είναι αφιερωμένο στη Βιρτζίνια Γουλφ. Ο Λουί Σαρκοζί αγαπά την μόδα και παρά της άλλης κατεύθυνσης σπουδές του σκέφτεται να ασχοληθεί πολλά σοβαρά μαζί της. «Η fashion industry έχει πάντα τον τρόπο να ιντριγκάρει το μυαλό μας και την διάθεση να μας ξεσηκώνει για να κάνουμε πράγματα», λέει.

Ο Λουί Σαρκοζί είναι ανατρεπτικός. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχοντας μεγαλώσει, την εποχή της θητείας του πατέρα του με αστυνομικούς και στρατιωτικούς, γράφτηκε πριν από λίγα χρόνια στην Στρατιωτική Ακαδημία της Πελσυβάνια. «Για να μην με αναγνωρίσουμε και να μην ξέρουν ποιος είμαι, χρησιμοποίησα το όνομα Louis Adams. Μεγάλη αποτυχία. Μετά από δύο εβδομάδες ανακάλυψαν όλοι την αληθινή μου ταυτότητά μου».

Ο γιoς του προέδρου και ο γιoς του μεγιστάνα

Η συλλογή με τα πανάκριβα παπούτσια Σαρκοζί δεν θα είχε επιτυχία αν την σειρά δεν την φωτογράφιζε ένα από τα πιο βαριά ονόματα όχι της φωτογραφίας αλλά της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Η απόφαση και Λουί Σαρκοζί και κατ΄επέκταση της Boonper να εμπιστευθεί για την καμπάνια των παπουτσιών Σαρκοζί στον φακό του Νικόλα Νιάρχου έφερε καλές κριτικές και περίσσια δημοσιότητα. Κέρδισε μάλιστα τα εύσημα όταν αποφάσισε να διαφημίσει τα παπούτσια σε πόδια ανδρών επιφανών της τέχνης και του πνεύματος, γνωστούς περισσότερο σε καλλιεργημένους κύκλους, δίνοντας μ΄αυτό τον τρόπο το στίγμα του: Mόδα μέσα από την οπτική της κουλτούρας.

Niarxos4
Niarxos5
Niarxos6
Niarxos1
Κλείσιμο


Ο Νικόλας Σταύρος Νιάρχος δεν είναι απλά γιος του μεγιστάνα Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, κάνει μεγάλη καριέρα δημοσιογράφου στην Αμερική γράφοντας στα σημαντικότερα έντυπα του κόσμου. Η Guardian, η Independent, το Οbserver, οι Νew York Times και το Huffington Post φιλοξενούν ρεπορτάζ και αναλύσεις του νεαρού γόνου. Ο Νικόλας Σταύρος Νιάρχος απέφυγε διακριτικά να ταυτίσει την επαγγελματική του ιδιότητα με την οικογένειά του προκειμένου να διανύσει μια πορεία που θα ήταν εντελώς αποκομμένη από τους κοινωνικούς κύκλους που σχετίζονται με την δύναμη και το χρήμα. Μετρημένος και εξαιρετικά χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τα πρώτα του ξαδέλφια Σταύρο και Ευγενία Νιάρχου, αποφεύγει τις εκκεντρικότητες οι οποίες έχουν ταυτιστεί με άλλους γόνους, τα ξέφρενα πάρτι και τα γκλάμορους γκαλά που δεν σχετίζονται με την δημοσιογραφική του οντότητα. Βρίσκεται τακτικά σε σημαντικά έντυπα υπογράφοντας ρεπορτάζ και γράφοντας απόψεις σε μέσα που ακόμη και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι δύσκολα θα δουν στην καριέρα τους.

Arthro_Niarxou


Διαθέτει την τόλμη του παππού του Σταύρου και την εκκεντρικότητα της μητέρας του Γκίνες, λατρεμένου fashion icon. Παρά τον τρόπο που έχει μεγαλώσει, ανταποκρίνεται σε περιέργειες και κάποιες φορές επικίνδυνες αποστολές. Πριν από κάποιους μήνες ταξίδεψε μέχρι το Μαρόκο δίνοντας βήμα σε γυναίκες που παλεύουν σε μουσουλμανικά καθεστώτα για τα δικαιώματά τους. Επειτα επισκέφθηκε το Κονγκό καταγράφοντας τον τρόπο ζωής των κατοίκων και περιγράφοντας τις δυσκολίες της ζωής τους. Σ΄αυτά τα ταξίδια ο πλούσιος γόνος δεν ενδιαφέρεται για πολυτέλειες και λούσα. Ζει όπως και οι ντόπιοι γι΄αυτό και τα ρεπορτάζ του κάνουν πάταγο. Η μόνη του συντροφιά στα επικίνδυνα αυτά ταξίδια που έχουν κάνει την οικογένειά του να ανησυχεί είναι το δημοσιογραφικό του κασετόφωνο και η φωτογραφική του μηχανή, στην οποία έχει γίνει εξπέρ αφού οι αποστολές είναι δύσκολες και πολυέξοδες γι΄αυτό και προτιμά να αποτυπώνει τις εικόνες ο ίδιος.

Niarxos

Αλλωστε ο ίδιος διαθέτει μια ιδιαίτερη ματιά που δείχνει να αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, γίνονται εκτενείς αναφορές στα άρθρα του στo ψαγμένο περιοδικό «Νew Yorker», γεγονός που κάνει τον κοινωνικό του περίγυρο υπερήφανο.

O καθηγητής Ψυχολογίας του Χάρβαντ Στίβεν Πίνκερ, ο αρχιτέκτονας Ρόμπερτ Στερν, ο ακτιβιστής Ζάκαρι Γουντ, ο συγγραφέας Τζόσουα Κοέν ήταν οι άνθρωποι που ο Νικόλας Νιάρχος επέλεξε προκειμένου να επικοινωνήσει στην διεθνή κοινότητα τα υποδήματα Σαρκοζί. Τα Εnigna Collection πουλήθηκαν σαν τα ζεστά ψωμάκια και τώρα αναμένεται νέος γύρος συνεργασίας των δύο προβεβλημένων γιών. Ο Λουί Σαρκοζί πιστεύει για τον Νιάρχο ότι είναι το δέκα το καλό. Γι΄αυτό και τα επόμενα εγχειρήματά του πρόκειται να αποτυπωθούν μέσα από την ιδιαίτερα καλλιεργημένη και φινετσάτη οπτική του φακού του.
Αλλωστε τους δύο γιούς επιφανών γονιών, συνδέει μια φιλία χρόνων…

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες: Εδώ δεν υπάρχει «γιατί να τη φοράω» και «δεν αγοράζω», λέει Ελληνίδα που ζει στη Γερμανία

Remdesivir: Ίσως και σήμερα επείγουσα έγκριση από τον FDA

Από σήμερα: 25% επιστροφή φόρων, επιστρεπτέα προκαταβολή και νέα 800άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης