Μένουμε σπίτι: Η λίστα του David Lynch με τις 10 ταινίες που πρέπει να δεις

Μένουμε σπίτι: Η λίστα του David Lynch με τις 10 ταινίες που πρέπει να δεις

Μένουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού

Lynch
O David Lynch θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες όλων των εποχών και όχι άδικα. Επηρεασμένος από τον υπερρεαλισμό, ο Lynch έχει προσφέρει εξαιρετικά πρωτότυπα φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ευτυχώς για εμάς, σε αρκετές συνεντεύξεις του έχει φροντίσει να αναφέρει ποιες είναι οι αγαπημένες του ταινίες που αξίζει να δει ο κόσμος. Αποφασίσαμε να τις συγκεντρώσουμε όλες σε μία λίστα και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω:

The Wizard of Oz (1939)
Ένας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδάνθρωπο και ένα λιοντάρι που του λείπει το θάρρος, και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν για να βρουν τον περιβόητο Μάγο, ο οποίος θα κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα.

8 ½ (1963)
Ο Γκουίντο Ανσέλμι, σκηνοθέτης που περνά μια κριτική περίοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του, βασανίζεται από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες που σχετίζονται με την καθολική του παιδεία, τις σχέσεις του με το σεξ και τις γυναίκες και την αναζήτηση ενός νοήματος στη δουλειά του. Εικόνες από την ταινία που γυρίζει συγχέονται με εφιάλτες, αλλά όλη αυτή η σύγχυση πραγματικότητας και φαντασίας καταλήγει σε μια χαρούμενη φαραντόλα, όπου όλα αποκτούν νόημα.

Sunset Boulevard (1960)
Μια ξεπεσμένη σταρ από την εποχή του βωβού κινηματογράφου προσλαμβάνει έναν άφραγκο σεναριογράφο για να γράψει το σενάριο μιας ταινίας με την οποία ελπίζει ότι θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός –Γιώργος Αγγελόπουλος: Γυμνάζεται σκληρά στο σπίτι

Οδηγίες για τον κορωνοϊό: Βίντεο στη νοηματική για το «Μένουμε σπίτι» και τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός - Άγριες Μέλισσες: Γκοτσόπουλος και Κίτσου μένουν σπίτι


Δείτε τη συνέχεια εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης