Ο μάγος του Οζ: Το πιο τρυφερό παραμύθι με τα δύο Όσκαρ!

Ο μάγος του Οζ: Το πιο τρυφερό παραμύθι με τα δύο Όσκαρ!

Η καλύτερη οικογενειακή ταινία όλων των εποχών, ο Μάγος του Οζ, αυτή την Κυριακή είναι στο Πρώτο Θέμα.

Ο μάγος του Οζ: Το πιο τρυφερό παραμύθι με τα δύο Όσκαρ!

Η καλύτερη οικογενειακή ταινία όλων των εποχών, ο Μάγος του Οζ, αυτή την Κυριακή είναι στο Πρώτο Θέμα.

Με νέα ψηφιακή επεξεργασία και με υπέροχη ποιότητα εικόνας και ήχου, το πιο τρυφερό παραμύθι για όλες τις ηλικίες, γίνεται δικό σας για να ξαναθυμηθούν οι πιο παλιοί αλλά κυρίως για να γνωρίσουν τα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο του Οζ. Η ταινία το 1939 κέρδισε Οσκαρ πρωτότυπης μουσικής επένδυσης και Οσκαρ τραγουδιού για το "Over the rainbow", ενώ εκτιμάται ότι θα είχε σαρώσει τα βραβεία της εποχής, εάν δεν είχε την ατυχία να πέσει απέναντι στο θρυλικό Οσα παίρνει ο άνεμος!

Ενας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδάνθρωπο και ένα λιοντάρι που του λείπει το θάρρος, και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν για να βρουν τον περιβόητο Μάγο, ο οποίος θα κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα. Άραγε θα καταφέρει η Ντόροθι να επιστρέψει στο σπίτι της;

Από γενιά σε γενιά, Ο Μάγος του Οζ πάντα μας φέρνει κοντά –παιδιά, γονείς, οικογένειες, φίλους. Η μαγευτική χώρα του Οζ, μια φανταστική χώρα γεμάτη μαγεμένα δάση, σκιάχτρα που χορεύουν και λιοντάρια που τραγουδάνε, μας τυλίγει στη μαγεία της από την αρχή ως το τέλος. Βασισμένη στη λατρεμένη σειρά βιβλίων Ο Μάγος του Οζ από τον Λ. Φρανκ Μπάουμς, έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη οικογενειακή ταινία όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ταινιών.



Και αυτή η “ανανεωμένη” σε εικόνα και ήχο έκδοση που προσφέρει το Πρώτο Θέμα τα δίνει όλα και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε στην περιπέτεια για την πόλη Έμεραλντ από τον πιο γνωστό πλέον δρόμο στην ιστορία των ταινιών. Η Ντόροθι (Τζούντι Γκάρλαντ), το Σκιάχτρο (Ρέι Μπόλτζερ), ο Τενεκεδένιος (Τζακ Χέιλι) και το Δειλό Λιοντάρι (Μπερτ Λαρ) σας περιμένουν στον Κίτρινο Τούβλινο Δρόμο και Πάνω από το Ουράνιο Τόξο.

Ο μάγος του Οζ είναι ένα αληθινό αριστούργημα για τα παιδιά και για όσους τολμούν να ακούσουν και πάλι τη φωνή του παιδιού που κάποτε υπήρξαν.

Πρόσθετες παροχές
• Νέα ψηφιακή επεξεργασία της ανανεωμένης κόπιας, που αναδεικνύει τη μαγεία του Technicolor.
• Νέοι σχολιασμοί από τον ιστορικό κινηματογράφου Τζον Φρίκι με μέλη από το πρωταγωνιστικό καστ και το κινηματογραφικό συνεργείο.
• “The Wonderful Wizard of Oz”: το βιβλίο.
• Prettier than Ever: the Restoration of Oz
• Δεν γνωριστήκαμε κάτω από τις πλέον κατάλληλες συνθήκες... Βιογραφικά σημειώματα του συμπρωταγωνιστικού καστ.
• Dolby Surround 5.1, Αυθεντική μονοφωνική απόδοση και ηχητικοί “δίαυλοι” μουσικής και ηχητικών εφέ.
• Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά & Ιταλικά Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ισλανδικά, Βουλγαρικά, Ρουμάνικα & Αραβικά

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης